otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas novada uzņēmējs 2019

Pievienots: 03.12.2019

Novembra beigās, kā jau katru gadu, kopā sanāca savu novadu un darbu mīlošie Krāslavas novada uzņēmēji, lai atskatītos uz jau paveiktajiem darbiem un kaltu plānus nākamajiem… Pasākumu vadīja šarmantā dziedošā aktrise Kristīne Zaharova.

Pēc oficiālajām uzrunām uzņēmēju sumināšana tradicionāli tika uzsākta ar tiem, kas saskaņā ar statistikas datiem ir lielākie nodokļu maksātāji un darba vietu radītāji novadā:

  • lielākais kopējo pašvaldības nodokļu maksātājs Krāslavas novadā, lielākais darba devējs 2018. gadā un 2019. gada 8 mēnešos - SIA „Nemo”;
  • lielākais ienākumu nodokļu maksātājs 2019. gada 8 mēnešos - SIA „GL Plus”;
  • lielākais apgrozījums 2018. gadā - SIA „Varpa”.

Tika teikts paldies visiem novada uzņēmējiem, kas attīsta savas teritorijas, rada darbavietas, piedāvā jaunus produktus un aktīvi sadarbojas ar pašvaldību. Īpaši akcentēts šogad tika AS „Krāslavas piens”, SIA „IV Plus”, SIA „RH Būve”, SIA „Krāslavas avots” un SIA „Lekon” ieguldījums. Daudzi uzņēmēji, sakārtojot savas teritorijas, vienlaikus padara skaistāku arī publisko vidi, tāpēc pašvaldības pateicības par teritoriju sakārtošanu saņēma SIA „Vega P”, ZS „Bučas” un IK „Lāči E.E.V”.

2019. gads ir bijis īpašs ar to, ka ir sākusies jaunas preču zīmes „Ražots Krāslavas novadā” ieviešana. Kopš preču zīmes izstrādes (dizaina autore – Ieva Maļinovska) Krāslavas novada domes Simbolikas komisija ir piešķīrusi jau desmit atļaujas tās lietošanai. Pirmo drosmīgāko vidū ir mājražotāja Dina Skudra, zemnieku saimniecība „Kurmīši”, mājražotājs Sergejs Zakrevskis, SIA „Krāslavas avots”, keramiķis Valdis Pauliņš, SIA „Akva Systems”, mājražotājs Ainārs Dzalbs, SIA „Papa Wood”, zemnieku saimniecība „Ādami” un mājražotāja Valentīna Pugajeva. Logotips ir izstrādāts LEADER projekta „Mobilās tirdzniecības aprīkojuma iegāde Krāslavas novada vietējo produktu realizācijai un atpazīstamībai” ietvaros, un jebkurš Krāslavas uzņēmējs, kas to vēlas, var pieteikties Attīstības nodaļā preču zīmes lietošanai.

Par godu šim notikumam ir tapis neliels video, kurš pasākuma laikā piedzīvoja savu pirmizrādi. Tā autori ir Juris Škļaronoks un Elvīra Škutāne. Paldies visiem, kas ir bijuši iesaistīti klipiņa tapšanā! Drīzumā tas būs pieejams arī internetā.

Krāslavas novada dome jau astoto gadu organizē biznesa ideju konkursu jauniešiem. Šogad ir atbalstīti projekti „Mazās ceļu būvniecības tehnikas nomas pakalpojumi Krāslavā un Latvijā” (idejas autors un īstenotājs Emīls Ronalds Puzo), kā arī „SLUSH-ICE dzērienu izbraukuma tirdzniecība” (idejas autore un īstenotāja Sņežana Sergejeva). Ir pilnveidots arī jaunietes Evijas Vagales biznesa plāns un tapis unikāls tūrisma piedzīvojums Latgalē „Lost in Latgale” - gida vadīts kajaku pārgājiens pa Sauleskalna ezeru sistēmu. Nupat šis piedāvājums saņēmis Latgales tūrisma gada balvu kā Labākais jaunā tūrisma piedāvājums, kā arī Latgales plānošanas reģiona balvu kā Gada jaunais tūrisma pakalpojuma sniedzējs.

Pašvaldība ir gadiem ilgi atbalstījusi kvalitatīvas profesionālās izglītības piedāvājuma attīstību maksimāli tuvāk jauniešu dzīves vietai, piedāvājot gan telpas, gan iesaistoties vairākos sadarbības projektos moderna aprīkojuma iegādei. Rīgas Valsts tehnikuma vadītāja Dagnija Vanaga savā uzrunā uzsvēra ciešo sadarbību ar pašvaldību un Krāslavas uzņēmumiem, kuros jauniešiem ir iespēja apgūt praktiskās iemaņas.

Šogad RVT Krāslavas struktūrvienības audzēkņi bija sagatavojuši jaunu modes šovu – paldies koncepcijas autorei, skolotājai Maijai Šuļgai, deju skolotājai Lidijai Trušelei, struktūrvienības vadībai un, protams, radošajām Krāslavas struktūrvienības 4. kursa audzēknēm un viņu atbalstītājiem!

Uzņēmēju gada balvas laikā tika likti pamati pašu uzņēmēju rosinātam jaunumam - labdarības pasākumam „Uzņēmējs savam novadam”, kura mērķis ir atbalstīt Adamovas ainavu takas skatu platformas izveidi.  

Noslēgumā paldies tika teikts arī Krāslavas uzņēmēju sadarbības iestādei - biedrībai „Krāslavas rajona partnerība”, pasākuma sponsoriem - SIA „Venden” un apdrošināšanas sabiedrībai „Balta”, kā arī Krāslavas Kultūras namam par viesmīlību un tehnisko atbalstu. Paldies arī Krāslavas novada Tūrisma informācijas centram par līdzdarbošanos!

Pēc sirsnīgajām dziesmām Kristīnes Zaharovas izpildījumā visi uzņēmēji pulcējās uz tradicionālo kopbildi, lai turpinātu balli neformālākā gaisotnē kopā ar „Warm House Band”.

Ināra Dzalbe un Inta Murāne,
Attīstības nodaļa

Jura Rogas foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde