otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Inovatīvs un drošs bērnu rotaļu komplekss „Stārķa ligzda” Dagdā

Pievienots: 05.10.2022

Šogad Dagdas jauno māmiņu grupa piedalījās Krāslavas novada pašvaldības projektu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi 2022”. Jauno māmiņu projekts „Inovatīvo un drošo bērnu šūpoļu „Stārķa ligzda” uzstādīšana Dagdas Jauniešu iniciatīvu centra rotaļu laukumā” tika atbalstīts, un tā realizācijai piešķirts finansējums 1000 eiro apmērā.

Projekta gaitā tika ierīkots inovatīvs rotaļu komplekss „Stārķa ligzda” ar drošu gumijas segumu, kā arī visu septembra mēnesi notika pasākumu cikls „Bērnu un vecāku salidojums”. Pasākumu galvenās tēmas bija: „Droša un veselīga atpūta rotaļu laukumā” un „Dalos bērnu audzināšanas pieredzē”. Jaunais rotaļu laukums ir ļoti pieprasīts bērnu vidū. Ikdienā tur darbojas gan Dagdas Jauniešu iniciatīvu centra (JIC) apmeklētāji - bērni, gan ciemos nāk arī vietējā bērnudārza grupas audzēkņi.

Lai darbošanās rotaļu laukumā būtu ne tikai patīkama, bet arī droša, brīvprātīgie jauniešu biedrības (JB) „Dagne” un JIC jaunieši radošā veidā iepazīstināja bērnus ar drošības noteikumiem. Savukārt projekta darba grupa organizēja aktivitāšu ciklu „Dalos bērnu audzināšanas pieredzē”. Omulīgā vidē notikušās tikšanās paplašināja jauno māmiņu redzesloku bērnu audzināšanas jautājumos. Projekta darba grupa jutās īpaši gandarīta par to, ka vienā no tikšanās reizēm izdevās iesaistīt vietējo jaunieti, topošo psihologi, Ilonu Kuzminu. Viņa prasmīgi novadīja nodarbību pusaudžiem par dažādu dzīves problēmjautājumu risināšanu.

Pasākumu cikla noslēgumā vecākiem, bērniem un jauniešiem bija dota ļoti vērtīga iespēja - darbošanās mobilajā darbnīcā „Bērnam drošā māja”. Tās laikā ekspertu vadībā, varēja iegūt plašu un saprotamu skaidrojumu par mājas vidē biežāk sastopamiem traumu veidiem un riska faktoru novēršanas iespējām, kā arī iegūt svarīgu informāciju - praktiskos padomus palīdzības sniegšanā un ieteikumus bērnam droša mājokļa iekārtošanā.

Projekta īstenošanas gaitā radās arī dažas problēmsituācijas, bet zinošu un atsaucīgu cilvēku klātbūtne palīdzēja tās veiksmīgi risināt. Projekta darba grupa pārliecināta, ka galarezultāts patiesi mudina mūsu bērnus un jauniešus aktīvai un drošai āra atpūtai, vairo bērnu un vecāku kopā darbošanās prieku un rada vēlmi padarīt savu un tuvāko cilvēku dzīvi laimīgāku!

Kristīne Ozoliņa,
projekta vadītāja
Autores foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde