otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Tapuši jauni tērpi „Krāslaviņai”

Pievienots: 18.02.2019

PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības audzēkņu šūto izstrādājumu kolekcija Krāslavas Mūzikas skolas ansambļa „Krāslaviņa” meitenēm ir tapusi košās krāsās. Darba vidē balstītās izglītības mācību prakses vadītājas Emma Vasiļjevas uzraudzībā šo kolekciju sašuva tehnikuma 4. kursa studentes, topošās tērpu stilistes Kristīna Škoļnika, Jūlija Pestereva, Alise Sivko un Diāna Davidova, kuras māca skolotāja Ruta Zambare. Tērpu skices palīdzēja izveidot pasniedzēja Maija Šuļga. Jaunās šuvējas un skolotājas īsi pastāstīja, kā ir veicies ar šī pasūtījuma izpildi.

Kristīna Škoļnika: „Viss sākās ar to, ka pirms gadumijas mūs uzrunāja Krāslavas teritoriālās struktūrvienības vadītājs Aivars Andžāns, kurš sacīja, ka vajadzētu sašūt tērpus mūzikas skolas ansambļa „Krāslaviņa” meitenēm. Ar prieku piekritām, visus jautājumus uzreiz pārrunājām ar saviem skolotājiem un iesaistītajiem mūzikas skolas pedagogiem. Noņēmām figūras mērus ansambļa meitenēm, uzzinājām viņu vēlmes, kā viņas redz jaunos tērpus. Pēc jaunā gada ķērāmies pie darba, un šodien ir prieks par rezultātu. Man interesantākais šajā darbā bija salikt kopā piegrieztnes un sašūt, kā arī pats piemērīšanas process.”

Jūlija Pestereva: „Šis tas man bija sarežģīti, jo bija arī tādas lietas, ko darījām pirmoreiz. Patīkamākais bija galarezultāts un ansambļa meiteņu emocijas, kuras liecināja, ka mūsu sašūtie tērpi viņām patīk.”

Alise Sivko: „Ļoti interesanti bija darboties visiem kopā vienā telpā. Kaut ko nācās arī pārtaisīt, jo ne viss izdevās pareizi pirmajā piegājienā.”

Diāna Davidova: „Man lielu sarežģījumu darbā nebija. Nelielas grūtības radīja pareizi savienot piegrieztnes ar rūtainā auduma rakstu. No pirmās reizes nesanāca, bija jāpārtaisa.”

Vēl jaunietes pastāstīja, ka visu kolekciju šuvušas pašas, pedagogi lielākoties pieskatīja procesu un konsultēja. Lai sašūtu šo tērpu kolekciju, viņām pietika ar divām piemērīšanas reizēm. Vissarežģītāk gājis ar diviem tērpiem, kur aprēķinos radās neliela kļūda un nācās vairāk pastrādāt, lai kleita labi piegulētu augumam.

Skolotāja Maija Šuļga, kura zīmēja tērpu skices, pastāstīja, ka viņai šajā komandā bija viegli un labi strādāt, izņemot pašu sākumu, jo īsti nevarēja saprast, ko vēlas pasūtītājs? Bet pasūtītājs ir pusaudžu bērni, kuriem mainīgs noskaņojums. Šodien patīk viena krāsa, rīt dažādu iemeslu dēļ tā vairs nepatīk. Sākumā nācās dzirdēt meiteņu „Nē, es šo neģērbšu!”, bet pēc tam jau viss bija kārtībā.

Arī Ruta Zambare un Emma Vasiļjeva ir vienisprātis: „Jā, ar to krāsu mums bija lielākais stress. Esam pieraduši nēsāt tumšu, neizteiksmīgu apģērbu, bet šajā kolekcijā iestrādātas spilgtas krāsas.”

Laika gaitā meitenes paaugsies, taču jaunie tērpi viņām noteikti kalpos ilgāku laiku, jo šūti tā, lai tos varētu nedaudz pielāgot auguma izmaiņām. Kad vietā nāks citas dziedātājas, droši vien būs vajadzīgs jauns pasūtījums.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde