piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas jauniešu komanda sniedz pirmo palīdzību

Pievienots: 31.05.2023

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas komanda piedalījās 27. maijā Daugavpilī 25. Skolu jaunatnes pirmās palīdzības sniegšanas sacensībās, kurās piedalījās Daugavpils pilsētas pamatskolu un vidusskolu, Augšdaugavas novada vidusskolas un Krāslavas Varavīksnes vidusskola.

Sacensības tika organizētas ar mērķi padziļināt skolēnu zināšanas par pirmās palīdzības (PP) būtību un savlaicīgu sniegšanas nozīmi ikdienas situācijās, veicināt skolēnu līdzcietības un atbildības izjūtu nostiprināšanu, atraisīt un nostiprināt vēlmi un drosmi palīdzēt cietušajam (saslimušajam) dzīvību un veselību apdraudošās situācijās.

Mūsu komandas jauniešiem - Anastasijai Vanagai, Marikai Kriviņai, Grigorijam Krasņikovam, Sintijai Nemeņonokai, Zaharam Dijanovam, Aigaram Sebežam - izsaku pateicību par iegūto 3. vietu, par ieguldīto darbu un nopietnu gatavošanos sacensībām, kas aizņēma gandrīz veselu mēnesi būt laikā un vietā pēc mācību stundām, lai gatavotos un izietu cauri programmas jautājumiem! Situācijas tika izspēlētas tik tuvu realitātei, ka nezinātājs varētu noticēt, ka viss notiek pa īstam. Zināt un prast vajadzēja daudz. Tika pārbaudīta komandu gatavība daudzos etapos: atdzīvināšanas pasākumi pieaugušajiem, asiņošanas apturēšana un ķiveres noņemšana – praktiski; PP sniegšanas tests;testspar Latvijas Sarkano Krustu; PP sniegšana pie dažādiem ievainojumu veidiem, kas pietuvināti reālām sadzīves situācijām. Sacensības vērtēja sacensību stingri tiesneši: PP sniegšanas pasniedzēji un medicīnas darbinieki.

Ikdienā ir daudz gadījumu, kad cilvēka izdzīvošanai ļoti svarīga ir pirmā palīdzība bez medikamentiem, gaidot neatliekamo medicīnisko palīdzību. Cietušajam ir būtiski apzināties, ka viņš ir aizsargāts, nav pamests viens. Katram sacensību dalībniekam jāzina glābšanas ķēdītes pamatprincipi, darbības, kuras tiek veiktas, lai glābtu cietušo. 

Atbalstu teorētisko un praktisko iemaņu apgūšanā, komandu gatavojot sacensībām, sniedza skolas medmāsa Česlava Alhimoviča.

Marija Micķeviča, skolas direktore
Česlavas Alhimovičas foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde