piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Tūrisma diennakts Krāslavas Valsts ģimnāzijā

Pievienots: 05.06.2018

Ir atkal klāt mācību gada beigas. Daba mūs lutina par visiem 100%! Spīd saule, gaiss iesilis līdz vajadzīgajai temperatūrai, un viss ģimnāzijas kolektīvs ir jau gatavs kārtējiem piedzīvojumiem diennakts pārgājienā.

29. maijs tiek gaidīts ar nepacietību! Beidzot lielākās un smagākās mantas tiek salādētas skolas transportā un var doties nelielā 5 km garā gājienā līdz tūrisma diennakts galamērķim – airsofta laukumam Ūdrīšu pagastā. Te jāsaka milzīgs PALDIES Podjavu ģimenei, kas uzņēma mūs savā īpašumā un sagādāja pietiekami ērtus apstākļus tam, lai liels cilvēku skaits tīri omulīgi varētu pavadīt laiku šajā teritorijā. Turklāt gribētājiem bija piedāvāta iespēja iziet piedzīvojumu trasīti „Starp debesīm un zemi”.

Tūrisma dienas īstenošanu uzņēmās 11. c klases kolektīvs, pie tam pagājušajā gadā gūtā pieredze tāda paša pasākuma organizēšanā iedvesmoja pieteikties Krāslavas novada pašvaldības izsludinātājā jauniešu projektu konkursā un iegūt līdzekļus pasākumam. Projekts tika uzrakstīts, veiksmīgi pieteikts, un finansējums iegūts! Paldies Krāslavas novada pašvaldībai!

Dažas dienas pirms pārgājiena klasēm tika iesniegtas šifrētas vēstules, kurās bija norādītas koordinātes, kad, kur un cikos jāierodas, lai saņemtu pirmo nopietno uzdevumu – internetvietnes adresi, kurā jāizpilda dažādas grūtības pakāpes atjautības uzdevumi, līdz ar to jau pirms pārgājiena klasēm bija iespēja iegūt papildus punktus. Pārgājiena dienā skolēniem tika piedāvātas 9 aktivitātes, kurās tika pārbaudīta klases kolektīva saliedētība, organizētība. Tā kā diena bija padevusies karsta, tad ar ovācijām tika uzņemti konkursi, kuros izmantoja ūdeni, tādi kā „Niagāras ūdenskritums” – saliekot noteku caurules attiecīgā konstrukcijā, jāpiepilda ūdens tvertne, jo vairāk ūdens, jo vairāk punktu, „Pēdējā ūdens glāze” – ar speciālas konstrukcijas palīdzību klasei jāpārnes ūdens glāze noteiktā attālumā, jo mazāk ūdens tiek izliets, jo vairāk punktu, „Aizspogulija” – uz stipri nostieptas virves atrodas 2 skolēni, kuriem rokās ir ūdens spaiņi, turoties pie augšējās virves, skolēni nāk viens otram pretī un samainās vietām. Jo mazāk tiek izliets ūdens, jo vairāk punktu iegūst klase. Vēl skolēniem bija iespēja izmēģināt savas prasmes tādos konkursos kā „Porziņģa dvielis”, kad, visai klasei turot palagu, uz kura novietota bumba, tā jātrāpa grozā. Jāmet no dažādiem attālumiem, kas arī nosaka iegūto punktu skaitu, „Dartz Veideirs” – ar šautriņām pārdurt balonus, kas novietoti dažādos punktos, jo vairāk pārdurto balonu, jo vairāk punktu, „Vājprātīgais trijkājis” – speciāli pašūtās biksēs (3 staras) tiek ieģērbti 2 skolēni, kuriem jāveic noteikta trase uz laiku, „Hordaiņi” – 2 skolēniem ar muguru palīdzību jāpārnes tenisa bumbiņa noteiktā maršrutā, „Laimes koks” – izveidota savdabīga koka imitācija, kura zaros iestiprināti groziņi, kuros jātrāpa ar nelieliem smilšu maisiņiem, katram groziņam savs punktu skaits, „Ceļamkrāns” – ar speciālas konstrukcijas palīdzību skolēniem jāpārvieto klucītis noteiktos punktos, jo precīzāk tas tiek darīts, jo vairāk punktu.

Piedzīvojumi trasītē turpinājās līdz pat astoņiem vakarā, mazliet vēlāk visus gaidīja siltas vakariņas, ko sarūpēja skolas pavārītes. Vakars un nakts turpinājās ar jaukām sarunām un dziesmām pie ugunskura, kur ar savu ģitārspēli mūs priecēja Mihails (11.c kl.), Armands (12. c kl.) un Dimitrijs(12. b kl.), kā arī ģitāru rokās ņēma skolotājs Aivars. Dziesmas skanēja līdz pat rīta ausmai, bet no rīta mūs atkal priecēja saule. Vēl tikai rīta rosme, siltās brokastis, tradicionālais rīta volejbols, nometnes sakārtošana un ceļš mājup.

Paldies visiem par atbalstu šīs diennakts īstenošanā!

 Aija Jakovele, Krāslavas Valsts ģimnāzijas 11. c kl. audz.



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde