otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas novadā notiks Karjeras nedēļa „Tavs karjeras skrejceļš!”

Pievienots: 04.10.2018

 

Krāslavas novadā no 8. līdz 12. oktobrim norisinās ikgadējā Karjeras nedēļa, kuras laikā Latvijas skolās notiek pasākumi par karjeras vadības prasmēm, kā arī lielākajās Latvijas vidusskolās notiek diskusijas ar sabiedrībā pazīstamu cilvēku - dažādu profesiju pārstāvju dalību, bet jaunāko klašu skolēnus apciemo „K komanda” un Karjeras autobuss ar izglītojošām spēlēm un iespēju iepazīt dažādas profesijas ar īpašu virtuālās realitātes briļļu palīdzību.

Piedalīšanās Karjeras nedēļas aktivitātēs dažāda vecuma bērniem un jauniešiem palīdz atpazīt un iepazīt dažādas profesijas, profesiju darbu ikdienā, pienākumus un prasmes, kā arī labāk apzināties savas intereses, dotības, prasmes un vēlmes. Es ceru, ka vecāku, citu viesu un profesiju pārstāvju stāstījumi sniegs citādu redzējumu par dažādām profesijām pirmsskolas vecuma bērniem un jaunāko klašu skolēniem, bet pamatskolas un vidusskolas klašu skolēniem - priekšstatu un sapratni par karjeras vadības prasmēm un to lomu karjeras plānošanā.

Karjeras nedēļas ietvaros notiks 5 reģionālās diskusijas vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem „Vadi savu karjeru PATS”. Latgales reģionālo skolu jaunieši diskutēs par karjeras vadības prasmju nozīmi un izmantošanu savas karjeras plānošanā. Diskusijās piedalīsies divi īpaši viesi - Ints Teterovskis (Dziesmu svētku virsdiriģents un dažādu televīzijas šovu dalībnieks) un Ilze Stabulniece (Latvijas šķirnes zirgu audzēšanas un bioloģiskās saimniecības „Klajumi” īpašniece, LTV1 kulinārijas šova „Īstās latvju saimnieces” uzvarētāja), kuri ar jauniešiem dalīsies savos pieredzes stāstos, atklās, kā izvēlējušies savu profesiju, un kā pilnveidojuši savas prasmes, lai veidotu veiksmīgu karjeru. Diskusija notiks Rēzeknē šī gada 8. oktobrī plkst.12.00, ARPC „Zeimuļs” aktu zālē.

Savukārt citās Latvijas pilsētās (Aizputē, Smiltenē, Valkā, Baldonē, Saldū, Gulbenē, Līvānos u.c.) viesosies Karjeras autobuss, kur improvizācijas aktieru – „K komandas” vadībā tiks izspēlētas izglītojošas profesiju šarādes. Bērni būs aicināti piedalīties Karjeras spēlē un diskutēt, kādas prasmes un spējas nepieciešamas dažādu profesiju pārstāvjiem, kā arī izmēģināt virtuālas realitātes spēli „Tavas karjeras skrejceļš”, lai ar virtuālās spēles palīdzību iepazīt dažādas profesijas un to Latvijā pazīstamākos pārstāvjus. Pēc Karjeras nedēļas arī mums ir iespēja sarunāt ar organizatoriem rast iespēju mūsu novada 1.-6. un 7.-9. klašu skolēniem izmēģināt virtuālas realitātes spēli II semestra laikā.

Karjeras nedēļas laikā Krāslavas novada jauniešiem no Krāslavas Valsts ģimnāzijas, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Krāslavas pamatskolas, Indras pamatskolas un bērniem no Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” būs iespēja piedalīties šādās aktivitātēs:

  • ekskursijas uz vecāku darba vietām bērniem no PII „Pīlādzītis”;
  • „Mana karjera”, Krāslavas pamatskolas karjeras pasākumu fotoizstāde, lekcija-diskusija, sarunas par fizioterapeita un policista profesijām, lomu spēle „Jautrie pārdevēji”, „Profesiju karuselis”, „Es gribu kļūt par…”, „Profesiju daudzveidība” un citi 1.-6. klašu skolēniem;
  • „Karjeras ceļš”, tikšanās ar policista, ģimenes ārsta un radošo profesiju pārstāvjiem, orientēšanās spēle „Iespēju durvis” Indras ciematā, klases stundas par vecāku profesijām, 7.-9. klašu skolēniem notiks dažādi pasākumi saistībā ar lēmumu pieņemšanu, sevis izzināšanu un profesiju parādi;
  • klases stundas „Uzņēmējspēju attīstīšana”, „Karjeras vērtību tests”, „IT mūsdienās” u.c., tikšanās ar klases skolēna vecākiem vai jauno speciālistu 10.-12. klašu skolēniem.

Par Karjeras nedēļu

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties dažādās diskusijās, radošajās darbnīcās, konkursos un citos izglītojošos pasākumos.  Šīgada Karjeras nedēļas tēma ir karjeras vadības prasmes, kas aicina skolēnus, viņu vecākus, pedagogus iepazīt karjeras vadības prasmes,  to lomu karjeras plānošanā, izvēloties skolēnam nākotnes profesiju un izglītības ceļu atbilstoši savām prasmēm, interesēm un iespējām.

Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 47 Latvijas pilsētās un novados. Karjeras nedēļu jau sesto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra, un to finansē ESF projekts „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Pasākumu programma 47 pilsētu un novadu skolās pieejama tīmekļa vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela, savukārt jaunumi sociālajos tīklos facebook.com/KarjerasNedela, facebook.com/VIAA.LV,  draugiem.lv/viaa un twitter.com/VIAA_LV.

 Papildu informācija:

Snežana Petroviča, Krāslavas novada Karjeras nedēļas koordinators
Darba. tālr.: (+371) 65620020; e-pasts: snezana.petrovica@kraslava.lv

 


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde