ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Leģendu nakts Krāslavas pils kompleksā

Pievienots: 30.10.2019

„Leģendu nakts” jau kļuvusi par tradicionālu pasākumu, kas notiek oktobra izskaņā visā Latvijā. To rīkot aicina biedrība „Latvijas Piļu un muižu asociācija”. Šogad pasākums notika 26. oktobrī, tajā iesaistījās 38 asociācijas biedri, ielūdzot uz dažāda veida pasākumiem savās pilīs un muižās. Visaktīvāk pārstāvēta bija Kurzeme un Vidzeme, katrā no novadiem pasākumā iesaistījās pa divpadsmit biedriem, Zemgalē – 10 biedri, bet Latgalē uz pasākumiem aicināja 4 biedri: Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss, Lūznavas muiža, Preiļu muižas komplekss un parks, Varakļānu muižas pils.

Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā „Leģendu nakts” pasākumi aizsākās jau krietnu laiku pirms 26. oktobra, jo viena no pasākuma aktivitātēm bija bērnu zīmējumu konkurss „Mana grāfu Plāteru pils”, kurā tika aicināti piedalīties bērni vecumā no 5 līdz 13 gadiem, iesniedzot darbiņus, kuros attēlots Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss un parks. Aktivitāte bija vērā ņemama, konkursā tika iesniegti 94 zīmējumi. Starp dalībniekiem ir bērni gan no Krāslavas, gan citām pilsētām – Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes, Aglonas un Ķekavas. Sakām sirsnīgu paldies ikvienam bērnam, kurš iesaistījās konkursā, radot veselu kolekciju ar brīnumainiem zīmējumiem. Labākie no tiem tiks izmantoti Krāslavas novada tūrisma bukleta izdošanā un citos mārketinga materiālos.

Zīmējumi tika vērtēti trijās vecuma grupās, žūrijas lomā varēja iejusties ikviens sociālā tīkla „facebook.com” lietotājs, jo par labākajiem zīmējumiem tika atzīti tie, kuri saņēma vislielāko skaitu „patīk”. Balsošana noritēja no 14. līdz 24. oktobrim. Apbalvošana notika 26. oktobrī „Leģendu nakts” pasākuma ietvaros.

Zīmējumu konkursa „Mana grāfu Plāteru pils” rezultāti

Vecuma grupa 5-7 gadi

1.vieta – Sofja Skerškāne (6 gadi, Krāslava), 265 balsis

2. vieta – Milana Tarlecka (5 gadi, Krāslava), 204 balsis

3. vieta – Matvejs Lubins (7 gadi, Krāslava), 82 balsis

Veicināšanas balva – Elza Ahromkina (4 gadi, Krāslava), 106 balsis 

Vecuma grupa 8 – 10 gadi

1.vieta –  Evija Avsjukeviča (8 gadi, Krāslava), 77 balsis

2. vieta – Violeta Gabrena (8 gadi, Daugavpils), 57 balsis

3.vieta – Kristīne Maļinovska (10 gadi, Krāslava), 53 balsis

Vecuma grupa 11 – 13 gadi

1.vieta – Eva Kristopaite (Ķekava, 12 gadi), 100 balsis

2.vieta – Jekaterina Cvetkova (12 gadi, Krāslava), 58 balsis

3.vieta  - Margarita Fomina (12 gadi, Krāslava), 57 balsis

Pārējās „Leģendu nakts” aktivitātes norisinājās 26. oktobra vakarā. Visa pasākuma laikā Krāslavas novada TIC telpās varēja mācīties zīmēt gotiskus burtus Kaligrāfijas meistarklasē. Veiklākie rakstītāji pat iemanījās uzrakstīt pilnu savu vārdu. Radoša noskaņa mājoja Ķirbju grebšanas meistardarbnīcā, kur tapa krāšņi un izgreznoti ķirbīši, ar ko rotāt pils kompleksu tumšajā veļu laikā.

Pils staļļos spraigas cīņas mijās ar mājīguma noskaņu. Tur notika galda spēļu turnīrs. Vispopulārākās bija galda teniss un novuss. Šajās spēlēs arī bija novērojams vislielākais azarts un cīņasspars. Taču neatpalika arī spēles „Cirks”, „5 sekundes”, „Tornis”.

Par „Leģendu nakts” spilgtāko un aizraujošāko notikumu izvērtās naksnīgais „kvests” pa pils parku. Tam pieteicās desmit komandas. Starp tām gan ģimenes, gan draugu kompānijas, gan klasesbiedri. Visi bija noskaņojušies uzvarēt. Katrai komandai pēc noteiktām norādēm bija jāatrod septiņi slēpņi, kuros paslēpti uzdevumi. Pareizi atrisinot uzdevumu, komanda iegūst vienu burtu.  No septiņiem iegūtajiem burtiem bija jāsaliek vārds. Lielākajai daļai komandu izdevās iegūt atslēgas vārdu – Emīlija. Tas nebija izvēlēts nejauši, jo tieši tā sauca Plāteru meitu, ar kuru saistīts skaists, kaut arī skumjš mīlestības stāsts.

Uzvarēja tā komanda, kura visātrāk ieradās finiša vietā ar pareizo atbildi. Pirmās trīs vietas ieguva: 1.vieta – Krāslavas Valsts ģimnāzijas 8. klases zēni jeb komanda „Aļņi”, 2. vietu – Bobiču ģimene no Krāslavas, savukārt 3. vietā ierindojās draugu kompānija „Medusrauši”.

Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Krāslavas novada domi saka lielu paldies saviem sadarbības partneriem: Krāslavas Sporta skolai, Krāslavas pamatskolai, Krāslavas peldbaseinam, biedrībai „Latgales kulinārā mantojuma centrs”, kaligrāfijas meistarklases vadītājai Maijai Šuļgai un brīvprātīgajiem palīgiem Līgai, Svjatoslavam, Veltai, Sarmītei un Aleksim, Maijai un Madarai.

Uz tikšanos citos pasākumos Krāslavas pils kompleksā!

Krāslavas novada TIC kolektīvs
Jura Rogas foto

Fotogalerija



Jauna aptauja

Oktobris - 2019
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 
pirmdiena, 21.10.2019

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde