otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Šīsvasaras pārvērtības PII „Pīlādzītis”

Pievienots: 25.10.2021

Šovasar pateicoties Krāslavas novada pašvaldības organizētājam projektu konkursam „Iedzīvotāji veido savu vidi” saņemtajam finansējumam, pirmskolas izglītības iestādē (PII) „Pīlādzītis” pārvērtības piedzīvoja vēl viens bērnu laukums, kā arī notika Logopēdiskās interaktīvās rotaļistabas labiekārtošana. Pateicoties PII audzēkņu vecākiem un bērnudārza darbinieku kopdarbībai, kā arī bērnu aktīvajam atbalstam, 2. grupiņas bērnu laukumu izdevās pārvērst par pievilcīgu un atraktīvu zonu bērnu atpūtai un nodarbībām.

Diemžēl situācija ir tāda, ka laika gaitā bērnu laukumu konstrukcijām un nojumēm zūd ne tikai estētisms, bet arī funkcionalitāte, un tās kļūst ne visai drošas ikdienas lietošanā. Savukārt mēs apzināmies, ka mūsu atvases pavada bērnudārzā lielāko un aktīvāko dienas daļu. Bērnudārzs ir vieta, kur notiek bērnu socializācija, izglītošana, veidojas priekšstati un gaumes pamati, tāpēc ir svarīgi, lai bērni pavadītu laiku ne tikai drošā, bet arī estētiski pievilcīgā vidē.

Bērnu laukumā, pateicoties finansējumam, tika atjaunota smilšu kaste, nokrāsota nojumes grīda un sienas, izveidota muzikālā siena, attīstošo spēļu stūrītis, izveidoti jauni koka soliņi un āra tāfele zīmēšanai un mācībām. Par privātiem līdzekļiem iegādāti plastmasas galdiņi, krēsliņi un rotaļlietas, lai bērni varētu aktīvi un atraktīvi pavadīt laiku ārā.

Bērnudārza telpās, pateicoties Krāslavas novada pašvaldības atbalstam un LEADER projektu īstenošanai, tapa Logopēdiska interaktīva rotaļistaba, bija iegādātas jaunas mēbeles, aprīkojums. Svarīgi bija sakārtot arī telpas vizuālo un tehnisko stāvokli. Vecākiem un skolotājām ir svarīgi nodrošināt bērniem iespēju kvalitatīvi un droši pavadīt laiku, kā arī dot iespēju apgūt vai pilnveidot jaunas zināšanas un prasmes.

 Iegūstot finansējumu, projektā „Iedzīvotāji veido savu vidi” kabinetā notika labiekārtošanas darbi. Sienas un griesti tika izlīdzināti un nokrāsoti, izveidots grāmatu plaukts koka veidā, iegādātas jaunas griestu stangas ar aizkariem, kā arī logopēdiskās spēles.

Esam pateicīgi Krāslavas novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu, kā arī visiem, kas ar savu atbalstu un darbu piedalījās projekta realizēšanā!

Oksana Mateja, projekta vadītāja
Darba grupas dalībnieku foto

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde