ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Velotūrisms „Daugavas lokos”

Pievienots: 30.05.2019

Aktīvā tūrisma piekritēju vidū velobraucieni kļūst aizvien populārāki. Par to pārliecinājāmies jau pagājušā gada vasarā, kad tika organizēti velomaršruta Nr.35 „Daugavas loki” atklāšanas pirmie divi posmi. Abu posmu braucieni norisinājās pa Daugavas labo krastu. Velobraucēju atsaucība un aktivitāte, piedaloties abu posmu velobraucienos, motivēja turpināt aizsākto ideju, un jau pagājušajā vasarā tika izlemts rīkot velomaršruta „Daugavas loki” 3.posma braucienu, kas iemarķēts Daugavas kreisajā krastā.

Velobraucienu rīkošanas mērķis ir motivēt iedzīvotājus pievērsties veselīgam dzīvesveidam un velobraukšanai, kā arī iepazīt velomaršruta posmos esošos tūrisma objektus.

Trešais posms tika izbraukts pa maršrutu Krāslava – Lazdukalns. Visi 43 velobraucēji 25. maija rītā pulcējās Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā. Draudzīgā kompānijā uzklausījuši drošības instrukcijas un citu ar braucienu saistītu informāciju, dalībnieki saņēma pirmo uzdevumu – nostāties uz kopbildi, turklāt ar visiem velosipēdiem. Kopīga fotogrāfija ir kļuvusi par šo braucienu tradīciju un apliecina to, ka šāda veida velobraucienu pamatdoma nav sacensības, bet kopīga laika pavadīšana un jaunu draugu iegūšana.

Enerģiski, pozitīvu domu piepildīti un draudzīgi noskaņoti, velobraucēji devās aptuveni 35 km garā braucienā. Pirmā pieturvieta – Priedaines skatu tornis. Te daudz laika atpūtai neatlika, jo bija jāuzkāpj 32 m augstajā tornī, lai no redzētā skata gūtu enerģiju tālākam braucienam. Turpmākais ceļš veda līdz zirgu sētai „Klajumi”, kas atrodas Kaplavas pagastā. Visu dalībnieku vārdā sakām paldies „Klajumu” saimniekiem Ilzei Stabulniecei un Viktoram Piļščikovam par laipno uzņemšanu un izsmeļošo stāstu. Izbaudījuši skaisto „Klajumu” dabu, ieelpojuši lauku tīro gaisu un izglaudījuši staltos skaistuļus, kā arī apjūsmojuši „Klajumu” mazuli – kumeliņu vārdā Sapnis un iestiprinājušies ar Latgales kulinārā mantojuma gardumiem, velobraucēji mina pedāļus tālāk.

Laiks todien bija pateicīgs, kā radīts velobrauciena rīkošanai. Velosipēdisti nemanot šķērsoja Krāslavas un Daugavpils novadu robežu, kur viņus jau sagaidīja nākamā tūrisma objekta saimnieki. Seno koku lapotnē paslēpusies, savus apmeklētājus te gaida Lielbornes muiža, kas vairākus gadus bija pamesta. Šobrīd tur notiek aktīva darbība, un muiža sāk atgūt savu kādreizējo izskatu. Tagad te saimnieko Mārtiņš un Nora, kuri labprāt izstāstīja šīs muižas stāstu un aicināja ciemos atkal.

Vēl mazliet un finišs klāt! Taču arī te ir sagaidāma aktivitāte, jo finiša punkts ir Lazdukalna tornis. Tie, kam vēl bija spēku rezerves, varēja baudīt pasakainās dabas ainavas, kas paveras no šī torņa virsotnes.

Visi velobrauciena dalībnieki godam izturēja 3.posmu un par to tika apbalvoti ar medaļu. Pie kopīga putras katla padalījušies iespaidos, sabildējušies un nedaudz noguruši, bet bezgala priecīgi visi devās mājup.

Ikviens pasākums ir komandas darbs. Arī šī brauciena organizēšanā Krāslavas novada TIC kolektīvs saka paldies sadarbības partneriem – Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūrai un Daugavpils novada pašvaldības aģentūrai „Taka” par sadarbību velobrauciena organizēšanā; Krāslavas novada domei par finansiālu atbalstu, Krāslavas pašvaldības policijai par drošības nodrošinājumu, Kaplavas un Ūdrīšu pagastu pārvaldes vadītājam Anatolijam Vecelim par transporta pakalpojumu sniegšanu, kā arī par kārtības uzturēšanu velomaršruta Nr.35 „Daugavas loki” posmā, kas atrodas Kaplavas un Ūdrīšu pagastu teritorijā; SIA „Lapkovskis un dēls” par transporta pakalpojumu nodrošināšanu; keramiķiem Valdim un Olgai Pauliņiem par piemiņas medaļu izgatavošanu; un visiem minēto tūrisma objektu īpašniekiem par viesmīlību.

Katram dalībniekam atsevišķi un visiem kopā novēlam – lai labi ripo arī turpmāk! Ir jaunas idejas velotūrisma attīstībai, tas nozīmē, ka tiksimies vēl!

Krāslavas novada TIC kolektīvs

 Fotogalerija

 


Jauna aptauja

Februāris - 2019
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
 
otrdiena, 05.02.2019
ceturtdiena, 14.02.2019

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde