piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Mākslai nevajag telpu

Pievienots: 16.05.2018

Ar tādu moto saulainajā maija pēcpusdienā Krāslavas Bērnu un jauniešu centra (BJC) pagalmā tikās vairāk par 60 interešu izglītības mākslas jomu pulciņos iesaistīto audzēkņu un viņu skolotāji. Tie bija Krāslavas novada šī mācību gada mākslas konkursu „Visa Dieva radībiņa saulītē līgojās vietā, ko mīlu, kurai piederu” dalībnieki.

Pagalmā mudžēja kā skudru pūznī, vieni aplūkoja plakātus, veltītus Krāslavas 95 dzimšanas dienai un Latvijas 100 svinībām, otri ar interesi skatīja no atkārtoti lietota kartona veidotus lietderīgus, praksē izmantojamus interjera dizaina priekšmetus, kas tapuši konkursa „Mans veltījums tīrai Latvijai” ietvaros, citi vēroja dažādās tehnikās tapušos zīmējumus, kas visu pavasari priecēja akvaparka (Jūrmalā) apmeklētājus, jo bija konkursa „Es dzīvoju pie jūras” laureātu vidū. Visi tika aicināti aplūkot BJC foto pulciņa „Kadrs” 16 - 19 gadus vecu audzēkņu darbus, kas pēc 20. maija būs skatāmi Krāslavas KN 2.stāva izstāžu zālē. Kā atzīmēja pulciņa skolotājs Anatols Kauškalis, darbi tapuši, gan fotografējot ar profesionālo kameru, gan mobilo tālruni. Skatāmi gan portreti, gan ainavas, gan klusā daba, izmantotas dažādas foto apstrādes metodes.

Pasākuma gaitā sumināti tika visi, gan audzēkņi, gan skolotāji. Ikviens saņēma Krāslavas BJC sarūpētu saldo balvu un piezīmju bloknotiņu ar Latvijas 100gades simboliku. Īpašus paldies sarūpēja Krāslavas novada dome - lietderīgas balvas (krūzītes, piekariņus un pildspalvas) labāko darbu autoriem. Skolotājiem novada sabiedrisko attiecību speciāliste un viena no konkursu žūrijas pārstāvēm Inga Kavinska pasniedza saules/lietussargus. Uzrunājot pasākuma dalībniekus, viņa pateicās par pedagogu ieguldījumu bērnu interešu veicināšanā, jaunu radošu ideju virzīšanā, iepazīstot dažādus mākslas veidus, par dalību vides veidošanā 4. maija Brīvības ielas svinībās, ar vides objektiem rotājot mūsu pilsētas laukumu.

 Krāslavas BJC šūšanas un modelēšanas pulciņš (sk. Aina Guba) klātesošos pārsteidza ar tērpu kolekciju „Mans otrais ES”. Pulciņa audzēknēm bija uzdevums izveidot neikdienišķu tērpu. Par pamatu tika izmantoti jau gatavi apģērbi, ko meitenes pāršuva un papildināja ar pašu izgatavotiem aksesuāriem un citām lietām.

 Visiem dalībniekiem pasākuma noslēgumā skolotājas Ērika Urbanoviča no Indras pamatskolas, Jevgēnija Sergejenko no Varavīksnes vidusskolas, Larisa Kizjalo un Žanna Garbrēdere ar saviem palīgiem organizēja radošas darbnīcas gaidāmās Māmiņu dienas noskaņās - bērnu rokām tapa pavasara ziedi no kreppapīra, pērlīšu brošas, auduma piespraudes dažādu ziedu formās un oriģinālas rokassprādzes. Tas viss tika veidots māmiņām, vecmāmiņām un krustmātēm.

Paldies par svētku noskaņu un jauku, radošu maiju visiem!

  Sanita Kumpiņa, Krāslavas BJC metodiķe

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde