ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Jautājumi par apkuri

Pievienots: 16.09.2021

Līdz ar vēsāka laika iestāšanos krāslavieši daudzdzīvokļu namos jau sāk interesēties par apkures jautājumiem. Atbildes uz populārākajiem jautājumiem sniedz SIA „Krāslavas nami” valdes priekšsēdētājs Valerijs Maslovs.

- Kad tiks uzsākta daudzdzīvokļu māju apkure Krāslavā? Vai daudzdzīvokļu māju ir iespējams pieslēgt apkurei agrāk nekā visiem paredzētajā dienā, un kas tamdēļ nepieciešams?

- Pašlaik nav vienotā regulējuma par apkures sezonas uzsākšanas laiku. Tehniski dzīvojamām mājām apkuri var pieslēgt jau tagad. Šo lēmumu var pieņemt katras dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki, lēmuma pieņemšanai ir nepieciešams savākt 50%+1 dzīvokļu īpašnieku balsis. Dzīvokļu īpašnieki kopīgi var ievēlēt vienu pilnvaroto personu, kura dzīvokļu īpašnieku vārdā dos norādījumus par apkures pieslēgšanu un atslēgšanu apkures perioda beigās. Dzīvojamās mājas ir aprīkotas ar siltummezgliem, kas sniedz plašas iespējas siltumapgādes režīma regulēšanai dzīvojamā mājā – piemēram, var ieprogrammēt temperatūras samazināšanu noteiktās diennakts stundās, apkures intensitāti atkarībā no ārēja gaisa temperatūras, apkures ieslēgšanu un atslēgšanu, vadoties pēc laika apstākļiem. Katrai mājai šie uzstādījumi var būt individuāli, un tos var mainīt, bet komunikācijai ar uzņēmuma speciālistiem siltumapgādes režīma regulēšanas jautājumā ir nepieciešams ievēlēt vienu personu no dzīvokļu īpašnieku puses. Pēc tāda pilnvarotā pārstāvja lūguma var mainīt siltummezgla uzstādījumus un mēģināt sasniegt optimālo risinājumu konkrētās dzīvojamās mājas apkures nodrošināšanā.

Nesaņemot dzīvokļu īpašnieku lēmumu, uzņēmums veic apkures pieslēgšanu, vadoties pēc laika apstākļiem – apkure tiek pieslēgta vidējai gaisa temperatūrai par pēdējiem 3 diennaktīm nepārsniedzot +8°C.

- Vai šosezon ir sagaidāma apkure sadārdzināšanās? Ja tas tā notiks, kādi tam iemesli?

- Sakarā ar energoresursu sadārdzinājumu vairākās Latvijas pilsētās siltumapgādes tarifi palielinājās (informācijai publicējam datus par siltumenerģijas tarifa lielumu Latvijas pilsētās). SIA „Krāslavas nami” izdevās noslēgt līgumus par šķeldas piegādi nākamajai apkures sezonai, saglabājot iepriekšējā gada cenu līmeni. Kurināmā cenai ir būtiskā ietekme uz tarifa lielumu, un, neskatoties uz elektroenerģijas sadārdzinājumu, siltumenerģijas tarifs Krāslavā 2021./2022.g. apkures sezonā saglabāsies nemainīgs – 51,44 EUR/MWh (bez PVN).

- Izstāstiet, lūdzu, visas iespējas, kā šobrīd var samaksāt rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem?

- Rēķinus var apmaksāt:

- SIA „Krāslavas nami” kasē Brīvības ielā 5, Krāslavā. Kase strādā pēc šāda grafika: pirmdienās 8.00–12.00, 12.30-17.15, trešdienās 8.00–12.00, 12.30-17.15, piektdiena 8.00-13.00. Otrdienās un ceturtdienās kase nestrādā.

SIA „Krāslavas nami” kasē ir iespējams veikt rēķinu apmaksu tikai skaidrā naudā. Atgādinām, ka sakarā ar spēkā esošiem ierobežojumiem SIA „Krāslavas nami” kase var apkalpot tikai vienu klientu vienlaicīgi – telpās pie kases var atrasties tikai viens klients. Lai neveidotos rindas un cilvēku pulcēšanās, SIA „Krāslavas nami” rēķinu apmaksu aicinām veikt:

-  internetbankā ar pārskaitījumu uz rēķinos norādītajiem uzņēmuma norēķinu kontiem.

-  rēķinus ir iespējams apmaksāt veikalu „Maxima” kasēs veikalu darba laikā, maksājot gan skaidrā naudā, gan ar norēķinu kartēm.

- Vai SIA Krāslavas nami” izrakstīto rēķinu var samaksāt pa daļām, neslēdzot atsevišķu līgumu?

- Rēķini ir jāapmaksā pilnā apmērā rēķinos norādītājā termiņā, pretējā gadījumā nesamaksātā summa tiek uzskatīta par klienta parādsaistībām. Parādsaistību piedziņu uzņēmums veic tiesas ceļā. Atsevišķos gadījumos parādsaistību apmaksa pa daļām ir iespējama, bet tikai noslēdzot vienošanos.

- Paldies par atbildēm!

Jautāja Juris Roga

 

 

Faili:
sept_2021.pdf

Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde