ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Senioru skolas jaunumi

Pievienots: 20.02.2019

 Ziemas semestris rit pilnā sparā, apmācību programma turpinās. Seniori noklausījās divas lekcijas par grāmatu lasīšanas vēsturi Rietumeiropā, sākot ar seno Grieķiju (pakāpeniska rakstu valodas attīstība, grāmatu veidi un materiāli, no kuriem tās tika izgatavotas, lasīšanas prakses evolūcija, grāmatu iespiešanas jeb drukāšanas vēsture un daudz kas cits).

Veiksmīgi tika organizēta kārtējā nodarbība projekta „Garīgā veselība senioriem” ietvaros, ko biedrība „Sociālās attīstības aģentūra „Pieci airi”” realizē sadarbībā ar Krāslavas novada domi. Šoreiz nodarbību vadīja sertificēta fizioterapeite Ilga Onzule, kas strādā Krāslavas poliklīnikā. Lekcijas gaitā seniori tika informēti par ēterisko eļļu izmantošanu, kas palīdz regulēt savu noskaņojumu un emocionālo stāvokli. Lektore pastāstīja par apkārtējā vidē vērojamo krāsu iedarbību uz cilvēka psihi. Seniori labprāt piedalījās praktiskajās nodarbībās, kuras veicināja ķermeņa relaksāciju un emocionālo atbrīvotību. Īpaši noderīga bija masāžas un pašmasāžas elementu apguve, ko seniori pēc nepieciešamības var izmantot savā ikdienas dzīvē.

Rosīgā gaisotnē norisinājās Senioru skolas dalībnieku tikšanās ar Krāslavas Kultūras namā izstādīto grafiku autori Nadīnu Lavrecki. Māksliniece pastāstīja par savas radošās dzīves vēsturi, kurā bija daudz negaidītu pavērsienu un notikumu. Izstādes kurators Anatols Kauškalis izteica gandarījumu par skatītāju neviltoto interesi un augsto intelektuālo līmeni. N. Lavrecka pateicās par uzmanību un interesantiem jautājumiem, ko seniori uzdeva tikšanās laikā.

Senioru skolas dalībniekiem arī turpmāk ir paredzēti dažādi interesanti pasākumi. Pirmo reizi Latvijā pēc Valsts policijas iniciatīvas sākās informatīvā kampaņa „Strauja sirds, bet kājas lēnas”, kas ir veltīta senioru - gājēju drošībai. Šonedēļ Krāslavas novada Centrālajā bibliotēkā šīs kampaņas ietvaros norisināsies senioru tikšanās ar policijas pārstāvjiem. Februāra noslēgumā ir ieplānota radoša nodarbība „Vizuālā māksla - līnija un zīmējums”, ko vadīs Indras Mākslas skolas direktore Ērika Zarovska.

Senioru skolas organizatori ar prieku konstatē, ka pieaug interese par Senioru skolu Krāslavā. Pašlaik noris konsultācijas par Senioru skolu atklāšanu Aglonā un Tukumā. Pateicoties uzkrātajai pieredzei, mūsu piemērs kļūst par iedvesmas un informācijas avotu daudziem citiem aktīviem cilvēkiem.

 Tatjana Azamatova



Jauna aptauja

Februāris - 2019
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
 
otrdiena, 05.02.2019
ceturtdiena, 14.02.2019

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde