ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Aktīvais rudens Ezernieku pamatskolas sākumskolas bērniem

Pievienots: 03.11.2022

Dienas skrien ātri viena pēc otras, un tik pat ātri un raiti ir paskrējuši pirmie divi mācību mēneši. Šie divi mēneši Ezernieku pamatskolas sākumskolas bērniem bija aktīvi, interesanti un piedzīvojumu pilni.

Siltās septembra dienās, kamēr daba vēl mūs priecēja ar košajām krāsām, sākumskolas skolēni, kopā ar citiem skolēniem, piedalījās ziedu un dārzeņu kompozīciju izstādē. No atnestiem dabas labumiem, bērni veidoja dažāda veida kompozīcijas. Mēģināja izveidot gan kaut ko reālu, kā arī tik pat nereālu, izdomātu. Bērniem tas ir paticis un izdevies, tā kā tie varēja būt, kā viens vesels, kā viena liela komanda.

Septembra beigās, kā jau pieņemts, tika svinēta Miķeļdiena. Jautri ar skriešanu, dejošanu, spēlēm un stafetēm bērni nosvinēja Miķeļus. Protams nevarēja arī iztikt bez Miķelīša atnākšanu ciemos, tas pastāstīja bērniem par tradīcijām, kopā ar 1.klases bērniem nolasīja tautasdziesmas par Miķeļiem un arī bez mīklu minēšanas neizpalika. Un kāda tad Miķeļdiena bez tirdziņa. Skolēni iejutās amatiertirgotāju lomās un visas skolas ietvaros, kopēji sadarbojoties, tika pavadīts Miķeļdienas tirdziņš. Kas bērniem, protams, sagādāja lielākās emocijas.

Mūsu apkārtnes iespēju pētīšanā 3. klases skolēni devās izzināt Jaundomes muižu. Skolēni uzzināja par Jaundomes muižas iespējām, nodarbošanos un izpētīja tās apkārtni. Neiztika arī bez pazīstamās un tradicionālās kruasānu cepšanas uz ugunskura.

Karjeras nedēļas ietvaros ar skolēniem tika runāts un izzināts par karjeras iespējām mūsdienās. Uzzinājām par jaunām profesijām, un tagad skolēniem iespēja sapņošanai ir daudzveidīgāka. Minējām krustvārdu mīklas, meklējam profesijas burtu juceklī, stāstījām par savām sapņu profesijām un intervējam vecākus par viņu profesijām un darba stāžu tajās.

4. klases skolēni izmantoja iespēju apmeklēt vietējo zemnieku saimniecību „Akmeņi VVF”. Skolēniem tika izstāstīts, ar ko nodarbojas zemnieku saimniecība, kā viss darbojas. Tie apskatīja dažādas ierīces un tehniku. Uzzināja cik patiesībā smags un neparasts ir šis darbs. Bērniem paveicies, jo tiem bija iespēja pavizināties ar jauno ZS tehniku, ar traktoriem „Class”. 

Kā vēl vienu apskates vietu saistībā ar karjeras iespējām skolēni apmeklēja zirgu sētu „Klajumi”. Skolēni iepazinās ar zirgu sētas darbību, vēroja, kā tiek kopti un audzināti zirgi. Tiem izstāstīja, cik dažāda ir sētas darbība, tā ir ne tikai jāšana ar zirgu un to audzēšana, bet arī nometņu veidošana, nodarbošanās ar rehabilitāciju (reitterapiju), izrāžu veidošana un daudz kas cits. Bērni bija sajūsmā par zirgiem un guva lieliskas emocijas no izjādes zirga mugurā.

Karjeras nedēļas beigās skolēniem paveicies redzēt, kā ugunsdzēsēju brigādēm notiek mācības. Tie ieraudzīja dzīvē ugunsdzēsēju darbu un skatījās ar atplēstām mutēm. Pēc redzētā, skolēniem bija iespēja kaut ko pajautāt ugunsdzēsēju darbiniekiem, kā arī pielaikot kādu daļu no to ekipējuma. 

Aktīvi iesaistoties dažādos pasākumos un aktivitātēs, sākumskolas skolēni arī paspēja izmantot programmas „Skolas soma” piedāvātos pasākumus un devās uz Krāslavas vēstures un mākslas muzeju. Muzejā bija iespēja uzzināt par keramiķu darbību mūsu un kaimiņu novadā, apskatīties Gitas Palmas gleznu personālizstādi „Starp stacijām”. Šī izstāde lika aizdomāties par mūsu dzīvi, kas tā arī paskrien – starp stacijām. Vēl skolēni vēroja ceļojošo foto izstādi „Ceļojums gar Latvijas robežu zirga mugurā”, kurā ieraudzīja sev dzimtās vietas.

Pirmie divi mācību mēneši skolēniem bija aizraujoši, aktīvi un neparasti, kas neatstāja vienaldzīgu nevienu skolēnu. Arī turpmāk mēģināsim tik pat aktīvi darboties, lai bērnos radītu prieku un spēju uzzināt kaut ko jaunu.

Jūlija Potapova,
Ezernieku pamatskolas sākumskolas skolotāja
Autores un Svetlanas Malinovskas foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde