otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Latvijas Televīzija kļūs par Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 galveno skatuvi

Pievienots: 17.09.2021

Latvijas Televīzija ar prieku un atbildību no 18. septembra atspoguļos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norises, aicinot mazus un lielus skatītājus pie ekrāniem piedzīvot svētkus, just līdzi dažādu žanru mūzikas un dejas koncertu un koncertfilmu dalībniekiem.

„Lai arī šie ir citādi svētki, Latvijas Televīzija no sirds radīs un raidīs dziesmu un deju norises! Kļūsim par simbolisku skatuvi, no kuras teju divu mēnešu garumā ik nedēļu izskanēs šovasar un rudenī tapušās mākslinieciskās programmas,” teic LTV valdes loceklis Ivars Priede.

„Līdz šim plašākai sabiedrībai nebija iespējas redzēt visu, ko šīs vasaras laikā un vēl šobrīd darījuši un dara skolu jaunatnes dziesmu un deju kolektīvi, kas iesaistījušies #dziedundejo2021 norisēs. Sākot ar šo sestdienuб teju divu mēnešu laikā viss būs pieejams ikvienam televīzijas skatītājam. Paldies visiem iesaistītajiem – vecākiem, jauniešiem, pedagogiem, pašvaldībām, arī kolēģiem Latvijas Televīzijā par ticību un enerģiju, lai visas mākslinieciskās ieceres tiktu realizētas tādos apstākļos, kādos šobrīd ir iespējams, jo Svētki ir tur, kur esam mēs. Svētki ir tādi, kādi esam mēs!” akcentē VISC neformālās izglītības departamenta vadītāja, Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 atklāšanas tiešraide „Svētki esam mēs”, kas tapusi ciešā sadarbībā ar LTV, būs skatāma 18. septembrī plkst. 12.00 LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM. Piecu stundu garumā, gandrīz kā citkārt svētku gājienā, tiešraidē dziedāsim, dejosim, spēlēsim un gavilēsim! Un šoreiz ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā. Tiešraidē pieslēgsimies Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam Rīgā, uzgavilēsim Zemgalei Jelgavā pie pils, Kurzemei Kuldīgā pie Ventas rumbas un Latgalei Rēzeknē pie koncertzāles „GORS”, jo svētki ir tur, kur esam mēs! Tos radām sirdī un domās, te un tagad!

Visas dienas garumā tradīciju krāsainību parādīs instrumentālie un vokāli instrumentālie ansambļi, popgrupas, folkloras kopas un deju kolektīvi, kori, pūtēju orķestri, teātra pulciņi un jaunie stāstnieki. TV skatītājus gaidīs sirsnīgas, emocionālas un iedvesmojošas satikšanās ar bērniem un jauniešiem no visas Latvijas. Pārraidi vadīs Māra Sleja un Dainis Grūbe, kā arī Nansija Garkalne, Kaspars Ozoliņš un Arnis Slobožaņins.

Plkst. 17.00 svētku programmu turpinās īsfilma „Saulesvija. Citāds dziesmu svētku gājiens”, kurā parādītas aizkulises, kā tapa trīs nedēļu ilgs notikums, kurā ar īpašu svētku auto cauri visai Latvijai ceļu veica svētku organizatori un sveicēji. Šī ceļa simbols – Saules ripa – dziesmu un deju svētku sajūtu nogādāja bērniem visos Latvijas novados, kaut uz mirkli ļaujot sajust šos svētkus, lai arī šogad nebija iespējas visiem būt kopā.

Svētdien, 19. septembrī, plkst. 15.00 būs skatāma folkloras programma „Rotā saule, rotā bite”, kuras atslēgas vārdi ir saule, bite(s), medus, rotāšana, gavilēšana, saskaņa, sadarbība, meistarība. Piedzīvosim kopīgu muzicēšanu, dziedāšanu, dejošanu un dalīšanos ar savu mantojumu mūsdienu pilsētvidē. Koncertprogramma „Rotā saule, rotā bite” ir folkloras konkursu „Teci, teci, valodiņa 2020”, „Anekdošu virpulis 2021”, „Dziesmu dziedu, kāda bija 2021” un „Klaberjakte 2021” uzvarētāju koncerts.

No 25. septembra sešus sestdienu vakarus plkst. 21.05 Latvijas Televīzija skatītājiem sniegs iespēju baudīt sirsnīgu kopā būšanu krāšņā spēlē „Lai top svētki!”. Jautrā un muzikālā kompānijā skaidrosim, kurš Latvijas novads vislabāk sagatavojies un ir zinošākais dziesmu un deju svētku vēstures faktos. Katru nedēļu spēlē piedalīsies trīs komandas, kuru sastāvā būs gan bērni un jaunieši, gan sabiedrībā zināmi ļaudis – mūziķi, aktieri un LTV personības. Atraktīvā veidā atbildēsim uz ātrajiem vēstures jautājumiem, tērpsimies tautastērpos, minēsim dziesmas un dejas un griezīsim Saules ratu. Savus jautājumus komandām būs sagatavojuši visu Latvijas novadu un diasporu kolektīvi. Aicinām pie LTV ekrāniem ne tikai jauniešus, bet arī viņu vecākus, jo esam atraduši LTV arhīvos emocionālus video materiālus, kuros kopkora vai deju lieluzveduma rindās kāds varbūt ieraudzīs arī sevi. Zinošākā novada intriga atrisināsies pēdējā – sestajā „Lai top svētki!” raidījumā, kad komandās būs virsdiriģenti un deju virsvadītāji. Spēli „Lai top svētki!” vadīs Māra Sleja un Dainis Grūbe, bet svētku melodijas skandinās muzikālā grupa Katrīnas Dimantas vadībā.

Līdz pat 6. novembrim ik nedēļu Latvijas Televīzija pārraidīs arī citu radošo komandu veidotās svētku norises: mūsdienu deju koncertstāstu „Augstāk par zemi”, tērpu kolekciju „Radi rotājies Latvijai””, tautas mūzikas koncertu „Līdz pašām debesīm”, kokļu mūzikas koncertfilmu „Es varēju lielīties”, koru koncertu „Dziesmu koks”, simfonisko un kamerorķestru koncertfilmu „Simfoniskie rotājumi” un pūtēju orķestru videofilmu „Skanēt”.

Svētkus noslēgsim novembra sākumā ar trīs Latvijas Televīzijas veidotajām norisēm – latviešu skatuviskās tautas dejas kolektīvu koncertā „Tā tik ir vasara!” 22 bērnu un jauniešu kolektīvi izdejos skaistas, saulainas un piedzīvojumiem pilnas vasaras stāstu, koncertfilmā „Dziesmubērns” dziesmu svētku svētvietā – Mežaparka Lielajā estrādē – satiksies kori, diriģenti un virsdiriģenti no visas Latvijas, savukārt 6. novembrī izskanēs tautas deju lielkoncerts „Saule vija zelta rotu”, kurā bērni un jaunieši ar gadskārtu stāstu četrās deju pīnēs izdejos Saules gadu.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 – no 18. septembra LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Anita Jansone,
komunikācijas speciāliste

Inga Vasiļjeva,
#dziedundejo2021 sabiedrisko attiecību vadītāja


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde