ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Iepazīsti Krāslavu spēlē „Pilsētas ABC”

Pievienots: 03.07.2020

Pirms došanās ceļojumā daudzi jau iepriekš dažādos avotos lasa informāciju par savu galamērķi. Pirmais un visātrāk sasniedzamais resurss – interneta plašumi. Tur atrodami gan vēstures fakti, gan citu ceļotāju stāsti, gan skaistas fotogrāfijas. Internets ir teju katra cilvēka ikdienas sabiedrotais. Par to, kā internetu lietot droši, var uzzināt portālā drossinternets.lv.

Šovasar „Drossinternets.lv” sadarbībā ar Drošāka interneta vēstnešiem ir radījis aizraujošu tiešsaistes spēli „Pilsētas ABC”. To var spēlēt ikviens interneta lietotājs. Ceļotājiem tā ir lieliska iespēja uzzināt ko jaunu par savu izvēlēto galamērķi, bet vietējiem iedzīvotājiem – pārbaudīt savas zināšanas par dzimto vietu.

Drossinternets.lv vadītāja Maija Katkovska par spēli saka: „Mūsu mērķis bija radīt ikvienam Latvijas iedzīvotājam brīvi pieejamu, kvalitatīvu, viegli saprotamu un ērti izmantojamu pilsētas spēli. To spēlējot, ikviens var uzzināt daudz interesantu faktu par dažādām pilsētām, kas noderēs, gan tās apceļojot, gan labāk iepazīstot savu pilsētu. Turklāt spēle ir lielisks rīks, lai attīstītu spēlētāju kritisko domāšanu un informācijas pratību.”

„Pilsētas ABC” ideju izstrādāja un saturu veidoja „Drossinternets.lv” un drošāka interneta vēstneši, kas ikdienā ir pedagogi, bibliotekāri un jauniešu centru darbinieki, bet savu iespēju robežās palīdz „Drossinternets.lv” izglītot bērnus un jauniešus par drošu, atbildīgu un jēgpilnu interneta lietošanu.

Starp „Pilsētas ABC” dalībniekiem ir arī Krāslavas novads. To var iepazīt divās spēlēs. Vienā no tām iepazīstot Krāslavu, otrā – Krāslavas novadu. Spēles izveidotas sadarbībā ar Krāslavas novada Tūrisma informācijas centru un Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju.

Kā spēlēt spēli „Pilsētas ABC”?

Spēlē pie katra latviešu alfabēta burta ir dots kāds apgalvojums par pilsētu, tie var būt gan patiesi, gan nepatiesi. Spēlētāja uzdevums ir izvērtēt apgalvojumu un atzīmēt, vai tas ir pareizs vai nepareizs. Par katru pareizu atbildi spēlētājs saņem 1 punktu.  Maksimālais punktu skaits - 33. Tie spēlētāji, kas savas atbildes būs iesnieguši līdz 29. septembrim, piedalīsies balvu izlozē, kas notiks 30. septembrī. Balvas saņems 30 labākie atbilžu iesniedzēji.

Tīmekļvietnē „Drossinternets.lv” izvēlies pilsētu! Spēles uzdevumus meklē www.drossinternets.lv un atbildes līdz 29. septembrim iesniedz ej.uz/pilsetuspele!

Iepazīsti, izzini un apciemo Krāslavu un Krāslavas novadu!

Krāslavas novada TIC


Jauna aptauja

Jūlijs - 2024
P O T C P S S
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde