otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Kalniešu pagasts atzīmēja Meteņus

Pievienots: 21.02.2018

18. februārī Kalniešu pagastā notika divi pasākumi – Meteņi un makšķernieku sacensības.

Reģistrācijas laikā sacensībām pieteicās 27 dalībnieki, to skaitā arī sievietes. Pirms sacīkstēm kultūras nama foajē varēja iedzert kafiju vai tēju un nobaudīt garšīgus pīrādziņus. Saņemot ceļa vārdus un novēlējumus pirms makšķerēšanas, visi sacensību dalībnieki devās uz ezeru.

Šajā dienā pagastā tika svinēta arī Meteņu diena. Netālu no pagasta centra tika uzstādīts Meteņu simbols – salmu lelle. Neskatoties uz lielo sniega daudzumu, pasākuma dalībniekus priecēja dzīvnieku un putnu figūriņas, ko izgatavoja Andrejs Ļahovskis. Tur bija sunītis, 2018. gada simbols, un divas jautras aitiņas, kas sagaidīja visus cilvēkus, kuri bija atnākuši uz svētkiem. Lielā kupenā stāvēja stārķis, apliecinot, ka pavasaris vairs nav aiz kalniem. Konkursu dalībniekus sveicināja zaķītis ar burkāniem.

Svētkos piedalījās gan pieaugušie, gan bērni, lai sacenstos konkursos un nogaršotu pankūkas, ko visiem par prieku izcepa Vera Konstantinoviča un Līna Stepaņenko, neiztika arī bez tautā iecienītajiem Ludmilas Pecuļevičas pīrāgiem. Pankūkas tika piedāvātas ar ābolu, aveņu un zemeņu ievārījumu. Ēdieni un karsta tēja svaigā gaisā kā allaž bija daudz garšīgāki.

Bērni un pieaugušie labprāt piedalījās konkursos: pina bizītes no lielām šallēm, „spridzināja” gaisa balonus, piedalījās stafetēs ar sasietām kājām, vizinājās no kalna, izmēģināja braucienu ar piepūšamo matraci, riepām un ragavām. Par godu Meteņiem gaisā tika palaistas ķīniešu lidojošās papīra laternas. Katra konkursa noslēgumā dalībnieki tika apbalvoti ar suvenīriem un saldumiem, tāpēc bērni bija sajūsmā.

Salmu lelle vēl nepaspēja sadegt, kad sāka atgriezties zvejnieki. Tālāk svētki turpinājās kultūras nama zālē, kur varēja nobaudīt sviestmaizes, kā arī karstu un gardu zupu, ko izvārīja saimniece Alla Rukmane.

Zālē klātesošie varēja iegādāties siltas un krāsainas zeķes, ko noadīja Broņislava Vasiļjeva.

Sacensību galvenā tiesnese Gundega Grišāne un kultūras nama vadītāja Lilija Maslovska apkopoja makšķernieku sacensību rezultātus.

Pirmo vietu ieguva kaislīgs copmanis Jānis Prašmuts, otro - Edgars Maslovskis, trešo - Andrejs Rukmans. Lielāko zivi noķēra Jānis Varnass, bet vismazāko - Jevgeņijs Gorkins. Sieviešu konkurencē līderpozīcijā izvirzījās Kristīne, otrajā vietā – Dzintra un trešajā - Jekaterina.

Mierinājuma balvu saņēma Genādijs Kapalinskis, šoreiz fortūna viņu mazliet pievīla. Balvu par vislielāko vēlēšanos piedalīties sacensībās ieguva Viktors Kondilevs – viņš atnāca uz sacensībām daudz agrāk nekā pārējie.

Liels paldies visiem, kas sniedza palīdzību pasākuma organizēšanā, īpašs paldies – Leonorai Prikņai.

Lilija Maslovska

Fotogalerija


Jauna aptauja

Februāris - 2018
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
 

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde