otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Bērni Krāslavā sarežģītas zinātnes var apgūt ar prieku

Pievienots: 27.02.2018

Krāslavas māmiņu klubs vairāk nekā gadu sadarbojas ar SIA „AgirVision” robotu skolu, organizējot īpašas apmācības robotikā bērniem. Tās balstās uz zinātņu, tehnoloģiju, inženierijas, matemātikas (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics) metodi, izmantojot robotu kā līdzekli loģikas, fizikas likumu, programmēšanas, komandas darba apgūšanā.

Bērni caur spēli un „mocībām” mācās, risina uzdevumus, kā balvu nodarbības beigās saņemot iespēju baudīt un pēc savas izvēles eksperimentēt ar robotiem.

Nodarbībās bērni risina loģikas, programmēšanas uzdevumus, apgūst sensoru darbību, zīmē robotiem trasītes, izklaidējas ar braukājošiem robotiem, mācās tos kontrolēt, metot grozā bumbiņas, liekot tiem braukt pa iepriekš noteiktu ceļu. Īpatnējā „zooloģiskajā dārzā” katram robotam ir savas metodes, kas veicina prasmi eksperimentēt, izaicina un savā unikālā, aizraujošā veidā māca.

Kopš 2016. gada augusta „AgirVision” ir sasniedzis plašu pakalpojumu saņēmēju tīklu – pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus visā Latvijā, kuriem māca eksaktās zinātnes citādāk.

Krāslavā nodarbības ir apmeklējuši dažādu vecumu bērni, gan patstāvīgi, gan ar vecākiem. Mamma Mairita: „Ļoti priecājos par uzņēmīgā Kaspara Čaba ideju iepirkt lielu skaitu interesantu robotu, ar kuriem dot iespēju darboties lielam skaitam Latvijas bērnu šādi organizētās apmācībās! Izklaidējoši un izzinoši vienlaicīgi. Esmu ļoti pateicīga Krāslavas māmiņu klubam, ka tika piedāvāta šāda iespēja. Domāju, ka to vajadzētu vairāk popularizēt, ilgtermiņā par to domāt, lai mūsu bērni, neraugoties uz mūsu finansiālajām iespējām, tomēr būtu arī kompetenti tehnoloģijās. Nodarbībās man ļoti patika ģimeniskā atmosfēra, lielisks skolotājs, atbalstošas māmiņu kluba meitenes.” Par nodarbībām pastāstīja arī Krāslavas māmiņu kluba pārstāve Gunta: „Meitiņa ir par jaunu nopietnam darbam ar robotiem, bet, izmantojot organizatoru priekšrocības, Elza vairākkārt ir rotaļājusies ar „dzīvajām” rotaļlietām. Piemēram, likusi no posmiem populāro „Fisher Price” robotiņu „Code – a – Pillar” un vērojusi, ko tas dara.  Man kā vecākam šī nodarbība noteikti ir finansiāli izdevīga, piedāvājot bērnam izglītojošu izklaidi par pieņemamu cenu. Lielākiem bērniem jāliek lietā loģika, tikai pēc uzdevuma izpildes viņi var eksperimentēt ar dažādiem „gadžetiem””.

Par dalību nodarbībās pastāstīja arī topošie robotu eksperti. Ieva: „Bija interesanti darboties ar robotiem, jo varēja redzēt, kā izskatās īsti roboti. Tāpat bija interesanti programmēt un cīkstēties ar brāļa vadīto robotu.” Holgers: „Bija forši iepazīt kaut ko jaunu!”

Robotu skolas dibinātājs Kaspars Čabs teica, ka, iniciējot robotu skolu, viens no viņa mērķiem - izskaust „nabadzīgas skolas” ideju, ka bērnam var iedot viena veida iekārtu un cerēt, ka tā būs interesanta ilgu laiku, gūtās zināšanas transformējot paliekošās prasmēs. Gluži tāpat kā no pagalītes grebjot karotīti, grūti kļūt par karošu eksportētāju. „AgirVision” robotu skola apmācībai nodrošina lielu tehnoloģisko dažādību un atbilstoša līmeņa iekārtas. Apmācībā var tikt iekļautas iekārtas, kas jau ir CNC iekārtu pamatā, piemēram, 3D printeri.

Nākamā nodarbība Krāslavā tiek plānota sestdien, 10. martā, Krāslavas kultūras nama 2. stāvā (kora „Nova” mēģinājumu telpās), pirmās nodarbības sākums pulksten. 11.00.

Nodarbībai paredzētais laiks ir stunda, taču parasti tās ir tik aizraujošas, ka grūti ievērot laika limitu. Lai nodarbības notiktu efektīvi, vērojot pieteikšanās intensitāti, bērnus dalīsim grupās – pirmsskolas vecuma grupa (vēlams sākot ar 5 gadu vecumu), 1.-2. klases skolēnu grupa un 3.- 4. klases grupa.  Par konkrēto nodarbības laiku sazināsimies ar katru individuāli.

Pieteikšanās un apmaksa (6 EUR) uz biedrības „Krāslavas māmiņu klubs” kontu Nr. LV03PRTT0256023557000, reģ. Nr. 40008247849 jāveic līdz 9. martam ieskaitot. Tālruņi, lai pieteiktos: 22013825 vai 28348778.

Cenā iekļauta robotikas nodarbība, uzkodas un dzeramais ūdens.

 Krāslavas māmiņu klubs



Jauna aptauja

Februāris - 2018
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
 

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde