piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Skaistas baznīcas fasāde piedzīvo pārmaiņas

Pievienots: 30.05.2018

Skaistas Svētā Antona Romas katoļu draudze un sabiedrība ar ierobežotu atbildību „BORG” ir noslēguši līgumu par Skaistas Svētā Antona Romas katoļu draudzes baznīcas ēkas vienkāršotās atjaunošanas darbiem, kas tika uzsākti šogad aprīlī. Būvdarbu nodošanas termiņš - ne vēlāk kā līdz šī gada 31. augustam.

Skaistas pagasta pārvaldes vadītāja Gundega Grišāne pastāstīja, ka galvenais mērķis ir savest kārtībā baznīcas jumtu un sienas. Šobrīd tiek veikta vecās krāsas noņemšana no baznīcas sienām. Ēkas jumtu iecerēts nokrāsot kastaņbrūnu, ēkas sienas - gaiši dzeltenas. Kādreiz baznīca arī bija nokrāsota dzeltenīgā krāsā, nevis pelēcīgā, kādu to esam pieraduši redzēt pēdējos gadus. Realizējot projektu, tiek uzlabota vides pieejamība – izbūvēts invalīdu ratiņu uzbraucamais celiņš, pa kuru cilvēki ratiņkrēslā varēs ērti iekļūt baznīcā. Ir iegādāta arī pārnēsājama apskaņošanas iekārta 298,25 eiro vērtībā.

„Šai baznīcai, kas ir nozīmīga garīguma vieta Skaistas pagasta ļaudīm, 2021. gadā apritēs 100 gadu,” uzsvēra G. Grišāne. „No 1778. līdz 1914. gadam dievnams atradās Skaistmuižā pie Lenoka ezera, kur tagad palicis tikai krusts. Arī senākā pagātnē cilvēki izbrauca dzīvot uz citurieni, tālab baznīcu pārveda uz vienu no pakalniem tuvāk blīvāk apdzīvotajai Skaistai, bet te tā drīz vien nodega. Tagadējā uzcelta jaunā vietā no nulles cikla, un tai jau sen bija nepieciešams remonts.”

Dagdas dekanāta dekāns Pāvels Odiņš, kurš šobrīd apkalpo Skaistas baznīcas draudzi, ir ļoti pateicīgs visiem labas gribas cilvēkiem, kas organizēja dievnama remontdarbus. Var jau teikt, ka vajag darīt, bet nekas nenotiktu bez cilvēku vēlmes strādāt.

Dekāns Odiņš pauž pārliecību, ka katrs mūsu valsts iedzīvotājs grib, lai Latvijā būtu skaista daba un ēkas, patīkami dzīvot un visi cilvēki šeit būtu laimīgi. Bet viņam gribas arī, lai visur zinātu, ka Latvijā dzīvo cilvēki, kuriem ir mīlestība pret Dievu un katru līdzcilvēku, lai te vienmēr dzīvotu Kristus gars.

„Šodien stāvot pie Skaistas baznīcas ēkas, kuru tagad remontē, es saprotu, ka šaipusē rūpējas, lai Dievs būtu katra cilvēka sirdī. Skaistas baznīca, kas uzbūvēta par godu Svētam Antonam, mums atgādina, ka cilvēkam jāmeklē Dievs, ka cilvēkam jādzīvo saskaņā ar Dievu un cilvēkam jāpilda Dieva griba. Tad būs skaista zeme, jauki ļaudis, pietiekoši darbavietu un visi Latvijā jutīsies laimīgi. Turpretī, ja mēs būvēsim savu dzīvi bez Dieva, mēs visi būsim nelaimīgi, jo tajā vietā, kur nav Dieva, uzradīsies ļoti daudz negodīgu cilvēku, nebūs sirdsmiera, taisnības un cilvēki to visu meklēs kaut kur citur. Bet baznīca mums visiem saka, ka vispirms jāmeklē Dieva valstība.”

Biedrības „Krāslavas rajona partnerība” izsludinātajā projektu konkursā „Atbalsts vietējās teritorijas, ieskaitot dabas un kultūras objektu, sakārtošanai, pakalpojumu pieejamībai, kvalitātei un sasniedzamībai” ir atbalstīts projekts „Skaistas Svētā Antona Romas katoļu draudzes baznīcas un tās teritorijas sakārtošana” (Nr.2017/AL33/4/A019.22.01/3), kura kopīgās izmaksas ir 39220,44 eiro. No šīs summas 10% līdzfinansē Krāslavas novada dome.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde