ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

G.Upenieks: „Latgales plānošanas reģiona vārdā sveicu visus pasākuma „Uzņēmēju dienas Latgalē 2017” dalībniekus un viesus”

Pievienots: 12.09.2017

 Tuvojoties lielākajam Latgales uzņēmējdarbības notikumam gada ietvarā, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks sveic „Uzņēmēju Dienas Latgalē 2017” dalībniekus un viesus: „Latgali mēs – plānošanas reģions un arī valdība - redzam kā iespēju reģionu veiksmīgai biznesa attīstībai, jo šeit ir pieejams gan kvalificēts darbaspēks, gan atbilstoša infrastruktūra, sakārtota uzņēmējdarbības vide.

Latgales plānošanas reģionam un pašvaldībām apzinoties, ka biznesam, kas ir galvenais Latgales vilcējspēks, ir jāaug un jāattīstās, ar 2017. gada sākumu esam uzsākuši Latgales speciālā ekonomiskā zonas (Latgales SEZ) darbību. Tā izveidota ar mērķi piesaistīt ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstīšanai, jaunu darba vietu radīšanai un veidojot mūsu reģionu ekonomiski spēcīgu kopumā. Būtiski, ka Latgales SEZ kapitālsabiedrībām paredzētos nodokļu atvieglojumus var izmantot gan vietējie uzņēmēji,  kas plāno palielināt savas ražošanas jaudas vai paplašināt un dažādot ražošanas produktus, gan ārzemju investori, kuri iecerējuši uzsākt uzņēmējdarbību Latgales teritorijā. Ir gandarījums par to, ka Latgales plānošanas reģiona mērķtiecīgā rīcība vainagojusies ar valdības un uzņēmēju atbalstu.

Arī Latgales pašvaldību sniegto pakalpojumu kvalitāte reģionā tiek nepārtraukti paaugstināta,  kļūst draudzīgāka un pieejamāka biznesam – tiek sakārtoti ceļi, ielas, akcentu liekot uz uzņēmējdarbībai svarīgām teritorijām. Ar VARAM atbalstu 2015. gadā apstiprinātā rīcības plāna Latgales reģiona izaugsmei viena no galvenajām darbībām ir Latgales plānošanas reģiona attīstības programmā noteikto degradēto teritoriju pašvaldībās revitalizācija. Aktivitātes ietvaros plānotās investīcijas ir vērstas uz darba vietu radīšanu un privāto investīciju piesaisti pašvaldībās, uzņēmējdarbības attīstībai būtisku infrastruktūras projektu īstenošanu, kas sniedz nozīmīgu ietekmi uz ekonomiskās aktivitātes veicināšanu un nodarbinātības sekmēšanu Latgales pašvaldībās.

Kopš 2013. gada, kad tika izveidots Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC), tā sniegtie pakalpojumi, kas uzņēmējiem pieejami bez maksas visā reģiona teritorijā, veicinājusi ne tikai jaunu uzņēmumu izveidi, padziļinājusi zināšanas ar biznesu saistītos jautājumos un palīdzējusi spert pirmos soļus eksporta tirgos, bet veicinājusi arī uzņēmējvides izpratnes jautājumos mūsu nākotnē – jauniešos.

Novēlu ikvienam pasākuma „Uzņēmēju dienas Latgalē 2017” apmeklētājam atrast jaunas biznesa idejas, lai nodrošinātu sev ienākumus, darbu un attīstību!”

 „Uzņēmēju dienas Latgalē 2017” notiks 15. septembrī Daugavpils Olimpiskajā centrā, Stadiona ielā 1 no plkst. 12.00 līdz 18.00.

Foruma programmā šogad ir iekļautas uzņēmējdarbībai aktuālas tēmas, uzņēmējiem būs iespēja diskutēt par nodokļu reformu un tās ietekmi uz uzņēmējdarbības attīstību reģionā, kā arī vairāk uzzināt par Latgales speciālās ekonomiskās zonas piedāvātajām iespējām.

Uzņēmējiem viens no aktuālākajiem jautājumiem ir eksportspējas attīstīšana, investīcijas un izaugsme. Sadarbībā ar finanšu institūciju „ALTUM” foruma turpinājumā apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par eksporta garantijām. Vēlāk paneļdiskusijā par iespējām un izaicinājumiem eksportā diskutēs un savā pieredzē dalīsies vairāku veiksmīgu uzņēmumu vadītāji.

Foruma noslēgumā Ekonomikas ministrijas pārstāvji iepazīstinās ar nupat ieviesto „Konsultē vispirms” principu valsts pārvaldē. Viena no lielākajām un svarīgākajām institūcijām, kurā ieviests šis princips, ir Valsts ieņēmumu dienests, tādēļ ar uzņēmējiem dalīties pieredzē par šīs iniciatīvas mērķiem un jau sasniegto aicināta Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

lpr.gov.lv


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde