ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Mums - Aivis, sporta pasaulē – čempions!

Pievienots: 08.11.2021

Izbaudīt goda pjedestālu ir tas adrenalīns, kas neaizmirstas. Būt pirmajam, būt par līderi - to grib izjust ikviens. Visiem sportistiem tagad ir grūti laiki, jo, mazinoties sacensību skaitam, noplok arī motivācija. Piedalīties un kļūt par labāko ir izaicinājums ne vien ķermeņa fiziskajai sagatavotībai, bet arī spējai saņemties un sākt darīt. Nesen mēs, Krāslavas ģimnāzijas Skolēnu padomes jaunieši, uzdevām visus mūs interesējošos jautājumus Krāslavas ģimnāzijas 12.c skolēnam Aivim Plociņam par sportu, kā arī vēlējāmies uzzināt, kā sokas tam, ko skolā mēs pazīstam kā labu draugu, bet sporta pasaule viņu zina no citas puses.

- Aivi! Sākumā gribēju uzzināt, ar kādu disciplīnu svarcelšanā galvenokārt nodarbojies tieši tu?

- Mana disciplīna ir klasiskā spiešana guļus.

- Un gribu pāriet uzreiz pie visinteresantākā jautājuma – kādi ir tavi pēdējie sasniegumi šajā jomā? Tu esi pasaules čempions?

- 28. oktobrī svara kategorijā līdz 83 kg kategorijā uzspiedu 190 kg un 200 kg smagus svara stieņus. Tas ir – divkārtējs pasaules jauniešu un, protams, Latvijas (jauniešu un junioru) rekordu labojums, turklāt pasaules rekords ticis labots par gandrīz 30 kilogramiem! Es paliku nepārspēts absolūtajā jauniešu vērtējumā, kā arī pievienojos Starptautiskās klases sporta meistaru pulkam.

Mani gatavoja un atbalstīja treneris Jurijs Ivaņušins un mans tēvs Ilmārs Plociņš.

- Kāds no taviem sasniegumiem bija pats iespaidīgākais?

- Visiespaidīgākais sasniegums bija 2018. gadā Francijā, kur es kļuvu par Eiropas vicečempionu jauniešu grupā svara kategorijā līdz 74 kg.

Arī 2019. gadā Luksemburgā, izcīnot 1. vietu svara kategorijā līdz 83 kg, kļūstot par Eiropas čempionu un uzstādot jaunu Eiropas rekordu, kā arī kļūstot par otro Eiropas absolūti spēcīgāko jaunieti starp visām svara kategorijām klasiskajā spiešanā guļus bez ekipējuma.

- Kā tev izdevās sasniegt tik labus rezultātus?

- Vienīgi neatlaidīgs darbs sporta zālē un mājās četras reizes nedēļā četru gadu laikā.

- Bet kādi ir tavi plāni tuvākajā laikā?

- Startēt Eiropas čempionātā Jekaterinburgā, Krievijā, 22. novembrī svara kategorijā līdz 93 kg. Uzstādīt jaunu pasaules rekordu un kļūt par absolūti spēcīgāko jaunieti.

- Kā tevi ietekmēja Covid-19 pandēmija?

- Covid-19 pandēmijas dēļ tika atceltas visas starptautiskās 2020. gada sacensības.

- Ko tu ieteiktu pārējiem?

- Katram ieteiktu mēģināt sevi dažādās jomās neatkarīgi no nodarbošanās un atrast to, kas tev visvairāk patīk. Jābūt mērķim, kuru gribi sasniegt, nebaidoties no grūtībām un darba.

- Ko tu gaidi no 2022. gada?

- 2022. gadā es ceru, beigsies Covid-19 pandēmija, un viss atgriezīsies vecajās sliedēs.

- Paldies!

P.S. Mēs pateicamies Aivim par sniegtajām atbildēm uz mūsu jautājumiem un sakām lielu paldies par sniegto paraugu un motivāciju Krāslavas ģimnāzijas skolēniem. Esam lepni, jo tieši šeit, Krāslavā, starp mums dzīvo īsts pasaules čempions ar vislielākiem nākotnes mērķiem, kurus mēs viņam no sirds vēlam sasniegt! Aivis ir piemērs tam, ka jebkuros apstākļos var gūt nopietnus sasniegumus un var nest pasaulē gan savu, gan Latvijas vārdu.

Vairāk informācijas par A. Plociņa startu LPF tīmekļvietnē.

Viktorija Širokina, Dairis Stivriņš un Aigars Staņevičs,
Krāslavas ģimnāzijas Skolēnu padomes jaunieši
Foto no A. Plociņa personīgā arhīva



Jauna aptauja

Novembris - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde