ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Vasaras lauciņš „Zinātkāro pasaule”

Pievienots: 11.07.2018

Vasara – visu bērnu iecienītākais gadalaiks. Veselus trīs mēnešus var baudīt siltumu, sauli, sazināties ar draugiem, nemaz nedomājot par mācībām. Lai mūsu pilsētas bērni varētu aktīvi atpūsties vasaras brīvlaikā, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas kolektīvs laipni aicināja viņus piedalīties vasaras lauciņa darbībā.

Vasaras lauciņš nav mācību turpinājums. Tā ir atpūta ar spilgtiem iespaidiem, labu garastāvokli, radošās domāšanas un intelekta attīstīšanu, redzesloka paplašināšanu.

Projekta „Zinātkāro pasaule” (№5.35/76) ietvaros skolotājiem palīdzēja vecāko klašu skolēni. Šī brīvprātīgā darba pieredze noteikti veicinās vidusskolēnu interesi par nākamo profesiju.

Šogad vasaras lauciņa mērķis bija pasaules izzināšana. Vecāko klašu skolotāji Pjotrs Boločko un Ilona Solima ar entuziasmu iesaistīja bērnus pētnieciskajā darbā un palīdzēja veikt dažādus eksperimentus. Ļoti sarežģītus mācību priekšmetus – ķīmiju, fiziku, ģeogrāfiju, bioloģiju - vieglāk un interesantāk apgūt kopā ar vienaudžiem un pieredzējušo un ieinteresēto pedagogu atbalstu nekā vienam pašam mājās.

Katru dienu par bērnu veselību rūpējas skolas medmāsa Olga Karpova. Viņa stāstīja par pirmo palīdzību kukaiņu kodienu, saules dūriena, apdeguma gadījumos.

Vasaras lauciņa darbības laikā tika organizētas viktorīnas, konkursi, radošās darbnīcas.

Visi dalībnieki labprāt piedalījās kustību rotaļās, sacensībās, jo šādos pasākumos veidojas stipra komanda, jūtams draugu atbalsts, kas mūsdienās palīdz pārvarēt vienaldzību un cietsirdību.    

Sporta nodarbības ļoti svarīgas vasaras lauciņa laikā. Bērni kopā ar sporta skolotāju Vandu Bartkeviču daudz laika pavadīja svaigā gaisā. Tā ir laba iespēja atpūsties un stiprināt veselību.

Jautri un interesanti pagāja arī lauciņa pēdējā diena. Skolēni kopā ar skolotajām Nadeždu Tadello un Nadeždu Adamoviču sagatavoja spēles, dziesmas un dejas. Uz noslēguma pasākumu tika aicināti skolotāji un skolēnu vecāki. Viņi bija pārsteigti par skolēnu uzstāšanos.

  Ikviens bērns lauciņā izdarīja kaut ko īpašu. Vieni atrada jaunus draugus, citi atklāja sevī radošās spējas, daži uzzināja, ka veikt eksperimentus ir interesanti, saprata, ka jāprot sadzīvot arī ar neveiksmēm.

Skolotāji saka paldies visaktīvākajiem jauniešiem – Danai Solimai, Katrīnei Tračumai, Valērijai Dubovai, Timofejam Knikstam, Zaharam Popam, Aleksandram Večkinam un Brigitai Hveckovičai.

Izsakām lielu pateicību Krāslavas novada domei, Izglītības pārvaldes vadītājai Lidijai Miglānei, koordinatorei Juliannai Moisejenkovai, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas direktorei Ludmilai Senčenkovai, direktores vietniecei audzināšanas darbā Jevai Bojarčukai un sākumskolas skolotājiem.

Ļoti ceram, ka dienas, kuras skolēni pavadīja vasaras lauciņā, ilgi paliks atmiņā ar spilgtiem iespaidiem, labiem darbiem.

Daina Strupiša, projekta koordinatore



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde