ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Patiešām notiek brīnumi

Pievienots: 29.10.2018

Reizēm mums šķiet, ka kaut kas nav iespējams ar mūsu pragmatisko prātu, aprēķinu, plānošanu, šaubām. Bet, pateicoties Dieva klātbūtnei un droši vien arī vislielākajai palīdzībai – var būt paveikts neiespējamais, un mēs par to pārliecinājāmies arī šoreiz, kad realizējam mazu projektiņu visiem krāslaviešiem labi zināmajā programmā „Iedzīvotāji veido savu vidi”.   

Vispirms par labo gribu un daudziem padarītiem darbiem sakām Lielu Paldies Krāslavas novada domei un Attīstības nodaļas vadītājai Inārai Dzalbei, kas sniedza atbalstu baznīcai jau neskaitāmas reizes. Sirsnīgi pateicamies projekta realizēšanas komandai – gan saimniekiem, gan iniciatoriem, gan meistariem, gan brīvprātīgiem.

Pateicoties viņiem, baznīca paliek aizvien sakoptāka un draudze paliek aizvien stiprāka un arī turpmāk tā gatava cītīgi lūgties par pilsētas labklājību un attīstību.    

Projekta mērķis   bija   saistīts  ar  Svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas piebūvi.  Tajā bija plānots uzsākt piebūves sakārtošanas darbus un sekmēt piemērotu apstākļu radīšanu, lai arī turpmāk draudze sadarbībā ar citām iestādēm un NVO aktīvāk varētu darboties pilsētas un novada iedzīvotāju labā. Tieši projekts paredzēja vienas kāpņu telpas, kur atrodas veikals (preces no Baltkrievijas), biedrība „Atvērtība” un citas baznīcas telpas, sakārtošanu.  Remonts paredzēja sienu, logu, radiatoru, grīdas krāsošanu, durvju maiņu un citus darbus piebūvē no 1. līdz 3. stāvam.

Projekts pēc būtības bija ļoti sarežģīts – minētā kāpņu telpas vide bija stipri degradēta, jo ilgstoši nebija apdzīvota un tika pamesta novārtā – krāsa nolobījušies uz sienām, griesti aizauguši ar putekļiem un zirnekļu tīkliem, radiatori pārplīsuši, durvis ar caurumiem, logi ilgstoši nekopti u.c.. Protams, jāatzīst, ka šis projekts tikai uzsāka darbus piebūvē, sekmīgi daudz kas tika izdarīts, bet piebūves sakārtošana droši vien turpināsies arī nākotnē, un turpat būs vēl daudz darāmo darbu...

Runājot par projekta darba gaitu, jāsaka, ka kopumā projekta ieplānotie lielākie darbi tika paveikti, kaut arī tas notika ar laika grafika nobīdi. Vasaras periodā grūti veikt remontu, jo daudziem cilvēkiem ir citi darbi un plāni saistībā ar atvaļinājumiem un izbraucieniem, un projekta mērķi prasīja daudz lielāku laika posmu.

Tomēr, par prieku un brīnumu, lielākie no darbiem ir paveikti. Pateicoties piesaistītajiem Probācijas dienesta klientiem, draudzes locekļu un projekta iniciatoru atbalstam, tika notīrīti visi netīrumi no griestiem, noņemta vecā krāsa no sienām. Vēlāk piesaistīts būvmeistars par draudzes līdzekļiem veica sienu gruntēšanu, špaktelēšanu un krāsošanu, viņam palīdzēja arī citi, vēlāk nomainītas ārdurvis. Šobrīd vēl tiek krāsoti logi, un nobeigumā tiks nokrāsotas grīdas, kā arī estētiski tiks noformēta kāpņu telpa.

Tādēļ esam gandarīti par paveikto un daudziem varam paziņot, ka arī par maziem līdzekļiem var izdarīt ļoti daudz...

  Ar patiesu cieņu - Svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas projekta iniciatori un draudze


Jauna aptauja

Oktobris - 2018
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde