ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Latgales kulinārais mantojums vieno!

Pievienots: 30.01.2019

2019. gada 25. janvārī Krāslavas novada Kaplavas pagastā, zirgu sētā „Klajumi”, kas ir Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībniece, notika biedrības „Latgales kulinārā mantojuma centrs” ikgadējā biedru sanāksme. Pasākumu atklāja biedrības valdes priekšsēdētāja Tatjana Kozačuka, bet tālāk vārds tika dots godātajam pasākuma viesim - Eiropas kulinārā mantojuma tīkla koordinatoram no Zviedrijas Niclasam Fjellstrom. Viņš pastāstīja, ka šobrīd šajā lielajā Eiropas tīklā darbojas 45 reģioni no dažādām valstīm (Dānijas, Zviedrijas, Vācijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Latvijas un citām), bet uzsvēra, ka Latgale ir viens no aktīvākajiem reģioniem šajā tīklā. Klātesošos Niclas iepazīstināja ar citu valstu pieredzi, īpašu akcentu liekot uz sadarbības un kulinārā mantojuma logotipa izmantošanas nepieciešamību, tādējādi popularizējot ne tikai savu uzņēmumu, bet visu reģionu kopumā.

Par padarīto 2018. gadā un 2019. gada plāniem sanāksmes dalībniekus informēja Tatjana Kozačuka. Viņa aicināja Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībniekus būt aktīviem un piedalīties biedrības rīkotajos pasākumos – tirdziņos, festivālos, pieredzes apmaiņas braucienos, apmācībās. Pasākuma dalībnieki ļoti pozitīvi uztvēra ziņu, ka tuvākajā laikā tiks uzsākts Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projekts „Kulinārā mantojuma un tradicionālo amatniecības prasmju saglabāšana un popularizēšana” (BELLA CULTURE), kurā ir paredzētas daudzas kopīgas aktivitātes gan tepat Latgalē, gan arī pie projekta partneriem Baltkrievijā un Lietuvā.

Oficiālās daļas noslēgumā Tatjana Kozačuka un Niclas Fjellstrom pasniedza visiem klātesošiem Latgales kulinārā mantojuma tīkla dalībniekiem 2019. gada sertifikātus, kas ļauj uzņēmumam darboties Eiropas Reģionālajā Kulinārā mantojuma tīklā kā pilntiesīgam tā biedram.

Lai pabūtu ar visiem kopā un baudītu Latgales sirsnību un viesmīlību, uz šo ikgadējo pasākumu jau tradicionāli ierodas dalībnieki arī no citiem reģioniem. Vistālāko ceļu mēroja Kuldīgas tehnikuma pārstāvji, kā arī pārstāvji no Ogres tehnikuma un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma.  

Pasākuma viesi bija ļoti pateicīgi zirgu sētas „Klajumi” saimniekiem par viesmīlīgo uzņemšanu un atzinīgi novērtēja viņiem sagatavoto pārsteigumu - vizināšanos kamanās, ko arī izbaudīja lielāka daļa no atbraukušajiem viesiem. Bet nesen renovētajā „Klajumu ķēķī”, kur arī notika pasākuma oficiālā un saviesīgā daļa, varēja izbaudīt to siltumu, mājīgumu un, protams, garšīgos ēdienus, ko sarūpēja gan zirgu sētas „Klajumi” saimniece Ilze Stabulniece, gan arī atveda līdzi pasākuma dalībnieki.

 Pasākums izdevās ļoti produktīvs, sirsnīgs un gards. Latgales kulinārais mantojums vieno!

 Informāciju sagatavoja:
biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs”

 

 

 



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde