piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Nometne „Esi kustīgs, esi vesels!” – jauks un radošs jaunā mācību gada iesākums

Pievienots: 06.09.2017

Augusta nogale Krāslavas Valsts ģimnāzijā izskanēja bērnu priecīgās čalās, jautros smieklos un, lai cik tas arī šķistu neierasti, novēlējumos ātrāk satikties septembrī, jo ar biedrības „Krāslavas volejbola klubs” atbalstu tika organizēta nometne novada skolēniem (12-15 gadi) „Esi kustīgs, esi vesels!”, kas tika īstenota Krāslavas novada domes izsludinātā projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros. Aktivitāšu un darbnīcu vadītāji vienkāršā, saprotamā un interaktīvā veidā izglītoja bērnus par veselīgu dzīvesveidu un tā ietekmi uz viņu veselību, it īpaši akcentēja fizisko aktivitāšu, veselīga uztura un primārās profilakses lomu cilvēka veselībā un to ietekmi uz sirds un asinsvadu saslimšanu, kā arī garīgās veselības nozīmi. Nometnes laikā bērni guva iespēju apgūt zināšanas neformālā vidē par veselību veicinošām un slimību profilakses darbībām, kā arī ieguva prasmes veselīgam dzīvesveidam ilgtermiņā. Nometne ilga piecas dienas, šajā laikā bērni apmeklēja z/s „Kurmīši”, tur viņi klausījās Ivara Geibas stāstījumu par ārstniecības augiem, veidoja ziedes, degustēja ārstnieciskās tējas, Aglonas Maizes muzejā klausījās Vijas Ancānes stāstījumu un paši cepa maizīti, kopā ar dietoloģi Agnesi Pavlovu diskutēja, vai tiešām veselīgs uzturs ir viens no noteicošajiem faktoriem cilvēka dzīvē, sportoja brīvā dabā, peldējās baseinā un apmeklēja SPA, kā arī paši gatavoja veselīgus ēdienus – pildītu papriku, plovu, divu veidu salātus, cepa pīrāgu un cepumus.  

Piedāvājam bērnu atsauksmes par notikušo:

„Man ļoti patika gatavot ēdienus un vēlāk tos visiem kopā degustēt. Viss bija ļoti garšīgi. Arī skolā mūs ļoti garšīgi ēdināja. Viss bija ļoti forši, bet žēl, ka ļoti maz.”

„Šī nometne bija sportiska un veselīga. Vēl patika „ Kurmīši”, kur mēs paši taisījām no asinszāles ziedi, vēl degustējām medu un dzērām tēju. Nometnē mēs uzzinājām daudz ko jaunu. Ar mums strādāja vislabākie skolotāji pasaulē.”

„Man nometne ļoti patika, jo mēs visi sadraudzējāmies un kopā visu darījām. Es uzzināju, kādi vitamīni ir veselīgi un kādas E-vielas ir kaitīgas. Tad mēs vēl bijām baseinā. Tur mēs labi atpūtāmies un jauki visi kopā pavadījām laiku. Kad atnācām, spēlējām spēli. Tas bija forši, kad skolotāju komanda spēlēja pret skolēnu komandu, bet tās nebija sacensības, bet jautri un forši pavadīts laiks! Īsi sakot, viss bija baigi forši. Mūsu skolotāji ir vislabākie!!! Mūsu skola ir visforšākā un labākā!”

„Šajā nometnē es iepazinos ar ļoti foršiem cilvēkiem, man ļoti patika gatavot plovu, un man liekas, tas sanāca ļoti garšīgs. Paldies mūsu vadītājām un visiem par šo nometni!”

„Man patika viss un bez izņēmumiem. Bija jautri un lietderīgi pavadīts laiks un iegūti jauni draugi. Īpaši novērtēju aktivitātes ar skolotājiem un ēdiena gatavošanu. Biju pārsteigts par skolotāju fizisko izturību, jo spēlē skolotājas solis solī skrēja ar mums. Izsaku lielu paldies nometnes organizatoriem un skolotājiem par vienreizēji pavadītu laiku!”

„Mums nometne pagāja ļoti aktīvi un pusdienās un launagā ēdām tikai veselīgus un garšīgus produktus. Man ļoti patika ekskursija uz Aglonu. Šeit es daudz uzzināju par maizi, šeit es pirmo reizi turēju rokās rudzu maizes klaipu, pirms to sacepa. Baseinā mēs, visa nometnes grupa, labi pavadījām laiku. Paldies, ka devāt mums iespēju darboties nometnē „Esi kustīgs, esi vesels!”. Paldies visiem skolotājiem, kuri pieskatīja mūs un uzņēmās atbildību par mums!”

„Pateicoties šai nometnei, es iepazinu jaunus draugus, guvu vērtīgus padomus. Esmu pateicīga, ka tiku šeit un izmantoju šo iespēju. Bija patīkami, ka visu apmaksāja Eiropas projekts, ko piedāvāja Krāslavas novada dome.”

„Ļoti patika, kā mēs bijām „Kurmīšos”, kad uz skolu atbrauca dietoloģe Agnese un mēs kopā veidojām sviestmaizes, kā skolā mājturības kabinetā paši gatavojām ēdienus un tad degustējām.”

 „Nometne man iepatikās ar to, ka es daudz izmēģināju to, ko iepriekš nebiju darījis, piemēram, cepu maizīti. Nometnē daudz sportojām gan sporta zālē, gan skolas pagalmā, gan skolā. Es gribētu, lai vasarā būtu vairāk tādu nometņu, kas mudina pusaudžus aktīvi darboties. Paldies skolotājām, kas ar mums labi pavadīja laiku!”

„Man ļoti patika, ka katru rītu mums bija vingrošana. Mums daudz stāstīja par veselīgu dzīvesveidu. Lai arī nometnē laiks bija lietains un auksts, vienalga tā bija ideāla nometne, un es to nekad neaizmirsīšu. Paldies visiem, kas organizēja tik ideālu nometni!”

„Visvairāk man patika gatavot ēst, „ Kurmīšos” un dietoloģe Agnese. Es nenožēloju, ka vasaras brīvlaikā cēlos tik agri un gāju uz skolu. Nākamajā gadā es noteikti pierakstīšos vēl. Paldies mūsu skolotājiem!”

„Mēs ļoti jautri pavadījām laiku, kad spēlējām spēles, taisījām medus ziedi, paši gatavojām maizi. Mēs apmeklējām peldbaseinu, kas man ļoti iepatikās. Dienas, kas pavadītas šajā nometnē, bija vislabākās dienas šajā vasarā!”

„Nometne bija jauka, pārdomāta un lieliska. Man patika, ka visi mūsu skolas skolotāji bija iesaistīti.”

„Mēs ļoti daudz un aktīvi darbojāmies. Šajā nometnē es uzzināju daudz jaunu ideju, kā aktīvi atpūsties un izklaidēties ar draugiem vai ģimenes locekļiem. Bērni un skolotāji šajā nometnē bija ļoti atsaucīgi, draudzīgi un aktīvi. Paldies visiem, kas organizēja šo nometni un uzņēmās atbildību par mums.”

Dalībnieku atsauksmes apkopoja nometnes „ Esi kustīgs, esi vesels!”
vadītājas S.Nemeņonoka un I.Stikute

 

 

 

 

 

 

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde