otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Līdz 18. novembrim Latgales iedzīvotājus aicina pieteikties bezmaksas 15 dienu on-line mācībām

Pievienots: 12.11.2018

Līdz 18. novembrim Latgales iedzīvotājus aicina pieteikties bezmaksas 15 dienu on-line mācību spēlei sava īstā darba meklēšanai ''Atrodi Savu Aizraušanos''

Šogad pirmo reizi no 24.novembra līdz 8.decembrim sadarbībā ar ''British Council'' pārstāvniecību Latvijā, Daugavpils pilsētas domi, Daugavpils Universitāti un mācību centru “Cilvēkam”, tiek organizētas bezmaksas online mācības “Atrodi Savu Aizraušanos” Latgales iedzīvotājiem no 18-50 gadiem.

 “Princips ir vienkāršs. 15 dienas katru rītu savā datorā vai telefonā saņem 1-2 uzdevumus, kā meklēt savu īsto aizraušanos, darbu, nozari. Līdz pusnaktij jāiesniedz atbildes. On-line slēgtā grupā iedvesmosies no citiem dalībniekiem, varbūt pat iegūsi jaunus domubiedrus. Trīs sestdienas mācīsimies kopā klātienē, kur saņemsi treneru atbildes uz saviem jautājumiem, iepazīsies ar citiem dalībniekiem, apmainīsies ar pieredzi,” tā par spēli saka tās treneris Zuarguss Zarmass no mācību centra “Cilvēkam”.  

Pieredze tam, kādas metodes strādā, viņam kopā ar treneri Laumu Žubuli krāta, pasniedzot vairāk nekā 1000 lekcijas par emocionālo intelektu. To skaitā, sadarbojoties ar tādiem starptautiskiem uzņēmumiem kā “AirBaltic”, “CircleK”, “Samsung”, “Luminor”.

 “Strādājot ar lielajiem uzņēmumiem, pētot tendences, arvien vairāk redzu, cik spēle ir svarīga katram,” komentē Zuarguss Zarmass. “Mākslīgais intelekts lēnām atņem darbus cilvēkiem, tāpēc ir īpaši svarīgi atrast nozares, kuras patiesi patīk, un ir ar mazāku iespēju aizstāt ar mašīnām. Tas ļaus gan konkurēt darba tirgū, gan labāk izturēt stresu - ir pierādīts, ka darot darbu, kas patīk, stresam ir mazāka ietekme uz mūsu veselību. Tas, savukārt, ļauj veselīgāk dzīvot, pilnvērtīgāk mājās pavadīt laiku ar ģimeni.”

 “Spēle ir tas, ko parasti nemāca skolās. Metodes ļauj nolobīt  ģimenes, sabiedrības, draugu uzliktās gaidas un apskatīties - kas ir tas, ko es patiesi vēlos darīt? Īstās atbildes parasti nav jāmeklē gudrās grāmatās vai citu padomos - tās varam atrast paši sevī, pētot to, kas pat sīkumos sagādā prieku,” piebilst “Cilvēkam” trenere Lauma Žubule, kura ar neformālām izglītības metodēm strādā jau vairāk kā 10 gadus.

 “Liels prieks, ka Latgales iedzīvotājiem ir tik unikāla iespēja to apgūt bez maksas, jo tāds arī ir mūsu mērķis - padarīt šīs metodes maksimāli pieejamas sabiedrībai. Paldies “British Council” un Daugavpils domei, kuri šādu pasākumu panākuši iespējamu,” papildina Zuarguss Zarmass.

 Spēle norisināsies on-line režīmā no 24. novembra līdz 8. decembrim, ar 3 klātienes tikšanām  Daugavpilī 24. novembrī, 1. un 8. decembrī. Uzdevumi un klātienes mācības norisināsies latviešu valodā, savukārt atbildes uz uzdevumiem varēs iesniegt latviešu vai krievu valodā pēc izvēles.

 Dalībnieku atlase notiks, izvērtējot pieteikuma anketas. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās līdz 18.novembrim.

Pieteikuma anketa

Mācību spēli organizē mācību centrs ''Cilvēkam'', sadarbībā “British Council” pārstāvniecību Latvijā, Daugavpils pilsētas domi un Daugavpils Universitāti.

 “Cilvēkam.lv” mācību centrs ir tapis kā domubiedru iniciatīva 2010.gadā, lai palīdzētu cilvēkiem attīstīt tās dzīves prasmes, ko izglītības sistēma līdz pat šim brīdim vēl nemāca - komunikācija, stresa vadība, empātija, motivētība, kā atrast savu aizraušanos u.c..

 “British Council” ir Lielbritānijas starptautiska organizācija kultūras attiecību jomā. Tā rada starptautiskas iespējas Lielbritānijas un citu valstu iedzīvotājiem, kā arī veicina savstarpēju uzticēšanos visā pasaulē.

Kas ir spēle “Atrodi Savu Aizraušanos”?

 Preses relīzi sagatavoja:
Elīna Biseniece, Cilvēkam.lv mācību centra mārketinga departaments


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde