sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Dienas nometne bērniem „Strops”

Pievienots: 20.08.2021

Pateicoties Krāslavas novada pašvaldības atbalstam projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” 9.2.4.2/16/I/097 ietvaros, no 02.08.2021. līdz 07.08.2021. norisinājās dienas nometne bērniem „Strops”. Nometni organizēja biedrība „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība””, lai kompensētu bērniem un vecākiem saskarsmes un socializēšanas trūkumu jau vairāk nekā 1,5 gadu ieilgušo attālināto mācību fonā.

 Nometnes mērķis bija sekmēt Krāslavas novada bērnu kustīgu, aktīvu, dabas izzinošu un socializēšanās iemaņas attīstošu dzīvesveidu. Tas savukārt pozitīvi ietekmēja bērnu veselības stāvokli, paplašināja redzesloku, sekmēja sociālo prasmju attīstību, mācīja ar interesi, sapratni un mīlestību attiekties pret dabu.

 Nometnē piedalījās 20 dalībnieki pārsvarā vecumā no 10 līdz 14 gadiem. Tā tika organizēta neparastā vietā - Sauleskalna ielā, kur, slēpjoties no lietus vecā, bet atjaunotā koka mājā, nometne patiešām izskatījās pēc stropa.

 Ievērojot visus drošības un Covid-19 izplatīšanas ierobežojumus, kas nedaudz apgrūtināja nometnes norisi, dalībnieki un vecāki bija ļoti priecīgi par šādu iespēju un brīvprātīgi palīdzēja organizēt daudzas aktivitātes. Nometnes nobeigumā, veicot bērnu anketēšanu par to, kādas aktivitātes patika visvairāk – spektrs bija ļoti plašs. Dažiem patika gatavot augļu smūtijus un veselīgus ēdienus, staigāt pa Krāslavu un pildīt orientēšanas uzdevumus, daudziem patika dejas, spēles, veidot reklāmu, video, sniegt pirmo palīdzību, apmeklēt „Pils restorānu” un cits. Reizēm bērni gribēja vairāk brīvā laika, lai varētu baudīt saskarsmi un brīvi komunicēt ar jauniem draugiem. Daudzi bērni beidzot novērtēja iespēju spēlēt novusu Vjačeslava Lukaševiča vadībā. Cerams, ka arī mācību gadā bērni nāks trenēt savas novusa prasmes pie Vjačeslava, kurš ir novusa čempions. Bet vislielākā sajūsmā visi dalībnieki un pedagogi bija par zemnieku saimniecības „Brieži” apmeklējumu, kur visi varēja beidzot pa īstam izprast nevis briežu, bet stropa dzīvi – kā dzīvo un strādā čaklas bites, kā veido veselīgus produktus, un, protams, tos arī varēja nobaudīt. Saimniece Terēze Brazeviča mūs uzņēma ļoti sirsnīgi un ar saturīgu stāstu bagātināja nometnes dalībnieku zināšanas par biškopību. Nometnes nobeigumā, kaut arī nedaudz noguruši, dalībnieki laivu pārgājienā varēja redzēt, kāpēc mūsu novadu un Latgali kopumā sauc par Ezeru zemi un cik tā ir skaista un nepiesārņota, un kāpēc to vajag novērtēt, mīlēt un saudzēt. Pārgājiena nobeigumā ar pikniku ezera krastā noslēdzām nometni.

Paldies visiem, kas ar labiem vārdiem un novēlējumiem sniedza mums atbalstu un uzmundrinājumu, vecākiem par palīdzību aktivitāšu organizēšanā, nometnes komandai par radošu, saturīgu, interesantu, aizraujošu un piepildītu nometnes programmu! Tomēr arī tagad negribam atvadīties no nometnes dalībniekiem un aicinām turpināt darboties fotokonkursā „Neparastā Krāslava”, sūtot savus darbus uz atvertiba@inbox.lv. Uzvarētājus gaida saldas balvas. Personīgi man ļoti patika, ka nometnes izveidotajā dalībnieku grupā „Strops” vecāki iesūtīja ierosinājumu par nākamo gadu un nākamo projektu, kuram varētu būt nosaukums „Laimīgi latgalieši”, bet netiktu mainīti pedagogi un norises vieta.

Lai mums visiem izdodas!

Raisa Vagale,
biedrības „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība”” valdes priekšsēdētāja
Emīlijas Vagales foto



Jauna aptauja

Augusts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde