otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Sporta atrakciju parks Krāslavas novadā

Pievienots: 11.06.2018

Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansiālu atbalstu SIA „RETE” īstenojusi LEADER projektu „Sporta atrakciju parka izveide Krāslavas novadā”, izveidojot šķēršļu trasi 2,5 metru augstumā virs zemes, kā arī ierīkojot lapeni apmācību vadīšanai, inventāra izsniegšanai, apmeklētāju atpūtai un maltītēm. 

Šķēršļu trase ierīkota Ūdrīšu pagasta Bartķeviču ciemā, tās svinīgajā atklāšanā piedalījās pārstāvji no Biedrības „Krāslavas rajona partnerība”, Citadeles bankas, Krāslavas novada pašvaldības aģentūras „Labiekārtošana K”, Krāslavas novada Izglītības pārvaldes, Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra un citi interesenti. Katrs, kurš uzrunāja trases apsaimniekotājus -Podjavu ģimeni, pasniedza tai arī kādu zīmīgu dāvanu – diplomu par jauniešu un bērnu aktīvas atpūtas popularizēšanu, lietussargu, mīksto rotaļlietu - kaķi, svečturi u.c. Pēc svinīgās daļas ikviens no klātesošajiem varēja pats mēģināt pārvarēt šķēršļu trasi, tomēr šoreiz pieaugušie izlēma palikt vērotāju statusā, tikmēr bērni ar prieku kāpelēja pa virvēm un laipām starp kokiem augstu virs zemes.

Jaunā trase pieejama ikvienam, bet īpašs prieks par to būs Krāslavas novada iedzīvotājiem(t.sk. bērniem un jauniešiem),kuriem ir interese par dažādām aktīvās atpūtas iespējām brīvajā laikā. Viņi var nodarboties ar aktīvo atpūtu netālu no savas dzīves vietas, turklātvisa gada laikā, veicinot veselīgu dzīvesveidu un pilnvērtīgi aizpildot brīvo laiku. Aktīvi pavadot dažas stundas Sporta atrakciju parka šķēršļu trasē, var iegūt daudz negaidītu, pozitīvu emociju, kā arī pilnveidot savu koordināciju, muskuļu tonusu, reakciju, plastiskumu, izturību, loģisko domāšanu, kļūt izlēmīgākam un mērķtiecīgākam.

Projekta mērķis bija izveidot sporta atrakciju parku Krāslavas novadā, uzlabojot vietējā reģiona darba tirgu, radot apstākļus tūrisma sfēras attīstībai teritorijā, palielinot SIA „RETE” konkurētspēju un kapacitāti, tādējādi paaugstinot lauku teritoriju iedzīvotāju dzīves kvalitāti un vietējās teritorijas sociālekonomisko attīstību. Pateicoties šim projektam, SIA „RETE” paplašina savu darbības sfēru, piedāvājot gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem jaunas aktīvās atpūtas iespējas pie jau esošajām - jauno sporta aktivitāti var pavisam vienkārši apvienot ar jau agrāk parkā pieejamajām izklaidēm: militāri sportisko spēli„airsoft” un jautru komandas spēli„footgolf” (spēles gaitā nepieciešams trāpīt bumbu bedrītēs ar kāju un pēc iespējas mazāk spērieniem), jo tas viss ir izvietots kompakti vienā teritorijā. Pēc aktīvas atpūtas interesentiem ir iespēja izmantot teltsvietas, ugunskura vietu, pludmales volejbola laukumu, melno (dūmu) pirti, doties peldēties lielajā dīķī, iegūt interesantas fotogrāfijas šim nolūkam aprīkotā vietā. Ir arī citi piedāvājumi.

SIA „RETE” nodrošinās projekta „Sporta atrakciju parka izveide Krāslavas novadā” ilgtspēju, katru gadu plānojot uzņēmuma budžetā finanšu resursus parka apsaimniekošanai un iekārtu uzturēšanai. Ierīkotās trases tiks regulāri apsekotas un uzturētas atbilstošā tehniskā stāvoklī, lai nodrošinātu apmeklētāju drošību. Informācija par atrakciju parka apmeklējumu un cenām pieejama pa tālruni: 26172091.

Projekta kopējās izmaksas: 26896.88 eiro (t.sk. 70 % LEADER – 18827.82 eiro, 30 % - SIA „RETE” līdzfinansējums – 8069.06 eiro). 

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde