otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Interjera priekšmetu atjaunošana Aulejas baznīcā

Pievienots: 30.09.2020

Sen zināms, ka Aulejas pagasts ir latviskākais (latgaliskākais) pagasts Krāslavas novadā. Un ne tikai. Nedaudz piedomājot, nākas secināt, ka  lielākais vairums pagasta iedzīvotāju ir katoļticīgi: Aulejas baznīcu apmeklē ne tikai latvieši tautības iedzīvotāji, bet arī tie, kam pasē rakstītā tautība ir krievs, baltkrievs vai polis. Tāpēc laikam ir tikai likumsakarīgi, ka  jau ceturto  gadu ar projekta „Iedzīvotāji veido savu vidi” atbalstu Aulejas pagasta iedzīvotāji cenšas sakārtot ar ticības lietām saistīto vidi. Ar minētā projekta palīdzību atjaunoti ne tikai centrālie krusti Aulejas pagasta kapsētās,  bet arī ciemu un ceļmalu krucifiksi, veikts Aulejas Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcas žoga remonts. 

Šogad Aulejas draudzes grupa iecerējusi un realizējusi projektu „Interjera priekšmetu atjaunošana Aulejas baznīcā”.

No 2011.gada septembra, kopš  Aulejas draudzi apkalpo prāvests Jānis Bečs, dievkalpojumi baznīcā notiek katru dienu- parastās dienās no rītiem, bet svētdienās un  baznīcas  svētku dienās divpadsmitos dienā. Sešas reizes gadā - Lieldienās, Kunga Debeskāpšanas dienā, Kristus Vissvētākās Miesas un Asins svētki (Sakramenta dienā), Sakramenta nedēļas noslēguma dienā, Vissvētākās Jēzus Sirds dienā, Svētās Marijas Magdalēnas svētkos, Vissvētākās Jaunavas Marijas dzimšanas dienas svētkos – notiek procesijas.

Procesiju tērpi (garās baltās kleitas) tika uzšūtas 1987.-1988.gadā un vairāk kā 30 gadu laikā nolietojušās. Ar projekta atbalstu izgatavoti jauni Aulejas baznīcas dievgaldu un balustrādes pārsegi un aizkari, sašūtas piecas jaunas kleitas procesiju dalībniecēm Aulejas baznīcā.

Šī iecere veicinājusi citu iniciatīvu. Pirms Aulejas baznīcas lielākajiem svētkiem pēc draudzes locekļu ierosmes tika sarīkota lielā talka baznīcas ģenerāltīrīšanai. Jaunie pārsegi, aizkari, galdauti tika izgatavoti un pirmoreiz uzklāti Svētās Marijas Magdalēnas svētkos 22.jūlijā. Jaunās kleitas procesijas dalībnieces uzvilka Vissvētākās Jaunavas Marijas dzimšanas dienas svētkos 8.septembrī.

Aulejas draudze saka lielu paldies par projekta realizācijā  ieguldīto darbu draudzes locekļiem.



Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde