otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Robotika ir joma, kas interesē jauniešus un bērnus

Pievienots: 27.12.2018

Krāslavas pamatskolas robotiķu klubs semestra noslēgumā aicināja visus skolniekus un skolotājus apmeklēt izklaidējoši izglītojošu izstādi „Robīšu Ziemassvētki”. Mūsu dzīve ir cieši saistīta ar robotizētu sistēmu un ierīču izmantošanu, līdz ar to šāda veida izglītojošie pasākumi ir ļoti nepieciešami un atbalstāmi. Darba tirgū un izglītības jomā pašlaik dominē pieprasījums pēc tehnisko programmu absolventiem un inženieriem, līdz ar to izstādes izklaidējošais un interaktīvais formāts padara visu vieglāk saprotamu un aizraujošu. Instalācijas ne tikai izklaidēja, bet arī demonstrēja apkārtējās pasaules darbības principus.

 Trešo, piekto, sesto un septīto klašu robotiķi demonstrēja elektronikas, dažādu Lego robotu un Makeblock robotu programmēšanas meistarklases. Pirmo reizi bija redzamas arī jauno Makeblock robotu konstrukcijas, kuras veidoja 5. un 6. klašu robotiķi – spīle, trijstūra tanks, skudra, oficiants. Trešo un septīto klašu robotiķi izveidoja arī Ziemassvētku noskaņas Lego robotiņus – Ziemassvētku vecīšus ar ziemeļbriežiem un rūķu darbnīcu. Robotiķi parādīja, ka mobilais nav paredzēts tikai spēlēm, bet arī ir viens no rīkiem, kas palīdz vadīt robotus ar programmu palīdzību. Izstādes apmeklētājiem bija iespēja ne tikai apskatīt, bet arī izmēģināt un darboties pašiem ar robotiem. Robotikas kluba dalībnieki iepazīstināja ar saviem sacensību sasniegumiem, stāstīja par dalību starptautiskajos projektos un arī nākotnes iecerēm.

Pietiekoši liels pieprasījums pēc robotikas meistarklasēm un radošajām darbnīcām ir skaidrs apliecinājums tam, ka robotika ir joma, kas jauniešus un bērnus patiešām interesē. Pasauli veido inženierzinātņu sasniegumi – lietas, kuras tagad šķiet pašsaprotamas, bet kuras savulaik radīja industriālo revolūciju. Būtiski, lai arī mūsdienās attīstība neapstātos. Vēlamies parādīt aizraujošo un pārsteidzošo rezultātu, ko rada inženieri, lai arvien vairāk jauniešu izvēlētos šo profesiju un kļūtu par attīstības virzītājspēku.

Paldies visiem par atbalstu un laba vēlējumiem!

Daiga Kušnire, robotikas kluba vadītāja



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde