ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Projekts sociālo pakalpojumu piedāvājuma attīstībai Krāslavas novadā

Pievienots: 13.12.2019

Krāslavas novada dome īsteno projektu „Sociālo pakalpojumu piedāvājuma attīstība Krāslavas novadā, nodrošinot specializētā transporta pakalpojumus personām ar apgrūtinātu pārvietošanos”, kas ir apstiprināts Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Leader programmā biedrības „Krāslavas rajona partnerība” administrētajā projektu konkursā.

 Projekta mērķis ir nodrošināt lielāku mobilitāti cilvēkiem ar funkcionāliem un kustību traucējumiem Krāslavas novadā, iegādājoties multifunkcionālu specializēto transportlīdzekli.

 Konkrēto risinājumu par specializētā transporta nepieciešamību ir iniciējuši Robežnieku pagasta pārvaldes un pagastā esošā Skuķu aprūpes centra darbinieki, kas ar šo problēmu saskaras ikdienā.

 Līdz šim guļošu cilvēku un cilvēku ratiņkrēslos pārvadāšanai novadā tika izmantots tam nepiemērots transports, kas radīja neērtības gan pašiem cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām, gan viņu palīgiem. Krāslavas sociālais dienests līdz šim šādu pakalpojumu dažreiz ir izmantojis kā ārpakalpojumu, tomēr izmaksas ir augstas un piedāvājums neatbilst pieprasījumam. Atšķirībā no citām pašvaldībām Krāslavas novadā specializētā transporta pakalpojumu nesniedz, piemēram, Sarkanais Krusts vai Samariešu biedrība.

 Gatavojot projekta pieteikumu, tika veikta iedzīvotāju aptauja, kurā piedalījās 128 respondenti un uz jautājumu „Vai Jums un Jūsu ģimenei būtu aktuāla specializētā transporta pakalpojumi slimu cilvēku vai cilvēku ar funkcionālajiem traucējumiem pārvadāšanai?” izteikti lielākais vairums apstiprināja specializētā transporta nepieciešamību. Ņemot vērā iedzīvotāju straujo novecošanos, šis jautājums būs arvien aktuālāks.

 Projektā ir plānots iegādāties transportlīdzekli, kas būtu multifunkcionāls – pielāgots gan guļošu cilvēku, gan cilvēku ratiņkrēslos un viņus pavadošo personu pārvietošanai. Ir paredzams, ka pieprasījums pēc specializētā transporta būs liels ne tikai Skuķu aprūpes centrā, bet arī no citu novada iedzīvotāju puses, tāpēc būs nepieciešams izstrādāt noteikumus transportlīdzekļa izmantošanai.

 Krāslavas novada dome ir veikusi iepirkuma procedūru un atklāta konkursa rezultātā 2019. gada 26. novembrī ir noslēgts līgums ar SIA „Moller Auto” par jaunas automašīnas „Volkswagen Crafter”, kas pielāgota personām ar apgrūtinātu pārvietošanos, piegādi līdz nākamā gada aprīļa beigām.

 Ināra Dzalbe
Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja


Jauna aptauja

Decembris - 2019
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29
30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde