ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Daudz baltu dieniņu, mūsu mīļā pilsēta!

Pievienots: 29.04.2022

Par godu Krāslavas dzimšanas dienai Varavīksnes vidusskolā tika īstenots plašs svētku pasākumu klāsts. Skolas saime centās radīt īpašu svētku sajūtu un noskaņojumu, lai prieks un iedvesma ienāktu katrā klasē, kā arī ikvienā ģimenē, dāvājot patīkamus svētku momentus.

Lai mūsu pilsētas dzimšanas diena raisītu vairāk gandarījuma brīžu, skolēniem bija piedāvātas vairākas svētku norises un aktivitātes: literāro darbu konkurss „Dzimtajai pilsētai - dzimtajā valodā”, vizuāli māksliniecisku (zīmējums, glezna, grafika, foto, plastilīns, aplikācija un citi materiāli) darbu „Krāslavas ieliņu stāsti” izstāde, skolas muzejs piedāvāja apmeklēt ekspozīciju „Krāslavas kalendāri”.

Muzikālu un vizuālu pārsteigumu sagatavoja komanda, ko vadīja skolotājs Andrejs Jakubovskis. Skolēni varēja atkal sapulcēties aktu zālē un baudīt atraktīvu un sirsnīgu programmu - kinokoncertu „Kino un mūzika!”, kas bija veltīts aizraujošajai Krāslavas vēsturei un mūsu pilsētas unikālajam ģerbonim, kurā ir attēlota sudraba laiva ar pieciem airiem, kas simbolizē iedzīvotāju tautības. Šis pasākums īpaši iezīmējās ar dažādiem priekšnesumiem latviešu, poļu, krievu, baltkrievu un pat jidiša valodā.

1.stāva foajē skolēniem tika sagatavota īpaša dāvana, ko sarūpēja pedagogi, – neparasts ceļojums pagātnē, veicot īpašu maršrutu un pastaigājoties pa Brīvības ielu, bet skolas direktores vietniece audzināšanas darbā Irēna Gončarova pastāstīja par svarīgākajiem pieturas punktiem. Īpašu prieku visiem sagādāja fotostūrītis, kur ikviens tika aicināts iemūžināt sevi Krāslavas svētku noskaņā.

1.- 8.kl. skolēni svinēja pilsētas dzimšanas dienas svētkus, aktīvi iesaistoties akcijā „Iesēj Krāslavas gurķi!”. Klašu audzinātāji sarūpēja gurķu sēklas, ko skolēni iestādīja, bet stādu glāzītes novietoja uz palodzes klasē, lai varētu vērot stādiņu augšanas procesu, bet maijā aiznestu savu stādiņu uz mājām.

Skolas pedagogiem lielu gandarījumu sagādāja degustācijas performance „Izgaršo gurķi!”. Mūsu pilsēta nereti tiek dēvēta arī par „gurķu galvaspilsētu”, un šajā pasākumā tika nodrošināta lieliska iespēja iepazīt un nogaršot dažādus gurķu ēdienus.

Svētku aktivitāšu organizēšanā ar savām idejām un darbu iesaistījās visa skolas saime, kas ar savu pozitīvo attieksmi veidoja burvīgo Krāslavas dzimšanas dienas atmosfēru. Lai patīkamās atmiņas par šiem pasākumiem motivē un iedvesmo mūs arī turpmāk - mēs varam, ja darām kopā!

Informāciju sagatavoja Galina Mikulāne
Anželas Semjonovas foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde