ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Kusties, baudi, sapņo!

Pievienots: 23.07.2018

Biedrība „Pīlādzītis klubs”, pateicoties sadarbībai ar Krāslavas novada domi ESF projektā Nr. 9.2.4.2./16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā”, rīkoja dienas nometni „Kusties, baudi, sapņo!” no 9. jūlija līdz 13. jūlijam, kurā piedalījās 30 Krāslavas novada bērni vecumā no 6 līdz 11 gadiem.

Nometnes mērķis bija vienkāršā, saprotamā un interaktīvā veidā izglītot 6-11 gadus vecus bērnus par veselīgu dzīvesveidu un tā ietekmi uz viņu veselību, akcentējot fizisko aktivitāšu, veselīga uztura un primārās profilakses lomu cilvēka veselībā, to ietekmi uz sirds un asinsvadu saslimšanu, kā arī garīgās veselības nozīmi. Nometnes laikā bērni guva iespēju apgūt zināšanas neformālā vidē par veselību veicinošām un slimību profilakses darbībām, kā arī ieguva prasmes veselīgam dzīvesveidam ilgtermiņā. Katru dienu bērni sāka ar rīta vingrošanu, piedalījās sporta stafetēs, gāja pārgājienos, spēlēja kustību rotaļas, vizinājās ar skrejriteņiem. Bērni apguva prasmes veselīgo brokastu pagatavošanā, izmantojot auzu pārslu putraimus, augļus, dārzeņus u.c. Veselīgās pusdienas maltītes tika noturētas kafejnīcā „Mārīte”.

Papildus sporta aktivitātēm nometnes pedagogi organizēja dalībniekiem izglītojošās nodarbības par drošu dzīvesveidu vasarā un auzu putras nozīmi augošā bērna sirds un asinsvadu veselībai. Nometnē bērni guva sadarbības prasmes, grupās strādājot pie nometnes logo un devīzes. Nometnes noslēgumā tika svinēta vienas no dalībniecēm dzimšanas diena. Nometnes gaitā bērni tika iepazīstināti gan ar iespējām aktīvi atpūsties un sportot tuvākajā Krāslavas dabā un apkārtnē - mežā pie skatu torņa, laukumā uz skatu kalna, Krāslavas parkā, gan ar Krāslavas āra sporta objektiem - jauno stadionu, sporta trenažieru laukumu, sporta laukumiem parkā. Pēc aptaujās sniegtajām atbildēm var secināt, ka bērniem patika nometnē gūtā pieredze, viņi apguva jaunas iemaņas un vēlas arī nākamgad piedalīties vasaras sporta nometnē.

Paldies visiem bērniem un viņu vecākiem par aktīvu dalību, pedagogiem Ilonai Eisakai un Zinaīdai Bernātei par idejām un labu darbu, Krāslavas novada Centrālajai bibliotēkai par sadarbību, viesmīlību un ērtajām telpām, kafejnīcai „Mārīte” par garšīgajām pusdienām, Krāslavas novada domei par iespēju piedalīties šajā projektā! Uz tikšanos nākamgad!

Jeļena Vorošilova,
nometnes vadītāja



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde