otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Deju kopai „Jautraviņa” - 25

Pievienots: 30.01.2018

27. janvārī Krāslavas Kultūras namā notika deju kopas „Jautraviņa” 25 gadu jubilejas pasākums.

Vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jautraviņa” tika izveidots 1993. gadā, tā pamatlicēja ir Aloida Andžāne, dalībnieki – Krāslavas ģimnāzijas (tobrīd 1. vidusskolas) dejojoši skolotāji. Laika gaitā mainījās kolektīva dejotāji un tā vadītāji. Ikviens deju skolotājs - Aloida Andžāne, pēc tam Valda Timule un pašreizējais kolektīva vadītājs Jāzeps Ornicāns – ielika savu artavu kolektīva radošā izaugsmē. Kāpēc tieši „Jautraviņa”? Paši kolektīva dalībnieki skaidro tādu nosaukumu ar to, ka ansamblis apvieno aktīvus, pozitīvus un dejot gribošus cilvēkus. Deju kopas nosaukums izsaka visu - būt jautriem un aktīviem ik mirkli, jautri pavadīt laiku mēģinājumos, kopīgās ballēs, kā arī tuvākos un tālākos izbraucienos.

Dažādi izbraucieni kolektīva dalībniekiem nav nekāds retums. Deju kopa jau piecas reizes piedalījās Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos Rīgā, daudzos festivālos, deju svētkos un koncertos ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Polijā, Baltkrievijā.

Jubilejas pasākumā, sveicot kolektīvu 25. gadadienā, Krāslavas Kultūras nama direktore Valda Timule uzsvēra: „Lepojos ar to, ka vadošais Krāslavas novada kolektīvs darbojas mūsu pilsētas kultūras namā. Jūs ar saviem priekšnesumiem vienmēr rotājat mūsu pasākumus, jūs nesat Krāslavas vārdu ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.”

Jubilejas koncerta skatītāji, no kuriem lielākā daļa bija kolektīva dalībnieku radinieki, tuvinieki, draugi un paziņas, visas jubilāru dejas sirsnīgi atbalstīja ar skaļiem aplausiem. Izsaucot uz skatuves dejotāju pārus, vakara vadītāji iepazīstināja klātesošos ar visiem kolektīva dalībniekiem.

Irēna un Ivars Puzo – visaktīvākie dejotāji ar lielu stāžu un milzīgu visu žanru dejas mīlestību.

Iveta un Edgars Solimi – Edgars kolektīvā ienāca jau pirms daudziem gadiem, izdejojās arī ar citām partnerēm, līdz Iveta izaudzinājusi savus puikas līdz vīru cienīgam vecumam, arī sāka dejot. Iveta ir arī tuvos draugos ar foto un videokameru, un viņas iemūžinātie kadri vienmēr priecē kolektīva dalībniekus.

Mārīte un Ēriks Sitniki – lai arī ir no pēdējo gadu kolektīva jaunieguvumiem, lieliski iedzīvojušies un iedejojušies – Mārīte ir arī „Jautraviņas” prezidente.
Marita un Valdis Viļumi – skatītāji redz skolotājas Veltas Kalniņas ielikto stāju un TDA „Dagda” pieredzi!
Sandra un Ivars Geibas – laiks, kas paliek pāri pēc tēju vārīšanas un pasaules apceļošanas tiek veltīts dejai.
Inga Skerškāne – Inga ir pieredzējusi dejotāja ar īsti latvisku šarmu un eleganci.
Aina Guba – dejotāja ar izcilām dotībām un prasmēm, vienmēr smaidoša, atsaucīga un kolektīvā ļoti cienīta.
Vjačeslavs Aprups – kolektīva ilgdzīvotājs, bez dejošanas Česlavam ir arī otra aizraušanās – gleznošana.
Dagnija Lisenoka – apveltīta ar skatuvisko pievilcību, artistiskumu un neatvairāmu smaidu.
Andris Plinta – viņš zina, ka ir daži visīsākie ceļi uz laimi – un dejošana ir viens no tiem.
Ilga Stikute – lieliska jebkura rakstura dejā, izgājusi labu “Laimas” skolu, Ilgas dzīve bez dejas nebūtu iedomājama, viņa priecājas un bauda katru mirkli dejā.
Jānis Ņukša – artistisks, disciplinēts un ļoti pieredzējis dejotājs – deja viņam nozīmē prieku, noņem nogurumu, lieko stresu un vairo enerģiju!
Kristīne Bobiča – lai arī ikdienā viņa griežas kā vāvere ritenī, divreiz nedēļā atrod laiku dejai – ko tur vairāk lai saka - jauna, skaista, ar labu stāju un labu skolu izgājusi.
Edgars Kriviņš – Edgars ir tikko sācis savu dejotāja karjeru un pagaidām necenšas dejot labāk par citiem, bet mēģina dejot labāk par sevi!
Solvita Murāne un Aivars Biļincevs – viņi ir jauni, un viss viņiem vēl priekšā! Bet jau šodien redzams, ka viņi ir disciplinēti, spēj ātri uztvert un koncentrēties dejai.

Kolektīva vadītājs Jāzeps Ornicāns, koncertmeistare Vija Gončarova, kā arī vairāki ilggadēji kolektīva dalībnieki tika apbalvoti ar Krāslavas novada domes Atzinības rakstiem.

Pasākuma noslēgumā Jāzeps Ornicāns pateicās skatītājiem, saviem dejotājiem un izteica frāzi, kas izraisīja klātesošo aplausus: „Ceru, ka satiksimies kolektīva 50 gadu jubilejā!”

Sagatavoja Elvīra Škutāne, autores foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Janvāris - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 
pirmdiena, 01.01.2024
pirmdiena, 08.01.2024
piektdiena, 19.01.2024

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde