otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Lai radošs atkalredzēšanās prieks!

Pievienots: 04.09.2019

 Lai arī vasara skrien vēja spārniem, kā jau ir ierasts to teikt, mēs, skolotāji, zinām, ka arī rudens, ziema un pavasaris nebūt nevelkas gliemeža gaitā, tāpēc sēdēt vai gulšņāt patiesi nav laika. Un, lai tuvinātu atkalredzēšanās prieku, Krāslavas Valsts ģimnāzijā augusta beigās notika tradicionālā radošā nometne Krāslavas novada skolēniem (10-15 gadi) „Esi kustīgs, esi vesels!”, ko organizēja biedrība „Krāslavas volejbola klubs” Krāslavas novada domes īstenotā ESF projekta Nr.9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros. Ņemot vērā projekta mērķi par veselīgā dzīvesveida popularizēšanu jauniešiem, piecu dienu programma tika pedantiski izstrādāta, sazinoties ar speciālistiem un nodarbību vadītājiem ne vien Krāslavā, bet arī Rīgā, kā arī sīki izplānoti pasākumi un paredzamās aktivitātes.

Nometnes atklāšanas dienā dalībnieki ar dažādu rotaļu palīdzību iepazinās, kā arī noskaidroja un atcerējās iekšējās kārtības noteikumus, uzvedības noteikumus sabiedriskās vietās, ceļu satiksmes noteikumus. Un tad sākās daudz un dažādas darbošanās, kuru laikā skolēni mācījās sadarboties, ieklausīties, saskatīt labo un skaisto neglītajā, sprieda par informācijas plūsmu sociālajos tīklos, runāja par savas informācijas izvietošanu internetā, darbojās radoši, apgleznojot videi draudzīgus maisiņus, gatavoja un degustēja veselīgu ēdienu, analizēja, vai veselīgs uzturs - tas ir sarežģīti vai vienkārši.

Nometnes otrās dienas rīts visā skolā bija īpaši jūtams - smaržoja tikko ceptas kūkas un cepumi, svaigi darināti salāti ar pašgatavotām mērcēm… Tad notika degustācija. Un, kā izrādījās, arī bez cukura darināti gardumi un salāti bez majonēzes ir ļoti garšīgi. Pēc pusdienām un nelielas atpūtas nometnes dalībnieki piedalījās dažādās sportiski jautrās un intelektuālās aktivitātēs.

Trešajā un ceturtajā dienā darbojāmies ārpus skolas – braucām uz „Zinoo” centru Rīgā, tur piedalījāmies nodarbībā „Prāta ilūzijas”, apmeklējām batutu centru „Jump Space”, gājām pārgājienā pie Podjavu ģimenes, kas vienmēr ir viesmīlīgi un piedāvā izbaudīt šķēršļu trasi un baskāju taku. Skolēniem ļoti patika arī skolā organizētā nakts trasīte, kur, sadaloties komandās, bija jāatrod septiņas varavīksnes krāsas, un tās jānopelna, atbildot uz dažādiem erudīcijas jautājumiem.

Noslēguma dienā dalībnieki stāstīja, kas viņiem vislabāk patika šajā nometnē, ko vēlētos redzēt un darīt nākamajās nometnēs. Mums, nometnes vadītājām Sandrai Nemeņonokai un Ilgai Stikutei, patiess prieks, ka pusaudžiem patika viss, kas bija ieplānots. Skolēni ar sajūsmu stāstīja par savām pozitīvajām emocijām, ko guva nometnes laikā, teica paldies visiem nodarbību vadītājiem – Ivetai Balulei, Ingai Skerškānei, Natālijai Raudivei, Dmitrijam Duškinam -, kā arī ģimnāzijas ēdnīcas vadītājai Valentīnai Kazimirovai par garšīgajām ēdienreizēm gan skolā, gan līdzi iedotajām brauciena un pārgājiena laikā.

Ir ļoti skaisti, kad vasaras nogalē ir šāds vienojošs un pozitīvs pasākums, kas dod lādiņu jaunajam mācību gadam. Lai izdodas un piepildās viss iecerētais, lai daudz patiesu smaidu un atbalsta no apkārtējiem, lai maijā varam teikt: „Šis bija  tiešām jauks mācību gads!”

 Ilga Stikute,
Krāslavas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece, nometnes „Esi kustīgs, esi vesels!” vadītāja

 

 

 

 

 



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde