otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Pretī jauniem darbiem...

Pievienots: 30.10.2018

Žēl gan, ka fotogrāfijās nevar redzēt, kā pa dūmvadu, kas atrodas pagalma pusē, Krāslavas pareizticīgo baznīcas piebūvē, pretī mākoņiem stiepjas nelielas dūmu strēmelītes. Tas liecina, ka arī otrajā stāvā, kur tagad atrodas biedrības „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība”” telpas, tika iedarbināta apkures sistēma. Šis nopietnais darbs tika paveikts (kopā ar citiem darbiem piebūvē), pateicoties Krāslavas novada domes atbalstītajam projektam un biedrībai piešķirtai dotācijai.

Projekta mērķis bija saistīts ar apkures sistēmas sakārtošanu izremontētās telpās, kas pēc būtības bija LEADER programmas galvenais nosacījums, lai tur varētu organizēt dažādus pasākumus un aktivitātes.  Minētās programmas ietvaros telpās tika veikts kosmētiskais remonts, bet apkures sistēma palika neatjaunota, tādēļ bija ārkārtīgi svarīgi risināt šo problēmu. Piebūve ilgstoši netika ekspluatēta, izņemot atsevišķas telpas.  Rezultātā daudzi radiatori bija pārplīsuši, ūdens caurules sarūsējušās, gandrīz nekas nestrādāja. Tādēļ projekta ietvaros, pirmkārt, tika iegādāti jauni radiatori, kas tika saslēgti vienotā sistēmā. Pagaidām apkures sistēma aptver 4 istabas un sanitāro mezglu, bet, ja būs iespējams, to varēs papildināt vēl ar vienu vai divām telpām. Virtuvē tika ieliktas ugunsdrošās durvis, jo bija ieplānots tur novietot malkas apkures katlu. Un visbeidzot, rudenī tika nopirkts un pieslēgts sistēmai apkures katls. Sistēma tika pārbaudīta, un dūmi sāka celties debesīs. Tomēr vēl nav iepirkta malka vai cietais kurināmais, kas jāizdara tuvākajā laikā.

Lielākoties projekts tika realizēts ar speciālo apkures sistēmu meistaru palīdzību, bet pašu spēkiem bija jāuznes apkures katls (kas svēra vairāk nekā 300 kg)  pa kāpnēm 2. stāvā. To paveica 5 spēcīgi puiši, kas brīvprātīgi sniedza savu atbalstu biedrībai. Nenosaucot vārdus, sakām viņiem lielu paldies. Kopumā šobrīd var apgalvot, ka projekts tika realizēts un telpas pakāpeniski tiek gatavotas darbam.

Par projekta realizēšanu esam pateicīgi Krāslavas novada domei, projekta aktīvistiem un iniciatoriem. Īpašu paldies vēlamies pateikt Tatjanai Kozlovskai, kas jau vairākas reizes sniedza atbalstu biedrībai un biedrības mērķauditorijai, SIA „Latgran”, kas pirmie sadzirdēja par mūsu problēmām un sniedza biedrībai atbalstu. Un, protams, Svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas priesterim un draudzei par iespēju izmantot baznīcas telpas. Cerībā uz izdošanos un mūsu ideju realizēšanos, gatavojamies būt noderīgi krāslaviešiem un novada iedzīvotājiem.

 Patiesā cieņā - biedrības „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība”” valde


Jauna aptauja

Decembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde