piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

„BĪTLI UZ MŪŽU!”

Pievienots: 18.12.2018

Trešās Adventes priekšvakarā bibliotēkā pulcējās mūzikas cienītāji uz novadnieka Oskara Peipiņa un viņa grupas albuma „The Beatles Forever” („Bītli uz mūžu”) prezentāciju. Grupa, kuras sastāvā ir profesionāli mūziķi: Erna Daugaviete – čels un bek-vokāls, Olga Minina - vijole, Oskars Peipiņš – balss un tamburīns, Oskars Peipiņš (juniors) – klasiskā ģitāra, 2018. gadā ierakstīja albumu ar mūžam jauno bītlu dziesmu kaverversijām. Albuma tapšanā piedalījās arī Elīze Luīze Leja – flauta, Anno Minicus – mežrags, Jāzeps Podnieks - sitamie instrumenti, Jānis Narbuts – elektriskā ģitāra.

„The Beatles” (Bītli) bija popmūzikas un rokmūzikas grupa no Liverpūles, Apvienotās Karalistes. Grupa pastāvēja no 1960. gada līdz 1970. gadam, bet vēlāk 1990. gados uz īsu brīdi atkal apvienojās. Grupas lielāko panākumu gados tās dalībnieki bija Džons Lenons, Pols Makartnijs, Džordžs Harisons un Ringo Stārs. Tā bija viena no komerciāli visveiksmīgākajām grupām populārās mūzikas vēsturē. Tās inovatīvajai mūzikai bija liela ietekme arī uz Latvijas mūzikas kultūras izveidi, kad veidojās pirmās pop un rok grupas.

Koncerta pirmajā daļā skanēja populāras dziesmas no Džo Dasēna, Borisa Grebenščikova grupas „Akvarium”, Konstantīna Nikoļska grupas „Voskresenie” repertuāra. Netika aizmirsts arī ekstravagantais latviešu mūzikas autors Imants Daksis. Oskars Peipiņš prezentēja arī savu jauno dziesmu „Trīs sveces”. Septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados autors aktīvi darbojās Krāslavas Kultūras nama vokāli instrumentālajā ansamblī un bija pazīstams kāzu muzikants.

Koncerta otrajā daļā tika izpildītas 13 dziesmas no grupas „The Beatles” repertuāra. Skanēja slavenākās „Yesterday” (Vakar), „Norwegian Wood” (Norvēģijas koks), „Julia”, „Across The Universe” (Visā Visumā) un citas. Kopumā albumā ir ietverti 26 skaņdarbi. Pirmā grupas uzstāšanās notika Rīgā, otrā – Krāslavas klausītājiem. Nākamais koncerts ir plānots Liepājā. Vairāk nekā divas stundas ilgais ceļojums mūzikas pasaulē paskrēja nemanot, atstājot patīkamas emocijas un gandarījumu par dzirdēto.

Paldies mūziķiem par labdarības akciju Ziemassvētku priekšvakarā un īpašo sajūtu, aizvedot ceļojumā pa bītlu mūzikas pasauli.

Valentīna Magidas,
Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas direktore  



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde