otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Maziem pacientiem veltīts!

Pievienots: 29.10.2018

Septembrī, projekta „Iedzīvotāji veido savu vidi 2018” ietvaros, Krāslavas poliklīnikā, precīzāk - gaitenī pirmajā stāvā, kur atrodas ģimenes ārstu J.Juškeviča un L.Meņģišas kabineti un reģistratūra, tika realizēts ļoti gaidīts un pieprasīts bērnu un jauno vecāku vidū projekts „Gaidīšanas laiks rindā pie ģimenes ārsta ar prieku, radošumu, attīstību un interesi!”.

Daudziem mūsu pilsētas un novada iedzīvotājiem ir zināms, ka darba dienas laikā minētajā gaitenī apgrozās daudz dažāda vecuma grupas cilvēku. Bieži ģimenes ārstus apmeklē skolēni un bērni pirmskolas vecumā. Īpaši šāda vecuma ir grūti nosēdēt uz vietas, līdz ar to bērni prasa daudz uzmanības un pacietības no vecākiem, bet ar ko aizraut un ieinteresēt mazos apmeklētājus garlaicīgajā poliklīnikas pacientu uzgaidāmajā telpā?

Nereģistrēta iedzīvotāju grupa „Krāsainie zīmuļi” apvienoja sevī ģimenes ārstu prakses darbiniekus un pacientus. Grupas dalībnieki ar prieku un radošumu izvirzīja sev mērķi palīdzēt maziem pacientiem tik vaļā no garlaicīga laika pavadīšanas poliklīnikas telpās. Rezultātā parādījās ideja, skices, darba plāns, projekts un projekta realizācija dažus mēnešus garumā. Šobrīd gaitenis, kas ir domāts, kā pacientu uzgaidāmā telpa, tika izremontēts un pārveidots. Parādījās atjaunots pārtinamais galdiņš mazuļiem, jauni krēsli visiem apmeklētājiem, sienas moduļi ar aizraujošām un bērnu attīstošām rotaļlietām, kā arī sienas gleznojumi. Tagad ar sienas gleznojumu attēliem un vecāku palīdzību bērni var mācīties krāsas, dzīvnieku nosaukumus, skaitļus un alfabētu. Gleznojums ar speciālu tāfeles krāsu un bērnu galdiņš ar krēsliem palīdzēs bērniem attīstīt zīmēšanas un rakstīšanas prasmes. Šādas pārmaiņas vecākiem dos iespēju būt daudz pacietīgākiem un dos iespēju ieinteresēt bērnus pēc viņu interesēm, palīdzēs maziem pacientiem pārvarēt bailes un padarīs ārsta vizīti par aizraujošu piedzīvojumu.

Atgriežoties nedaudz uz projekta idejas sākumiem, gribu atgādināt, ka tieši tajā gaitenī daudzus gadus atpakaļ atradās neliela bērnu lokomotīve, kā izklaides objekts, kas arī kļuva par pamatu mūsu idejai. Lokomotīve tika atjaunota sienas gleznojuma veidā, kā neliels sveiciens bērnu vecākiem no bērnības.

Izsakām lielu pateicību visiem grupas dalībniekiem par padarīto darbu un ieguldītu laiku, ģimenes ārstiem Lijai Meņģišai un Jurim Juškevičam par līdzdalību idejas izstrādē un realizācijā, SIA „Krāslavas slimnīca” par atļauju realizēt projektu poliklīnikas telpā un Krāslavas novada domei par piešķirto finansējumu.

 NOVĒLAM MŪSU MAZAJIEM PACIENTIEM AUGT GUDRIEM, STIPRIEM UN VESELIEM!!!

Gribam arī pieminēt, ka daži grupas dalībnieki ļoti aizraujas ar projekta realizāciju..., līdz ar to turpinājums sekos.

Aleksandra Garoza, grupas „Krāsainie zīmuļi” koordinatore



Jauna aptauja

Decembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde