ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Sportot prieks

Pievienots: 12.06.2018

No 04.06.2018. līdz 08.06.2018. Krāslavas Sporta skolā norisinājās nometnes „Sportot prieks” pirmā daļa, kurā piedalījās divdesmit seši Krāslavas Sporta skolas vieglatlētikas un basketbola nodaļu audzēkņi. Nometne notika Krāslavas novada domes īstenotā ESF projekta Nr. 9.2.4.2./16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Kā jau ierasts, nometnes diena sākās ap plkst.10.00 ar 1,5 līdz 2 stundu garu treniņu, kam sekoja pusdienas kafejnīcā „Mārīte”.

Pēc pusdienām, lekcijās un nodarbībās bērni, kuri nometnē piedalījās pirmo reizi, guva jaunas zināšanas un prasmes, bet tie, kas apmeklēja šo nometni jau pagājušajā gadā, atkārtoja jau zināmas lietas, kā arī ieguva jaunas iemaņas un atziņas, jo lektori bija padomājuši arī par jaunām tēmām. Arī šoreiz bērniem ļoti patika darboties veselīga ēdiena pagatavošanas darbnīcā, kurā nodarbību vadīja Iveta Balule. Turpmākajos treniņos un sacensībās lieti noderēs Intas Gribules padomi psiholoģijas jomā. Kā jau sportistiem, ļoti interesanti bija noklausīties interaktīvi informatīvu lekciju par veselīgu dzīvesveidu. Nometnes pēdējā dienā notika tikšanās ar Eiropas čempioni un Latvijas rekordisti tāllēkšanā, Latvijas vieglatlētikas federācijas prezidenti Inetu Radeviču, kuras stāstījums un padomi noteikti būs laba ceļamaize turpmākajās sporta un dzīves gaitās. Ineta ne tikai pastāstīja par sevi un deva padomus kā trenēties, bet arī praktiski novadīja treniņu jaunajiem vieglatlētiem. Paldies visiem lektoriem un nometnes viesiem!

Dienās, kad nebija lekcijas vai praktiskā darba, bērni Sporta skolas jaunajā zālē kopīgi skatījās mākslas filmas par un ap sportu, kas bija iespējams, pateicoties basketbola kluba „Krāslava” īstenotajam projektam par inovāciju ieviešanu treniņu un izglītības jomā. Liels paldies par uzstādīto aparatūru firmai „IVIKS” un tās vadītājam Ivaram Stivriņam personīgi.

Pēc tikšanās vai noskatītās filmas, vai lekcijas sekoja otrais treniņš, kurā tika nostiprināta fiziskā sagatavotība, vai noslīpēta attiecīgās disciplīnas elementu tehniskā izpilde.

Dienas nobeigumā sekoja garšīgas vakariņas kafejnīcā „Mārīte”.

Nākamā šīs nometnes daļa Krāslavā notiks augusta otrajā pusē, kurā plānots izmantot arī renovēto pilsētas stadionu, bet līdz tam vieglatlētus gaida svarīgas sacensības, bet basketbolisti, kā ierasts, nostiprinās savu fizisko sagatavotību dažādās nometnēs, tajā skaitā Artūra Štālberga nometnē Liepājā, Jāņa Timmas un basketbola kluba „VEF” organizētajā nometnē Rīgā, kā arī Krāslavas Sporta skolas nometnē Lielupē.

 Nometni organizē biedrība „Basketbola klubs Krāslava”. Paldies sadarbības partneriem: Krāslavas novada domei, SIA „LEKON” un Krāslavas Sporta skolai. Noteikti tiksimies vēl!

Raitis Timma, basketbola treneris



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde