otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Stiprina vecos, dibina jaunus kontaktus

Pievienots: 01.10.2021

Nesen Krāslavas Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns apmeklēja Poliju, kur piedalījās Zambrovas Vitolda Lutoslavska pirmās pakāpes mūzikas skolas 30 gadu jubilejas pasākumā, kas vienlaikus bija arī jaunās koncertzāles atklāšanas pasākums, ar skaistu un profesionālu koncertu.

- Pastāstiet, lūdzu, par saviem iespaidiem!

- Uzsvēršu, ka sadarbība ar šo mūzikas skolu mums jau ilgst vairāk nekā 15 gadus. Tā ir reāla sadarbība ar daudziem pasākumiem, kas izpaužas gan ar kolektīvu apmaiņu, gan audzēkņu un pedagogu savstarpējā piedalīšanās konkursos. Pēc skolēnu skaita esam līdzīgi, varbūt pēc iedzīvotāju skaita Krāslava ir nedaudz mazāka nekā Zambrovas pilsēta.

Man kā iestādes vadītājam bija ļoti interesanti novērtēt, kā izskatās Polijā uzbūvēta jauna koncertzāle pilnīgi no nulles, jo arī Krāslavā mūs gaida pārcelšanās uz izremontētām telpām bijušajā Krāslavas ģimnāzijas ēkā.

Zambrovas mūzikas skolas jaunā zāle ir ļoti mūsdienīga, apšūta ar ozolkoka paneļiem, aprīkota skaistiem krēsliem, prožektoriem, lielu skaitu mikrofonu utt. Starp citu, ir nodrošināta arī lieliska skaņu izolācija - šo koncertzāli var izmantot arī kā ierakstu studiju, nodrošinot augstas kvalitātes ierakstu.

Būvniecības projekta ietvaros tika iegādāts diezgan liels skaits mūzikas instrumentu, tajā skaitā slavena ražotāja flīģelis „Steinway” 200000 eiro vērtībā, kas ir profesionāls koncertinstruments. Vēl viens flīģelis „Yamaha” 70000 eiro vērtībā, timpānu komplekts un daudzi citi instrumenti. Blakus koncertzālei ir izbūvēta infrastruktūra - gan labierīcības, gan garderobe, gan mēģinājumu klases telpas.

- Kāds ir brauciena rezultāts?

- Tuvākā laikā, iespējams, mēs varētu noslēgt tiešus sadarbības līgumu starp abām skolām. Uz jubilejas svinībām bija ieradušies visi šī Polijas lielā reģiona mūzikas un mākslas skolu direktori, un nākamajā dienā viņiem tika organizēta metodiskā diena, uz kuru tiku uzaicināts arī es. Man bija iespēja informēt klātesošos par aktualitātēm Latvijas kultūrizglītībā, tai skaitā arī par Krāslavas Mūzikas un mākslas skolas darbību, aktivitātēm un izteikt mūsu piedāvājumu sadarbībai.

Viņus tas ieinteresēja, konferences pauzēs pie manis griezās vairāku skolu direktori ar piedāvājumu turpmākai sadarbībai. Runājām par iespējām piedalīties viņu pasākumos, konkursos, gan viņiem ir interese atbraukt un piedalīties mūsu pasākumos. Protams, tas ir process, ne jau tūlīt pat to realizēsim. Galvenais, ka notikusi iepazīšanās, un ir sapratne, ka mēs gribam viens ar otru kontaktēties. Otrs svarīgs jautājums ir nostiprināt šos jaunos kontaktus līgumos. Visbeidzot, jau atgriezies Latvijā, no Polijas saņēmu piedāvājumu piedalīties Eiropas mūzikas projektā. Tajā būs pārstāvētas 12 valstis, un mūs aicina pārstāvēt Latviju un Krāslavas Mūzikas un mākslas skolu šajā projektā.

- Paldies par atbildēm!

Juris Roga
Spodra Kačāna foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde