piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

„Jauno vecāku skolā” uzstāsies psihologs Marks Jermaks

Pievienots: 03.10.2017

Krāslavas māmiņu klubs, sadarbojoties ar Krāslavas novada domi, 7. oktobrī piedāvā apmeklēt „Jauno vecāku skolas” otro lekciju bloku, ko vadīs psihologs Marks Jermaks. Pēc šīs lekcijas katram tiks izsniegts apliecinājums par dzirdēto stundu skaitu.

Ja pirmais lekciju bloks bija vairāk vērsts uz vecākiem un vecvecākiem, kuru atvases jau sākušas iet kādā no pirmsskolas izglītības iestādēm, tad šoreiz lekcijas būs noderīgas ikvienam vecākam, kā arī skolotājiem. Cenšoties aptvert pēc iespējas lielāku auditoriju, piedāvājam uzreiz 2 lekcijas:

  • 12.00 - „Kas traucē ieraudzīt bērnu tādu, kāds viņš ir?”;
  • 14.00 - „Vīrišķības un sievišķības nozīme ģimenē”.

Lekcijas notiks Skolas ielā 7, 3. stāva zālē. Uz pasākumu var nākt kopā  ar bērniem, jo būs sagatavots bērnu stūrītis. Dalībniekiem ieeja bezmaksas.

Marks Jermaks: „Saņemot ielūgumu no Krāslavas Māmiņu kluba, sajutos kaut kā īpaši. Vienmēr ir neparasti atgriezties dzimtajā pilsētā citā statusā. Šeit izaugu, pabeidzu skolu, ar Krāslavu saistīta mana bērnība.

Šobrīd strādāju kā psihologs un psihoterapeits savā privātpraksē Rīgā un Jelgavā, specializējos pārsvarā ilgstošā darbā ar pieaugušajiem. Psiholoģisko konsultēšanu esmu apguvis Starptautiskajā Praktiskās psiholoģijas augstskolā. Pašlaik turpinu studijas Humanistiskās un eksistenciālās psihoterapijas institūtā (Lietuva).

Mīlu savu darbu un ticu, ka esmu atradis savu vietu un misiju – pavadīt cilvēkus viņu izaugsmē, ejot caur sāpēm un grūtībām, palīdzēt viņiem mainīties, sekojot savai sirdsbalsij. Tomēr galvenā mana dzīves karjera ir būt vīram un tēvam. Mūsu ģimenē aug trīs kolosāli bērni, kuri ir mūsu galvenie skolotāji un terapeiti.

Līdz šim divus gadus biju nostrādājis arī kā skolas psihologs, pusotru gadu esmu vadījis bērnu terapijas grupu bērnudārzā „Mīlestības Māja”. Kopā ar kristīgi orientētiem kolēģiem Inu Grasmani un Līgu Ruttuli vadām raidījumu „Mīlestības terapija” radio „Marija Latvija”, kas tiek translēts ceturtdienās plkst.20.00. Plašāk par manu darbību var uzzināt blogā - tavasirds.com.

Vēlos, lai šī tikšanās (7.oktobrī) būtu nevis tikai informējoša, bet arī formējoša, tāda, kas pārveido, liek aiziet dziļāk sevī. Nevar satikties ar bērnu sirds līmenī, ja nepazīstu un nepieņēmu pats sevi.

Pirmā saruna „Kas traucē ieraudzīt bērnu tādu, kāds viņš ir?” būs veltīta šķēršļiem, kas veido barjeras starp paaudzēm, un to pārvarēšanai. Nākamā saruna „Vīrišķības un sievišķības nozīme ģimenē” balstīties pārdomās par sievietes un vīrieša, tēva un mātes, vecāku un bērnu attiecībām, kas dziedina, nevis ievaino.”

Turpmākās lekcijas 

21. oktobris - lekcijas vadīs Evita Žvagiņa-Jākobsone - sertificēta Bērnu nēsāšanas konsultante, kā arī lektorei ir sertifikāts zīdaiņu kinastētiskajā handlingā (padziļinātais kurss):

  • 12.00 - Kā droši un nekaitīgi nēsāt bērnu slingā un ergonomiskajā somā (3h);
  • 16.00 - Hendlinga nodarbība jeb pareiza bērna aprūpe saskaņā ar Kinestētisko hendlingu (2h).

4. novembris – lekcijas vadīs Latvijā pazīstamā psiholoģe Diāna Zande - LU Psiholoģijas zinātņu doktore klīniskajā psiholoģijā (dr.psych.):

  • 12.00 - Pāru attiecības pēc bērniņa piedzimšanas;
  • 14.30 - Stresa samazināšana (tas der visiem, ne tikai mammām);
  • 17.00 - Sievietes jaunā loma - mamma, sieva, darbiniece, draudzene utt.

22. novembris -  lekcijas vadīs krāslaviete Aleksandra Garoza (ārsta palīgs):

  • 18.00 - Vecāku izpratne par pirmās palīdzības sniegšanu apdeguma un apsaldējuma gadījumā pirmsskolas vecuma bērniem.

Izmantojiet iespēju apmeklēt vērtīgas valsts līmeņa lektoru lekcijas bez maksas tepat Krāslavā! Par lekcijas norises vietu sekojiet līdzi informācijai, piemēram, Krāslavas māmiņu kluba „facebook” lapā!

Izglītojošo pasākumu ciklu finansē Krāslavas novada dome ESF projekta 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Ieva Maļinovska,
Krāslavas māmiņu klubs 


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde