otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Vidusskolēnu tiešsaistes konference „Krāslava-Horki”

Pievienots: 31.01.2020

22. janvārī Krāslavas Varavīksnes vidusskolā notika pirmā tiešsaistes konference, kurā piedalījās divas skolēnu grupas – Varavīksnes vidusskolas 12. a klases pārstāvji un Horku pilsētas 1. ģimnāzijas (Baltkrievija, Mogiļevas apgabals) jaunieši.

Konferences jautājumu klāsts bija ļoti plašs. Jaunieši stāstīja par izglītības sistēmu, kopīgo un atšķirīgo vērtēšanas sistēmā, mājas darbu apjomā, eksāmenu sarežģītības pakāpi. Katra grupa dalījās savā pieredzē, zināšanās, notika viedokļu apmaiņa par gaidāmajām studijām. Tika apspriesti pašreizējās izglītības sistēmas plusi un mīnusi.

Krāslavas jaunieši minēja faktu, ka Latvijā šobrīd tiek uzsākta izglītības sistēmas reforma, kuru skolēni atbalsta, jo uzskata, ka ir svarīgi attīstīties, būt mūsdienīgiem. Šī brīža skolēni ir citādāki, tieši tāpēc jāmaina pieeja mācību procesam.

Ernests Jančevskis: „Lai jaunieši būtu droši par savu nākotni, ir nepieciešams attīstīt tādas prasmes kā kritiskā domāšana, kreativitāte, emocionālā inteliģence, sadarbības un komunikācijas prasmes, ļoti svarīgi attīstīt patstāvīgumu lēmumu pieņemšanā un atbildības sajūtu par veicamo darbu.”

Sarunas laikā mēs noskaidrojām, ka skolēni Baltkrievijā mācās arī sestdien. Šis fakts izraisīja emocijas un diskusiju jauniešu starpā. „Kur ņemt spēkus? Kad dzīvot un atpūsties?” jautāja krāslavieši. „Nav tik traki, visu var paspēt - gan atpūsties, gan ar draugiem satikties. Turklāt sestdien skolā tiek organizēti pasākumi, notiek sporta sacensības, dziesmu un deju konkursi, fakultatīvi,” piebilda Baltkrievijas kolēģi.

 Iepazīšanās nolūkā katrai klasei tika dots uzdevums - prezentēt savu pilsētu. Manuprāt, sanāca aizraujoši, jo bija prezentētas vairākas lietas: apskates objekti, ekotūrisms, seno arodu pasaule, kulinārais mantojums, dabas skaistums.

Mūsu konference noslēdzās ļoti sirsnīgi, ar priekšlikumu ciemoties, jo labāk vienu reizi redzēt nekā simts reizes dzirdēt! Neizpalika abpusēji jauniešu labā un veiksmes vēlējumi. Tas bija sākums! Turpinājums sekos!

Margarita Borodina-Ignatoviča,
Krāslavas Varavīksnes vidusskolas
vēstures un politikas skolotāja



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde