piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Noslēgusies akcija „Apceļosim Latvijas pilis un muižas”

Pievienots: 30.11.2017

28. oktobrī noslēdzās Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkotā akcija „Apceļosim Latvijas pilis un muižas”, un 25. novembrī 50 laimīgie apceļotāji tika aicināti uz noslēguma balli Jaunpils pilī, kur saņēma arī piļu un muižu sarūpētās balvas.

Kopumā asociācija saņēma vairāk kā 600 aizpildītas apceļotāju kartes un 63 cilvēki bija apceļojuši visas 69 muižas un pilis, kas piedalījās akcijā, tajā skaitā - Krāslavas pils kompleksu. Saskaņā ar Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra datiem, Krāslavas pils zīmodziņu par apmeklējumu saņēmuši 155 apceļotāji.

Pēc asociācijas viedokļa (www.pilis.lv), akcija, ko ir atbalstījuši Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, „VIRŠI-A” un „turismagids.lv”, ir abpusējs ieguvums. Ceļotājiem tā ir bijusi iespēja apmeklēt zināmas un iepazīt jaunas un mazāk zināmākas muižas, pilis, pavadīt laiku kopā ar draugiem un ģimenes locekļiem, iepazīt Latvijas kultūras bagātību un daudzveidību. No muižu un piļu puses ieguvums nenoliedzami ir iespēja dalīties ar savu stāstu, tādejādi popularizējot savu muižu un pili. Nākamgad akcija plānota Baltijas mērogā, iesaistot pilis un muižas no Igaunijas un Lietuvas.

Apceļotāji Liene un Jānis: „Mēs esam piedzīvojuši neaizmirstami skaistu vasaru – pilnu interesantiem stāstiem, esam sajutuši vēstures elpu, sagaršojuši piļu un muižu burvību visdažādākajās izpausmēs. Liels paldies par satiktajiem cilvēkiem un kopā pavadīto laiku!”

Ceļotājas Dainas Sudrabas atziņas par akciju: „Imanta Ziedoņa teiktais: „Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties”, manuprāt, noteikti varētu būt viens no akcijas „Apceļosim Latvijas pilis un muižas” moto, jo šis projekts pusgada garumā nenoliedzami atklāj ne tikai Latvijas kultūrceltņu arhitektūras un kultūrvēsturisko bagātību, bet arī Latvijas dabas bagātību un skaistumu, lieliski norāda uz akcijas nozīmību Latvija kultūras mantojuma popularizēšanā un atspoguļošanā.”

Ināra Dzalbe,
Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja
Avoti: www.pilis.lv, Krāslavas TIC
Gintas Ažukas, Krāslavas muižas apceļotājas no Vidrižiem foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde