ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Ziemas pasaka Robežnieku pagastā

Pievienots: 12.01.2023

Jau daudzus gadus pēc kārtas, arī šajā gadā, Robežnieku pagastā tika izsludināts konkurss „Ziemas pagalms”. Rezultātu apkopošanai un vērtēšanai tika ievēlēta komisija šādā sastāvā: Aivars Krūmiņš, Irēna Truskovska un Irina Buko.

Neskatoties uz krīzi un dārgo elektrību, daudzi pagasta iedzīvotāji nolēma piedalīties šajā konkursā un izrotāja savu sētu, pagalmu un daudzdzīvokļu māju logus, lai pirms svētkiem iepriecinātu sevi un apkārtējos. Tādējādi šie cilvēki radīja svētku noskaņu savā pagastā. Braucot garām tādām mājām, bija patīkami vērot krāsainās svētku virtenes, kas mirdzēja tumsā. Pat tie, kas dzīvo viensētā un tālu no galvenajiem ceļiem, vēlējās dāvāt prieku sev un garāmbraucējiem ar savu svētku noformējumu un rotājumiem.

Šogad mūs īpaši pārsteidza Okoļicas ciema iedzīvotāji. Viņi izveidojuši (vai varbūt pareizāk būtu teikt uzbūvējuši) milzīgu Sniegavīru. Mēs, protams, nemērījām to ar mērlenti, bet, pēc pirmā acu uzmetiena, tas bija aptuveni piecus metrus augsts. Šī radošā darba iniciators bija Ivars Kološkins, un viņam palīdzēja Nikolajs Koleda, Jurijs Stepiņš un Māris Koleda. Komisija nolēma šo darbu novērtēt ar visaugstāko atzīmi, un privātmāju kategorijā šiem iedzīvotājiem tika piešķirta 1. vieta un vērtīga balva. Otro vietu ieguva Arons Stouns. Pagaidām Robežnieku pagastā viņš nedzīvo pastāvīgi, bet atbrauc uz šejieni vasarā un Ziemassvētku brīvdienās, bet viņš vienmēr izrotā savu māju, lapeni un pat pirti, uzstādot skaistas iluminācijas. Šādā veidā viņš rada svētku gaisotni visiem baznīcas draudzes locekļiem, kuri, dodoties uz dievkalpojumu, pievērš uzmanību šai skaistajai mājai, kas atrodas pretī baznīcai. Un trešo vietu ieguva Skuķu ciema iedzīvotāja - Tatjana Stagita. Viņas pagalms bija pārvērties par īstu ziemas pasaku. Māja, šūpoles, pirts un koki – visur mirdzēja daudzkrāsainas lampiņas.

Mēs nevarējām nenovērtēt vēl četras lauku sētas, kas spoži spīdēja tumsā. Tas ir Ērika Onzula pagalms Skuķu ciemā, Edgara Rakovska pagalms Krūmaņu ciemā, Natašas Šarkovičas pagalms Pleiku ciemā un Ināras Plutjakovas pagalms Okolicas ciemā. Viņus mēs arī apbalvojām ar vērtīgām balvām.

Robežnieku pagastā ir zemnieku saimniecība „Zarečje”, kuras saimnieki arī izrotāja savu darbavietu - fermu un tās pagalmu - Ziemassvētku stilā, tādējādi radot svētku noskaņu visiem darbiniekiem. Mēs piešķīrām viņiem pirmo vietu zemnieku saimniecību kategorijā.

Robežniekos dzīvo aktīvas sievietes, kas ir jau pensionāres, taču vienmēr iesaistās pagasta sabiedriskajā dzīvē. Viena no tām ir Česlava Jeremjonoka. Viņai ir dzīvoklis, un katrā viņas mājokļa logā mirdzēja dažādas gaismiņas un figūriņas. Mēs viņai piešķīrām 1. vietu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju kategorijā un pasniedzām vērtīgu dāvanu. Vēl mēs gribētu atzīmēt arī Alīnas Stavro pagalmu un noteikti priecājāmies par to, ka dzīve mūsu ciematā nemaz nav garlaicīga, bet gan jautra un daudzveidīga - pateicoties visiem iedzīvotājiem, kuri svētkos izrotā savus logus un pagalmus, rada pozitīvu noskaņu un dod mums ticību un cerību, ka viss būs labi, spilgti un gaiši! Un arī turpmāk viss būs atkarīgs tikai no mums!

Irina Buko, komisijas priekšsēdētāja
Autores foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde