ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

COVID-19 situācija ir pasliktinājusies

Pievienots: 09.10.2020

Šodien, 9. oktobrī, Krāslavas novada domē notika kārtējā ārkārtas situācijas komisijas sanāksme sakarā ar „COVID-19” aktualitātēm.

Kā informēja Krāslavas slimnīcas galvenais ārsts Aleksandrs Jevtušoks, mūsu pašvaldības teritorijā nedēļas laikā situācija ir pasliktinājusies. Krāslavā tiek organizēta siekalu paraugu nodošana, lai veiktu testus koronavīrusa noteikšanai. Paraugus organizēti nodos SIA “NEMO” kolektīvs (darbiniekus testēs pēc uzņēmuma vadības lūguma), kā arī visu izglītības iestāžu pedagoģiskie un tehniskie darbinieki. Plānots, ka testus veiks arī to pašvaldības struktūrvienību un iestāžu darbiniekiem, kuriem darba pienākumu dēļ ir lieli riski saslimt.

Slimnīcas galvenais ārsts uzsvēra, ka visiem iedzīvotājiem ir jāpilda epidemioloģiskās drošības prasības un dažas atgādināja: jāievēro divu metru distance vienam no otra, biežāk un cītīgi jāmazgā rokas, ja tādas iespējas nav, rokas jādezinficē, kā arī atbildīgi jālieto sejas maskas, aizsedzot pilnībā gan muti, gan degunu. Šobrīd it īpaši svarīgi katram rūpēties par savu un līdzcilvēku veselību un pats galvenais - nemelot ārstiem. Diemžēl melošanas gadījumi ir konstatēti.

Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks vēršas pie visiem cilvēkiem Krāslavas novadā: “COVID-19 izplatības kontekstā katrs visupirms padomājiet par savu rīcību, jo tikai mēs paši varam apturēt vīrusa izplatību! Kā nevar apmānīt savu sirdsapziņu, tā arī vīrusu nevar uzveikt mānoties vai vispār to ignorējot.”

Sēdē priekšsēdētājs informēja, ka nenotiks nekādas skolēnu ekskursijas, jo šī brīža situācijā tā būtu ļoti bezatbildīga rīcība. Ja ir nepieciešams kaut kur doties, tad prātīgāk būtu doties pārgājienā. Novadā netiks rīkoti nekādi pasākumi iekštelpās, varbūt notiks dažs pasākums ārpus telpām, ja to būs iespējams sarīkot droši. Nenotiks sporta pasākumi. Bērnu spēļu laukumi šobrīd gan netiks slēgti, jo bērniem nepieciešamas aktivitātes un tā ir vecāku atbildība, lai arī bērni pilda epidemioloģiskās drošības prasības.

Pašvaldība dara visu iespējamo, lai izglītības iestādes var un varētu strādāt normālā darba režīmā, jo šis jautājums ir ļoti cieši saistīts arī ar vecāku iespējām strādāt, pelnīt iztiku ģimenei.

Krāslavas novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne informēja par saslimstību skolotāju un skolēnu vidū. Diemžēl vīruss ir ļoti viltīgs, no visiem saslimušajiem skolēniem gandrīz nevienam nebija nekādu slimības simptomu. Pilnīgi nekādu. Savukārt pieaugušo vidū slimības simptomu spektrs bijis visai plašs.

Sagatavoja Juris Roga


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde