piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Pieredzes apmaiņas brauciens pa Krāslavas novada tūrisma objektiem

Pievienots: 04.06.2018

Šogad pavasaris mūs visus lutina ar maijam neierasti karstiem laika apstākļiem. Šāds laiks viennozīmīgi palielina tūristu plūsmu. Maijs ir aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas mēnesis, jau ierasti sezonas sākumā Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs rīko pieredzes apmaiņas braucienu pa novada jaunajiem un uzlabotajiem tūrisma objektiem. Braucienā tiek aicināti piedalīties visi interesanti, kuri vēlas iepazīt savu dzimto novadu un novērtēt šeit esošās vērtības. Tā mērķis ir iepazīt tūrisma piedāvājumu Krāslavas novadā, gūt pieredzi tūrisma uzņēmējdarbībā, veidot sadarbību starp jau esošiem uzņēmējiem, pilnveidot sava sniegtā pakalpojuma kvalitāti. Zināms, ka piedalīšanās šādos brauciens ir motivējusi cilvēkus uzsākt savu darbību tūrisma jomā.

Aizvadītajā otrdienā, 29. maijā, pie Krāslavas novada TIC pulcējās 40 dalībnieki no Krāslavas, Aglonas, Dagdas un Rēzeknes novada, lai visi kopā dotos klātienē iepazīt tūrisma nozares jaunumus Krāslavas un Daugavpils novadā.

Ceļojuma diena bija visai piesātināta, jo brauciena programmā tika iekļauti 7 Krāslavā un tās novadā esoši objekti, kā arī 2 objekti Daugavpils novada Skrudalienā. Visur mūs sirsnīgi, ar smaidu sejā sagaidīja objektu saimnieki.

Dienu sākām ar Krāslavas peldbaseina apmeklējumu, kas tika atklāts 2017. gada 20. jūlijā. Peldēšanās šajā rītā izpalika, taču ekskursija bija aizraujoša un izzinoša. Vairākiem brauciena dalībniekiem tā bija pirmā ciemošanās reize Krāslavas peldbaseinā, tāpēc sajūsma un atzinīgi vārdi izskanēja vairākkārt.

Krāslavas peldbaseins apmeklētājiem piedāvā iespēju peldēties lielajā baseinā (četri 25 m gari celiņi) vai mazajā baseinā, kas ir tikai 0,96 m dziļš. Lielais baseins ir aprīkots ar pretstraumju iekārtu un ūdens kaskādi. Savukārt mazajā baseinā ir ūdens slīdkalniņš. SPA zonā darbojas burbuļvanna (džakuzi), sauna, tvaika pirts un ledus istaba. Baseina papildpiedāvājums ir iespēja spēlēt skvošu tam speciāli paredzētā telpā. Tiek organizētas peldētprasmju apgūšanas nodarbības bērniem (arī pavisam maziem), jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī ūdens aerobika.

Adrese: Raiņa iela 25 (blakus Krāslavas Valsts ģimnāzijai), Krāslava, tālr. +371 62904553, www.kraslavasvestis.lv.  

Tuvojoties pusdienlaikam, brauciena dalībnieki apmeklēja Latgales kulinārā mantojuma centru, kur viņiem tika klāti pusdienu galdi. Ēdienkartē – ēdieni, kas pagatavoti pārsvarā no vietējiem produktiem. Brauciena dalībniekiem bija iespēja izgaršot un novērtēt, kā tiek sagaidītas tūristu grupas. Pēc iepriekšēja pasūtījuma te var pusdienot grupas, kas ir vismaz 10 cilvēku lielas. Popularizējot Latgales kulināro mantojumu, tiek saglabātas kulinārās tradīcijas, ar ko pārsteigt mūsu viesus.

Adrese: Pils iela 2 (Krāslavas TIC), Krāslava, tālr. +371 26395176, www.kulinaraismantojums.lv.

Mākslas un skaistuma pasaulē dalībnieki nokļuva, apmeklējot ekskluzīvu porcelāna leļļu kolekciju. Leļļu saime kļūst aizvien lielāka, šobrīd te mīt aptuveni 1000 porcelāna lelles. Trauslās skaistules šurp atceļojušas no visas pasaules. Te var aplūkot arī četras leļļu mājiņas un teju divdesmit senus ratus, kas ir roku darbs.

Adrese: Pils iela 2 (Krāslavas TIC 3. stāvā), Krāslava, tālr. +371 29376090, www.visitkraslava.com.

Laikā, kad veselīgs un aktīvs dzīvesveids kļūst aizvien populārāks, palielinās arī pieprasījums pēc aktīvas atpūtas iespējām. Ar prieku varam paziņot, ka pavisam nesen Krāslavas novadā tika atklāta jauna, kvalitatīva šķēršļu trase. Atpūtas un sporta fronte „Starp debesīm un zemi” atpūtniekiem piedāvā šķēršļu trasi, kas ir 200 m gara un atrodas 2,5 m augstumā. Atpūtnieki tiek nodrošināti ar visu nepieciešamo aprīkojumu – ķiverēm, cimdiem un drošības jostām. Pirms došanās trasē apmeklētāji tiek iepazīstināti ar drošības noteikumiem un apmācīti, kā lietot inventāru. Papildus šim pakalpojumam te var spēlēt militāri sportisko spēli „Airsoft”, futgolfu un iznomāt velosipēdus.

Adrese: Krāslavas novads, Ūdrīšu pag. (5 km no Krāslavas), tālr. 26172091, www.visitkraslava.com.  

Pēc apskates objektu apmeklējuma un emocijām aktīvās atpūtas vietās ir nepieciešama atpūta kādā no mūsu novada naktsmītnēm. Pavisam Krāslavas novada tūrisma informācijas centrā ir reģistrētas 40 dažāda veida naktsmītnes. No tām 8 ir pilsētā, bet pārējās atrodas novada teritorijā. Šoreiz apciemojām 2 jaunas mājas un vienu jau visiem zināmu, taču pilnīgi citā veidolā.

Pilnīgs miers, putnu čalas un veldzējums dzidrajā Ota ezerā. Tā ir brīvdienu māja „Aimasas”. Saimnieki ir devuši otro dzīvi vecāku mājām. Viesiem ir pieejams dārzs ar grilu un sauļošanās terase. Mājā ir divas plašas, gaišas istabas un virtuve, kurā viesi paši var gatavot sev maltīti. Atpūtnieki tiek nodrošināti ar dvieļiem un gultasveļu. „Aimasas” ērtību klāstā ietilpst sauna, kanoe laivu, ūdens velosipēda un SUP dēļa noma, kā arī Latgales SPA – melnā pirtiņa. Lieliska vieta atpūtai ģimenes un draugu lokā.

Adrese: Krāslavas novads, Kombuļu pag., Soleimi, tālr. 28671289, www.visitkraslava.com.

Tropiskas izjūtas raisījās brīvdienu mājas „Pie Sīvera” apmeklējuma laikā. Turp mēs nokļuvām pašā dienas svelmē, no kuras glāba Sīvera veldzējošais ūdens. Līdz ezeram var nokļūt pa „Sensoro taku” jeb tautā saukto baskāju taku. Lieliska vieta atpūtai ar ģimenēm. Atpūtniekiem pieejamas naktsmītnes brīvdienu mājā, grils, lapene ezera krastā, šūpoles.

 

Adrese: Krāslavas novads, Aulejas pag., Plotie, tālr. 29465429, www.visitkraslava.com.

Atpūtas bāze „Lejasmalas” jau ir pazīstama ne tikai vietējo iedzīvotāju vidū, bet visas Latvijas mērogā. Pieredzes apmaiņas brauciena programmā to iekļāvām tāpēc, ka „Lejasmalās” notikušas lielas pārmaiņas. Pirmā uzceltā guļbūves māja ir pārveidota līdz nepazīšanai. Tagad tā ir ne vien lielāka, bet arī mūsdienīgāka. Brauciena dalībnieki apmeklēja arī pirti, kas uzcelta pašā Lejas ezera krastā, caur tās stikla sienām paveras brīnišķīgs skats uz Lejas ezeru, salām un saulrietu. Piedāvā Latgales kulinārā mantojuma ēdienus. Lieliska vieta kāzām un citu liela apmēra svētku svinībām, te pietiks vietas arī kompānijām, kurās ir vairāk nekā 100 cilvēki.

Adrese: Krāslavas novads, Aulejas pagasts, Šķipi, tālr. +371 29139680, www.visitkraslava.com.

Lai pieredzes brauciens būtu pilnvērtīgāks, devāmies uz četrzvaigžņu kūrortu „Silene Resort & SPA”. Tas  atrodas 20 km no Daugavpils, gleznainā Sila ezera krastā. Kūrorts saviem viesiem piedāvā komfortablas villas, viesnīcas numurus, SPA procedūras, dabas SPA, bāru, restorānu, konferenču zāli, pludmali. Aktīvās atpūtas cienītājiem ir pieejama virvju trase, lidojums virs ezera, peintbols, spēle „Lāča Medības”, ūdens motocikls, laivas, katamarāni. Te atrodas viens no lielākajiem batutiem Latvijā, kas ļoti patīk bērniem. Piedāvā dzimšanas dienas svinības uz kuģīša „Santa Marina”, izklaides programmas, animatorus. Nav iespējams aprakstīt visu, ko piedāvā šis kūrorts, piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs. Kūrorta teritorijā tiek rīkoti dažādi publiski pasākumi.

25. maijā durvis vēra jaunais kūrorta korpuss, viesnīca „Egles Villa”. Tajā var ne tikai nakšņot gaumīgos viesnīcas numuriņos, bet arī apmeklēt itāļu restorānu, kas atrodas turpat viesnīcā.

Adrese: Daugavpils novads, Skrudalienas pagasts, Silene, tālr. 22013509, www.silene.lv.

Daudz iespaidu, daudz piemēru, kā strādāt un attīstīt savu darbu. Mēs, Krāslavas novada TIC kolektīvs, sakām lielu paldies visiem brauciena dalībniekiem, kuri izturēja karsto dienu, aktīvi piedalījās brauciena aktivitātēs un dalījās arī savā pieredzē. Tikpat lielu paldies sakām tiem cilvēkiem, kas mūs sagaidīja un viesmīlīgi uzņēma savās mājās. Pateicamies par ieguldīto darbu visiem, kas strādā tūrisma nozarē, kopā mēs veidojam Krāslavas novada tēlu. Lai darbīga, veiksmīga un patīkamām emocijām piepildīta tūrisma sezona!

Par transporta nodrošināšanu sakām lielu paldies Aulejas pagasta pārvaldei un šoferim Jānim!

Krāslavas novada TIC kolektīvs

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde