ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Krāslavas novada delegācija piedalījās sadraudzības pilsētu tikšanās Kingisepā, Krievijā

Pievienots: 04.12.2019

No š.g. 28. līdz 30. novembrim Krāslavas novada domes delegācija, kuras sastāvā bija Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Tatjana Kozačuka piedalījās Kingisepas administrācijas (Ļeņingradas apgabals, Krievija) sadraudzības pilsētu tikšanās.

Kingisepas administrācijai ir parakstīti sadarbības līgumi ar 11 valstīm. Šajās tikšanās tika pārstāvētas 7 pašvaldības no 5 valstīm – Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Vācijas un Latvijas. Krāslava ir visjaunākā Kingisepas sadraudzības pilsēta, ar kuru tikai šogad augustā parakstīts sadarbības līgums, un tā ir vienīgā Kingisepas sadraudzības pilsēta Latvijā.

Divu dienu tikšanās programma bija ļoti daudzveidīga un plaša. Pasākuma ietvaros dalībnieki apmeklēja Kingisepas pašvaldības administrāciju, kā arī Ļeņingradas apgabala administrāciju Sanktpēterburgā, kur notika tikšanās ar administrācijas vadītājiem, iepazīšanās ar sadraudzības pilsētu pārstāvjiem, apspriesti jau šobrīd realizējami kopīgie projekti, kā arī nākotnes sadarbības perspektīvas.

Dalībnieki iepazinās ar Kingisepas, Sanktpēterburgas un Ivangorodas kultūrvēsturiskā mantojuma objektiem, apmeklēja muzejus un kulinārā mantojuma uzņēmumus. Visus klātesošos aizkustināja Kingisepas pilsētas Bērnu estētiskās audzināšanas un izglītošanas centra koncerts, kura laikā uzstājās bērni un jaunieši ar ļoti plaši sagatavotu programmu. 

Neaizmirstamu iespaidu atstāja vislielākās ostas Baltijā – Ustj-Luga apmeklējums. Ņemot vērā to, ka Krāslavas novada dome jau daudzus gadus cītīgi strādā pie loģistikas centra izveides Latvijas – Baltkrievijas pierobežā, ostas apmeklējuma laikā gūtā informācija un pieredze noderēs, veidojot mūsu loģistikas centru.

Sadraudzības pilsētu tikšanās noslēgums notika Bērnu veselības un izglītības centrā „Rossonj”, kas ir viens no lielākajiem šāda veida centriem Ļeņingradas apgabalā. Centrs ir atzīts par uzvarētāju nominācijā „Labāka bērnu un jauniešu tūrisma programma Ļeņingradas apgabalā 2019. gadā”.

Noslēguma pasākuma laikā izskanēja katras pārstāvētās valsts himna, kas bija ļoti emocionāls brīdis ikkatram dalībniekam.

Visas delegācijas izteica pateicības vārdus Kingisepas administrācijai par pasākumu, kas tika organizēts tik augstā līmenī, ļāva paplašināt redzesloku par Kingisepas, Sanktpēterburgas un Ivangorodas objektiem, kā arī nodibināt kontaktus ar citu pārstāvēto valstu pašvaldību vadītājiem, kas nākotnē var pārvērsties par sadarbību gan pārrobežu projektos, gan arī sadarbojoties pilsētām savā starpā dažādās nozarēs.



Jauna aptauja

Decembris - 2019
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29
30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde