otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Atliek vien vēlēt, lai iecerētais īstenojas

Pievienots: 23.10.2017

29. septembrī projekta dalībnieki pulcējās uz Borisa un Ināras Teterevu fonda labdarības programmas „Pats savam saimes galdam” projekta „No sava dārza, savam galdam - Izvaltā!” noslēguma pasākumu, lai apkopotu darba rezultātus un plānotu nākamā gada darbus. Projekta mērķis bija palīdzēt Izvaltas pagastā dzīvojošajām ģimenēm ar bērniem un maznodrošinātajām ģimenēm iegādāties sēklas un stādus, darba instrumentus, lai varētu izaudzēt dārzeņus un sagatavot pārtikas krājumus ziemai. Projektā iesaistījās 30 ģimenes (128 personas, 36 bērni).

Dārza darbi un raža, iesaistīšanās kopējās aktivitātēs (z/s „Veiksmes” apmeklējums, konservēšanas meistarklase), profesionālas konsultācijas un padomi papildināja dalībnieku zināšanas dārzkopībā un krājumus saimes galdam.

Projekta dalībnieki noslēguma pasākuma dienā piedalījās arī Miķeļdienas tirdziņā un Ražas izstādē. Uz pasākumu dalībnieki bija saveduši ķirbjus, burkānus, bietes, sīpolus un marinējumu burciņas. Visiem kopā sanākušajiem bija liels gandarījums par paveiktajiem darbiem. Aizraujoša pasākuma aktivitāte bija dažādu saimnieču gatavoto dārzeņu konservu degustācija. Degustācijas laikā tika vērtētas un apspriestas labākās receptes un to pagatavošanas noslēpumi. Katrs savā pūrā ieguva Recepšu grāmatiņu, kas tapa Marinēšanas meistarklases darba procesā.

Noslēguma pasākuma dalībniekus ar rotaļdejām un dziesmām priecēja Izvaltas pamatskolas folkloras kopa „Mozī latgalīši” Silvijas Stivriņas vadībā. Lielākā daļa kopas dalībnieku ir projektā iesaistīto ģimeņu atvasītes.

 Visi projektā iesaistītie, pateicas Ināras un Borisa Teterevu fondam par iespēju piedalīties programmas īstenošanā un sniegto finansējumu, lai projektu īstenotu, kā arī Izvaltas pagasta pārvaldei un sociālajam darbiniekam - par atbalstu un palīdzību visā projekta īstenošanas laikā.  Protams, pats lielākais paldies ģimenēm, kuras nenobijās iesaistīties projektā un, spītējot sliktajiem laika apstākļiem, sēja, stādīja, ravēja un novāca bagātīgu ražu.

 Katram pasākuma dalībniekam kā pateicība tika uzdāvināti narcišu sīpoli, kas katru pavasari uzziedot atgādinās šo skaisto projekta laiku un mudinās darboties.

 Sarunas turpinājās pie kopīga cienasta galda, kur tika baudīta tēja, kafija un uzkodas. Tika uzburtas nākamā gada vīzijas, galvās rosījās domas par to, ka iesāktais jāturpina. Atliek vien vēlēt, lai iecerētais īstenojas.

Inga Leikuma, 
projekta vadītāja 

 



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde