piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Sezonas atklāšanas brauciens pa Krāslavas novada pierobežas teritorijas objektiem

Pievienots: 04.06.2019

Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs ik gadu rīko tūrisma sezonas atklāšanas braucienu pa novada objektiem. Šogad par brauciena galamērķi tika izvēlēta Krāslavas novada pierobežas teritorija, kas apbur un valdzina ar savu īpašo auru, daudznacionālo kultūrvidi un sirsnīgajiem cilvēkiem.

Braucienā piedalījās gan Krāslavas novada tūrisma uzņēmēji, gan vietējie iedzīvotāji un viesi no Daugavpils, Tukuma un Valmieras.

Vienas dienas laikā bija paredzēts apmeklēt 10 pierobežas teritorijā esošos objektus. Katrs no tiem ar savu raksturu un pievilcību. Uz rīta kafiju visus brauciena dalībniekus gaidīja pirmā objekta – brīvdienu mājas „Bērzkalns” (Kalniešu pagasts) – saimnieks Viktors Mazurkevičs. Naktsmītne savu darbību uzsākusi pavisam nesen, un tai šogad sagaidāma pirmā nopietnā tūrisma sezona. Tā ir piemērota vieta atpūtai nelielā kompānijā. Skatu piesaista skaisti sakoptā apkārtne un staltie bērzi, kas arī bijuši par pamatu māju nosaukumam.  

Nākamais objekts programmā – motelis „Piekalne”, kas atrodas pašā šosejas malā un jau iztālēm piesaista uzmanību ar savu savdabību. Tā ir naktsmītne, kas darbojas jau vairākus gadus. Saimniece Žanna Bojarova labprāt ne tikai izmitina ceļotājus, bet arī izrāda gleznu kolekciju, kuras autors ir saimnieces vīrs Jevgēņijs Pohoduns. Jāatzīst, ka šī māja ir kā dārgumu un senlietu lāde, jo te bez gleznām apskatāma arī ieroču un senu sadzīves priekšmetu kolekcija.

Kaimiņos „Piekalnei” atrodas brīvdienu māja „Ella Ko”, kas bija kā nākamais apskates objekts. Šajās mājās saimnieko Ludmila un Aldis Koževņikovi. „Ella Ko” piesaista aktīvās atpūtas cienītājus, jo pēc kārtīgas pirts var doties pastaigā pa trošu tiltiņu, kāpt skatu tornī, šļūkt pa trosi pāri dīķim. Saimnieki piedāvā iespēju doties auto pārgājienos pa gleznainu mežu. Pēc aktivitātēm ir iespēja nakšņot kempinga mājiņās.

Tie nebija visi Kalniešu pagasta tūrisma objekti. Vēstures interesenti ir laipni aicināti apmeklēt Kalniešu pagasta muzeja istabu, kurā skatāmas vēstures liecības par seniem notikumiem pagastā, kā arī sadzīves priekšmeti un mākslinieku darbi.

Tālākais ceļš veda uz Piedrujas pagastu, kur paviesojāmies viesnīcā „Piedruja”. Šī naktsmītne ir iecienīta lielo grupu vidū, jo tās ērtajos un mājīgajos numuriņos var nakšņot liels skaits cilvēku. Viesnīca ir Latgales kulinārā mantojuma tīkla biedrs, par to pārliecinājās arī brauciena dalībnieki, baudot sātīgas pusdienas, par ko bija parūpējusies viesnīcas „Piedruja” saimniece Natālija Borzole. Savukārt tās saimnieks Jevģēnijs Borzols aicināja ekskursijā pa Piedrujas pagastu. Daudziem bija liels pārsteigums, cik bagāta ir šī pagasta vēsture.

Nākamais pieturas punkts – Indra. Šobrīd Indra ir populāra ar Laimes muzeju, kurp devāmies arī mēs. Objekts jau ir kļuvis par iecienītu galamērķi ceļotāju vidū. Ilona Kangizere, Laimes muzeja saimniece, apbur ar savu laipnību. Klausoties viņas stāstījumā, cilvēki patiešām kļūst laimīgāki. Kad bija iepazīts muzeja piedāvājums, uztaisīts talismans, ko paņemt līdzi, sadauzīts šķīvis uz laimi un atrastas „laimītes” ceriņziedos, grupa bija gatava doties tālāk uz Indras aušanas darbnīcu. Tā ir vieta, kur tiek saglabātas un nodotas tālāk senās aušanas tradīcijas. Ar darbnīcas darbu iepazīstināja Olga Jokste.

Dienas beigās visiem brauciena dalībniekiem bija iespēja izbaudīt vēl kādu Indras pagasta simbolu. Tas ir Indras ievārījums, ko vāra prasmīgā Valentīna Bārtule. Viņas klāstā ir gan ierastu garšu ievārījumi, gan tādi, kas pārsteidz un liek brīnīties. Valentīna ievārījumu aicina degustēt ar pankūkām, sieru un vārītiem kartupeļiem.

Dienas laikā, apciemojot programmā iekļautos objektus, tika gūts daudz emociju, daudz jaunu iespaidu un pieredzes. Par veiksmīgu brauciena norisi sakām paldies Krāslavas novada domei un Aulejas pagasta pārvaldes vadītājam Aivaram Umbraško par transporta pakalpojumu nodrošināšanu, šoferiem Jānim Vigulim un Vladislavam Tuzovam par komfortablu izvizināšanu. Liels paldies minēto tūrisma objektu saimniekiem par laipno un atsaucīgo uzņemšanu.

Lai visiem aktīva tūrisma sezona!

Krāslavas novada TIC kolektīvs

Fotogalerija

 


Jauna aptauja

Jūnijs - 2019
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde