otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Izstāde ziedonī

Pievienots: 01.06.2023

Pavasara saules un Imanta Ziedoņa pasaku pasaules iedvesmoti, Krāslavas novada vizuālās, vizuāli plastiskās mākslas un radošo industriju jomu pulciņu audzēkņi, savu skolotāju iedrošināti, maijā Krāslavas Bērnu un jauniešu centra apmeklētājiem piedāvāja skatīt krāsainu, emocionāli spilgtu, brīnišķīgu darbu izstādi.

Jau janvārī, saņemot nolikumu, Krāslavas novada izglītības iestāžu mākslas jomas pulciņu skolotāji tika aicināti piedalīties mākslas darbu izstādē - konkursā „Ziedonī..”, lai veicinātu interešu izglītības mākslas un radošo industriju pulciņu attīstību novadā, sekmēt dalībnieku radošo pašizpausmi, fantāziju un dizaina domāšanu, rosināt interesi par I. Ziedoņa literāro daiļradi un radošo darbību, dot iespēju bērniem un jauniešiem iesaistīties radošajos konkursos, izstādēs un aktivizēt interešu izglītības pulciņu pedagogu un audzēkņu sadarbību un pieredzes apmaiņu.

Zaļā, zilā, dzeltenā, sarkanā, dzintarainā, baltā, melnā, raibā pasaka…tās bija skatāmas zīmējumos, vides objektos, vizuāli plastiskās mākslas darbos un fotogrāfijās. Mākslas ekspertiem/ vērtētājiem (šoreiz tie bija Ērika Zarovska - Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas direktore, Inga Goldberga - arhitekte, māksliniece un Elvīra Škutāne - Krāslavas Amatniecības centra stikla meistare) bija īsta bauda skatīt un priecāties par izstādes darbiem un šoreiz vērtējumā piešķirt pienenes, jo pavasaris-pieneņu laiks. Tā pienene pie pienenes, doma pie domas… Kādam pieneņu sanāca vairāk, un vērtētāju domas salikās nominācijās. No iesniegtajiem 53 darbiem nominācijas piešķirtas 21 darbam. Īpašu paldies saņēma Andrupenes pamatskolas skolniece Aleksandra Trifonova par darbu darbs „Māsas pienenes”. Meitenes zīmētais pieneņu lauks ir redzams konkursa dalībniekiem pasniegtajās pateicībās. Arī īpašo stikla meistares E. Škutānes dāvanu saņēma šīs pašas skolas audzēknes Samantas Kaņēvicas darbs „Mēs drošībā”.

Paldies aktīvajiem novada pulciņu skolotājiem:

Indras pamatskolas skolotājai Ērikai Urbanovičai, Andrupenes pamatskolas skolotājiem Mairitai Konošonokai un Viktoram Ivanovam, Priežmalas pamatskolas skolotājai Anitai Reščenko, Aleksandrovas pamatskolas skolotājām Diānai Filimonovai un Nadeždai Vērdiņai, Ezernieku pamatskolas skolotājai Diānai Kiseļovai, Krāslavas ģimnāzijas skolotājai Olitai Truskovskai un Krāslavas BJC skolotājiem Larisai Kizjalo, Valērijam Rojenko, Žannai Garbrēderei un Ilonai Stepiņai.

Saulainu un radošam domām bagātu vasaru!

Aina Guba,
Krāslavas BJC pulciņu skolotāja, mākslas jomas metodiķe
Autores foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde