ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

,,Nāc, rodi un radi” bibliotēkā

Pievienots: 12.06.2019

Krāslavas Bērnu un jauniešu centra vasaras nodarbes „Nāc, rodi un radi” audzēkņi nu jau kuru reizi atrod laiku, lai interesanti pavadīt laiku Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā. 6. jūnijā aktīvi piedalījās pasākumā, kas bija veltīts slavena krievu dzejniekā Aleksandra Puškina 220 dzimšanas gadadienai. Lasot un klausoties Puškina pasakas, mēs no pašas bērnības pierodam vērtēt vārda dziļumu, skaidrību un vienkāršību. Katra dzejnieka pasaku rindiņa glabā Puškina dvēseles daļiņu. Bērni apmeklēja grāmatu izstādi, noskatījās prezentāciju par Puškina pasakām. Visiem patika vecā labā pasaku animācijas filma.

Pasākuma turpinājumā visi krāsoja ilustrācijas no pasakām. Puškina pasaku burvestība turpina dzīvot mūsdienu paaudzē.

Galda spēļu stunda par Latvijas dabu, ģeogrāfiju, vēsturi un tradīcijām arī iesaistīja audzēkņus daudzveidīgās aktivitātēs. Jaunā izglītojošā un izklaidējošo galda spēle „Šurpu turpu“ piedāvā lielisku iespēju kopā ar draugiem vai ģimeni apceļot Latvijas skaistākās vietas, neizejot no mājas.

Spēle „Šurpu turpu“ (Brain Games ) nodrošina atpūtu izglītojoties un ļauj iepazīt dažādas Latvijas vietas. Viens no spēles mērķiem ir sekmēt interesi un vēlmi apskatīt spēlē iepazītās vietas arī klātienē. „Šurpu turpu“ varētu kļūt par aizraujošu mācību uzdevumu skolēniem dabaszinības vai ģeogrāfijas stundās.

Spēle ir ļoti vienkārša un ir piemērota gan pieaugušajiem, gan bērniem no 7 gadu vecuma. Spēles laukums ir Latvijas karte, tās teritorija sadalīta 4 novados ar kopumā 60 apskates objektiem. Katram apskates objektam ir sava informācijas kārts ar aprakstu par to. Lai uzvarētu, ir jāapmeklē 4 objekti — pa vienam katrā novadā — un jāizpilda spēles beigu uzdevums, kuru spēlētāji izlozē spēles sākumā.

Īpaša uzmanība pievērsta Latvijas tūrisma objektu vēsturei, to izcelsmei, teikām un nostāstiem. Spēle dod impulsu skolēniem kļūt tuvākiem ar savu zemi un valsti. Spēle rotaļīgā veidā dod nelielu ieskatu Latvijā, kur katrs var ieraudzīt gan jau pazīstamas vietas, gan uzzināt ko jaunu.

Nāc un izspēlē šo spēli arī tu!

Viktorija Urbanoviča, KNCB BLN vadītāja un KBJS skolotāja



Jauna aptauja

Jūnijs - 2019
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde